Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Ja podobnie jak Ty siedzę w domu przy zacienionych oknach.
34 stopnie w cieniu to o wiele za dużo jak na mnie. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, może młodzi nie reagują tak źle na upały, ale my musimy uważać. Przed chwilą słyszałam w TV, że takie upały będą co najmniej do 21 a potem się obniży do 30*C. Zobaczymy. W tym żarze bardzo dobrze się czują hibiskusy i ketmie, kwitną pięknie, u nich kwiaty są jędrne i pięknie wybarwione. Za przesyłkę dziękuję.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu czytam, że u Ciebie też panują upały, jak sobie radzą rośliny w Twoim przepięknie kolorowym ogrodzie. U mnie niestety podlewanie obowiązkowe każdego wieczoru, ale też będę musiała je ograniczyć, bo zaczyna brakować wody w studni ;:202 , niby nachodzi, ale jak długo, nie wiadomo.
Ja też w dzień nie wychodzę do ogrodu, późnym wieczorem dopiero podlewam rośliny, które przez noc mogą czerpać wilgoć do syta tylko po to by przetrwać kolejny upał następnego dnia.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Nie tylko z perełkami sliczności, kwiatki też pokazujesz w rameczkach , starannie i pięknie, widać ,że artystyczna dusza ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Jadziu! Poczytuję sobie Twój wątek po cichu i chyba czas się ujawnić. Piękne, estetycznie obrobione zdjęcia! Twoja roślinność bogata i różnorodna! Wiem, że teraz trochę wydana na pastwę suszy ale wszyscy tak mamy. Wchodzę na Forum, by nasycić się pięknem i trochę zapomnieć o skwarze za oknem. U Ciebie, znalazłem to, czego teraz szukam ;:333
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, nie tylko Ty nie wytrzymujesz takiego skwaru... ja już jestem stopiona jak słonina... ledwo zipię...
Na działkę chodzę tylko wcześnie rano, albo pod wieczór a i tak nie mam czym oddychać... dzisiaj przeszła burza i popadało prawie godzinę, ale to i tak mało...może w nocy jeszcze coś popada...
Jadziu, na pierwszym zdjęciu to Novalis ? jeśli tak to napisz czy jesteś z niej zadowolona...
Ja nie jestem... nie lubi słońca i nie lubi deszczu... gdyby nie jej wigor i zdrowotność, to bym ją wyrzuciła...
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, róże sobie radzą z upałami, tylko kwiaty krótko cieszą. Wszystkie Twoje panny wyglądają świetnie, jakby nie odczuwały tego żaru ;:333
Jak Twój Novalis sobie radzi? Moje mają mało słońca, to jakoś znoszą te upały. W tej chwili mają przerwę, ale już utworzyły sporo pączków. Za jakiś tydzień upały powinny się skończyć, więc i my i rośliny odetchniemy. Tylko teraz deszczu potrzeba i to dużo...
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Może założymy Kółko Zaklinaczy Deszczu :?: W kupie - o fe, ;:306 w grupie siła ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam wszystkie przegrzane i tęskniące za deszczem ogrodniczki ;:196
U mnie nawet net szwankuje w te upały, a co dopiero ja .Nie znoszę takich temperatur, a co mają powiedzieć nasze biedne rośliny .Niestety jakoś muszą sobie radzić .Rumuni zanosili modły o deszcz może i my powinniśmy to zrobić
DAYSY nie wiem czy zaklinanie coś pomoże ,ale opłakane będą skutki tegorocznego lata w naszych portfelach ;:174 Też dziennie podlewam ,ale staram się oszczędzać wodę i podlewam przeważnie konewką .Wtedy dostaje tylko konkretna roślina

DOROTKO nie mam Novalisa to jakaś bezimienna róża może Silver blue nie mam pojęcia .Posadzona jest na północnej stronie ogrodu rosną tam wszystkie niebieskie takie jak Charles de Gaulle, Magenta,Lavender Lassie ,Rhapsody in blue,a także Maritim Ascot,Alibaba, Maigold, CHEWpurplex i Adelaide Hodles .Róże szybko przekwitają i nic na to nie poradzimy .Dobrze ,że pierwszym kwitnieniem mogliśmy się nacieszyć

