Witam wszystkie przegrzane i tęskniące za deszczem ogrodniczki
U mnie nawet net szwankuje w te upały, a co dopiero ja .Nie znoszę takich temperatur, a co mają powiedzieć nasze biedne rośliny .Niestety jakoś muszą sobie radzić .Rumuni zanosili modły o deszcz może i my powinniśmy to zrobić
DAYSY nie wiem czy zaklinanie coś pomoże ,ale opłakane będą skutki tegorocznego lata w naszych portfelach

Też dziennie podlewam ,ale staram się oszczędzać wodę i podlewam przeważnie konewką .Wtedy dostaje tylko konkretna roślina
DOROTKO nie mam Novalisa to jakaś bezimienna róża może Silver blue nie mam pojęcia .Posadzona jest na północnej stronie ogrodu rosną tam wszystkie niebieskie takie jak Charles de Gaulle, Magenta,Lavender Lassie ,Rhapsody in blue,a także Maritim Ascot,Alibaba, Maigold, CHEWpurplex i Adelaide Hodles .Róże szybko przekwitają i nic na to nie poradzimy .Dobrze ,że pierwszym kwitnieniem mogliśmy się nacieszyć
GABI jak juz pisałam Dorotce nie mam Novalisa i jakoś do niego nie tęsknię, bo mam inne róże w tym kolorze.U mnie było zaledwie 5 min deszczu, a raczej deszczyku i to wszystko.Teraz znów trochę wiatru i może coś przygna [albo i nie ]
JACKU witam Cię serdecznie w moich progach .Niestety moje nasiona Albicji nie wykiełkowały .Może były niedojrzałe jak je zebrałam, a leżały w altance parę lat i na pewno przemarzły.Na razie siedzą dalej w doniczce .Cieszę sie ,ze kolorowe fotki dodały Ci energii
KAROLA 
ale średnio u mnie z artyzmem ,ale jak się juz za coś biorę to staram się to robić profesjonalnie
ZOSIU mój hibiskus juz prawie przekwitł bo te jednodniowe kwiaty szybko się suszą .Jednak wszystkim roslinom brakuje życiodajnej wody
GRAŻYNKO ta pogoda dla nikogo nie jest dobra szczególnie dla roślin .Niestety jesienią będzie drożyzna, bo jak oglądam te spalone słońcem zboża

to nasze ogrody to pikuś.Chleb będzie kosztować chyba z 10 zł