Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

Witam, w kolejny upalny dzień.

Marto ogrodówki już zmieniły kolor i nie zbyt ładnie wyglądają.Te kwitną bardzo długo i się mają dobrze. Inne bukietówki mam jeszcze malizny. To ich nie pokazuje. Mąż też codziennie leje wężem.Wszystko omdlewa. Te upały wykańczają mnie i moje kwiaty. Podziwiam Cię,że jeszcze Ci się chce kisić w te gorąco kapustę. Ja tak skromnie porobiłam przetwory.Teraz dużo zamrażam. ;:196 :wit

Maryniu ja tylko wieczorem wychodzę z domu. Akcja ogórki już zakończona. Wczoraj pozbierałam pomidory.Jak jeszcze bardziej dojrzeją to planuje zrobić troszkę przecieru.Rozpoczynają też dojrzewanie maliny i jeżyny.Też dużo zamrażam.

Aniu chyba nie ma zakątka w Polsce, by było chociaż ciut chłodniej. ;:108
Hortensje były podlewane, bo biedne by już dawno przekwitły.

Obrazek

Kolejny kwiat jesienny.Pierwszy aster zakwitł wysoki.

Obrazek
Werbena Patagońska

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A co będzie kwitło w końcu września jak już astry zakwitają !! U mnie zimowity chyba ugotowały się.Przypadkiem odgrzebałem jeden i nawet
pąka nie ma.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku u mnie kwitną zawilce jesienne. Już też jeden z astrów jesiennych rozpoczął kwitnienie.
Zaglądnęłam i ja do zimowitów.Pąków nie widzę.Jesienią to już pewnie nic nie zakwitnie, bo wszystko usycha mimo podlewania.Mam puste miejsca w Brunnerach. Dwie odmiany poszły spać.Chyba ,że się jeszcze odbiją,Poszło mi też parę żurawek. ;:222
Liście z drzew owocowych lecą na potęgę. Dziś spadło parę kropli deszczu.Już cieszyłam się,że popada.A tu nic, W domu też ukrop niemiłosierny. Róże już prawie też bez liści.

Obrazek
Ogrodowe tak dziś wyglądają.
Nie dawno były takie

Obrazek

Obrazek

Cyklamen

Obrazek

Ostatnia lilia z astrem jesiennym.

Obrazek
Bellamkanda chńska

Obrazek
Głowienki kwitną nadal.

Obrazek
Powojnik
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Jak to co będzie kwitło ...wszystko wiosenne :lol: :lol:
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ALU,ładna jeżówka SECRET ROMANCE ;:108
A pod jeżówkami różowe pełne to co :?: Czyżby to był pełny kosmos :?:
Pomimo narzekań pokazujesz ładny ogród :!:
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Alu no hortensja nieciekawie wygląda ;:oj u mnie w cieniu ogrodówki wyglądały 2 dni temu jako tako dziś dopiero wieczorkiem się wybieramy...Co zastanę... ;:7 Nie wiem czy nie ma zakazu podlewania ...ale 2 beczki pełne zostawiliśmy więc najpilniejsze się podleje.
Aster jesienny u mnie już kwitnie chyba od miesiąca jakaś siewka co się pośpieszyła a zawilce też już od dawna w słonecznym miejscu a w półcieniu dopiero w pąkach...U mnie też trawnik pod jabłonkami zasłany liśćmi ale jabłek też śladowe ilości...Nie ma lekko! :?

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo zakwitną wiosenne jak przeżyją kataklizm. Może niech lepiej zakwitną najpierw jesienne. ;:108

Sławku jeżówki z serii Secret to Romanse ma się jako tako. Parę po zimie nie wyszło,a inne wyszły ale to liliputy i po jednym kwiatku.. Zamiast mieć 70 cm wysokości to nie wiem czy mają 10.
Ta kto jest kosmos o kwiatach pełnych.Nawet ma się dobrze. Pozbierałam parę nasion a ,że ma jeszcze pąki to może będzie jeszcze kwitł długo. ;:108 Narzekam, bo tak fatalnego roku nie miałam w ogrodzie jak jest w tym. ;:222

Maryniu jak wieczorem pójdziesz na działkę to napisz jak ma się Twoja ogrodowa. Niestety moje rosną w słońcu, nie były zaciemniane to i tak wyglądają. ;:222
Jabłek w tym roku było troszkę,ale dużo mniej niż przez inne lata. Gotowałam kompoty, smażyłam.Trochę rozdałam. Mam stare odmiany papierówkę i kronselkę. Teraz po nich pozostało tylko dużo liści.Zbierać je czy zostawić i niech się rozkładają,ale to nie zbyt ładnie wygląda. :wit

Obrazek

Pierwszy raz u mnie kwitnie Czarci Kęsik Kluka

Obrazek

Lirope Muscarii . To kolejna zaraza. Idzie jak burza.