GABI jak juz pisałam Dorotce nie mam Novalisa i jakoś do niego nie tęsknię, bo mam inne róże w tym kolorze.U mnie było zaledwie 5 min deszczu, a raczej deszczyku i to wszystko.Teraz znów trochę wiatru i może coś przygna [albo i nie ] ;:174

JACKU witam Cię serdecznie w moich progach .Niestety moje nasiona Albicji nie wykiełkowały .Może były niedojrzałe jak je zebrałam, a leżały w altance parę lat i na pewno przemarzły.Na razie siedzą dalej w doniczce .Cieszę sie ,ze kolorowe fotki dodały Ci energii

KAROLA ;:180 ale średnio u mnie z artyzmem ,ale jak się juz za coś biorę to staram się to robić profesjonalnie

ZOSIU mój hibiskus juz prawie przekwitł bo te jednodniowe kwiaty szybko się suszą .Jednak wszystkim roslinom brakuje życiodajnej wody

GRAŻYNKO ta pogoda dla nikogo nie jest dobra szczególnie dla roślin .Niestety jesienią będzie drożyzna, bo jak oglądam te spalone słońcem zboża ;:145 to nasze ogrody to pikuś.Chleb będzie kosztować chyba z 10 zł

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu to wczoraj u Ciebie nie padało :? takie akustyczne odgłosy dochodziły do mnie z północy, że myślałam że jednak coś tam podlało :roll: u nas tylko popaskudziło i trzeba było przerwać żniwowanie, chyba dzisiaj uda się skończyć ;:173

Leję 2 razy dziennie wodę i ogród daje radę, gorzej z ludziami ;:218
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA podobno u Tosi solidnie wczoraj podlało jakieś 0,5 h padało .W Bytomiu 3 krople spadły, a u mnie zanim dojechałam autobusem z Bytomia, a to kwestia 10 min było już po wszystkim. Śmieszyli mnie ludzie z parasolami .Ja podlewam albo rano albo wieczorem wolnym strumieniem albo konewka
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Och ;:oj jaka piękna ta Monaco :shock: cudna, a jak kwitnie obficie ;:oj ;:138 cudna
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też nie padało tylko chmury przeleciały.
Jest tak sucho, że usychają drzewa a liście lecą ani jak jesienią.
Nie pamiętam takiej suszy żeby woda znikała jak kamfora.
Wieczorem obfite podlanie skutkuje rankiem absolutnie suchą ziemią. ;:145
I na razie deszczu nie widać w żadnych przepowiedniach. ;:222
Mój Princ niestety stoi jak zaklęty, na szczęście zielony, chociaż w najwyższej temperaturze zwija już liście. ;:145
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GRAŻYNKO trochę podlałam, bo susza jak na Saharze .Na razie drzewa nie usychają ,ale na rabatkach przed domem zgroza wszystko zaschnięte .Nie mam siły nosić tam wodę .Szkoda mojej wiosennej roboty, a teraz wszystko poszło w niwecz ;:145 Nie wiedziałam ,że też masz Princa de Monaco .Mój ma 1,5 m średnicy ;:oj a ma chyba z 5 lat. LO wytworzyła takie niektóre kwiaty ,że wcale nie poznać ,że to ona ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KAROLA ta róża warta jest posiadania, bo jest bardzo żywotna pomimo ,ze nie pachnie
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Widzę, że na Pink Peace zawsze można liczyć ;:108 U mnie ona tak samo chętnie i obficie kwitnie. Ciągle tworzy nowe pąki i ma bardzo małe przerwy. Takie róże to lubię ;:215
A Prince de Monaco i Schwarze Madonna kwitną zjawiskowo ;:215 - biorąc pod uwagę te upały i suszę. One wyglądają jakby sobie nic z tego nie robiły.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”