Obrazek

Biała chyba mi znikła, bo nie widzę.

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

starkris może najpierw byś coś na pisał jakie teren myślisz zagospodarować. ;:108 Zapewniam Cię ,że żaden projektant nie stworzy Ci ładnego,wymarzonego ogrodu.Zrobiony przez siebie będzie zawsze najładniejszy. Znam ogród zaprojektowany przez firmę. Nie ma tam nic naturalnego.Wszystko zrobione pod szablon. Decyzja należy do Ciebie. ;:108
I życzę Ci abyś stworzył ogród swoich marzeń z firmą czy bez.
Jakoś ta firma nie widzę aby miała coś niespotykanego do zaoferowania.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Zgadzam sie z Alą .Mam znajomych ,którym firma robiła ogród nie powiem ładny ,ale .... :wink: A co do pielęgnacji firmy to bym pogoniła ;:108 za nie profesjonalizm .U pał taki ,a on róże podlewa z węza po liściach jeszcze ,oj dużo bym jeszcze napisała ..
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu kolorów jeszcze sporo. ;:215 Lilia z astrem, niespotykany duet. ;:oj Czarci Kęsik Kluka, kwiat ładny, ale nazwa. ;:306 Na aurę nie mamy wpływu, wiosną okaże się co nam przeżyło. ;:174
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu nie jestem pewna czy to nie jest reklama . :;230 Miło mi ,że się zgadzasz ze mną. :wit

Soniu kwitną jeszcze jeżówki , rudbekia błyskotliwa,rudbekie dwuletnie, zawilce jesienne. Pojedynczo róże i jakieś resztki kwitnienia innych kwiatów. Czarno to wszystko widzę .

Obrazek

Kwaśne ale własne. ;:108

A tak mam w ogrodzie pod drzewami owocowymi.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Na działce byłam dzisiaj rano - działeczka pięknie podlana wczesnym rankiem popadało :heja
Hortensje ogrodowe przekwitają ale ogólnie po 3 dniach zastałam działkę w dobrym stanie...nic mi nie uschło na szczęście. Nawet moje zdobyczne floksy i inne posadzone tydzień temu/ mimo przeciwwskazań,że pełnia/ doskonale się przyjęły.! :)
Widzę w prognozie na przyszły tydzień szokujące temperatury u nas od środy poniżej 20 st.C do 16! ;:oj Wygrzejmy się na zapas! :?

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu widoczek kwiatowy piękny ;:333
U mnie jakoś drzewa się trzymają ,ale na świerk wlazła jakaś choroba i pójdzie do pieca ,a szkoda po to serb ponad dwudziestoletni .
A tak na krótko wrócę do tworzenia ogrodów .Nie cieszył by mnie taki ogród stworzony przez kogoś ;:185 Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu to jesteś szczęściarą,że Ci popadało. U mnie nic a nic. Podlewamy wężem.
Ja już nie chcę się wygrzewać,bo choć sadła nie mam to już się topie ,ale we własnym pocie nawet nic nie robiąc. Nawet na zakupy wychodzę tylko wieczorem.
Niech się już ochłodzi. ;:196

Alu a nie da się go uratować.Przecież to zabytek. Mnie też nie cieszył by taki ogród..Wolę mój miszmasz. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gdyby nie rudbekie, zawilce i jeszcze kwitnące jeżówki to już kolorków by nie było.
Fotki nie są dzisiejsze,ale nadal aktualne. :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu chyba nie ,od dołu cały jest suchy ,a był cały zieloniutki .Może jeszcze spróbuję jakiś oprysk choć trudno będzie go opryskać .
Rudbekie są niezawodne ;:333 .
;:167
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”