Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.
Rzeczywiście długi urlop od Forum sobie zafundowałaś ,masz tak ładnie a tak mało pokazujesz ,czas się zawsze znajdzie trzeba tylko chcieć ,pozdrawiam
Witajcie kochane dziewczynki.Strasznie miło tu wrócić i być tak fajnie witaną .Zdjęć aktualnych niestety nie mam ,bo chwilowo jestem u siebie w mieście.Rzadko
jeżdżę na działkę i strasznie już za nią tęsknię.Jestem po operacji i przeraża mnie ,że chwilowo nie mogę nawet nic dżwignąć ,ani podnieść.Jak sobie poradzę
ze szpadlem i grabiami
.Robię na razie spacery po sklepach i skupuję tylko nasiona i cebulki.Po prostu jestem szalona i już.Oczywiście ostro przygotowuję się do sezonu .

Oto moja lobelka już wysiana i pierwsza cebulka ,której nie potrafiłam się oprzeć.Na wiosnę wsadzę do ziemi już gotową.Może wcześniej zakwitnie.
Dzisiaj sieję czerwoną lobelię i werbenę.Tak po prawdzie nawet nie wiem jak wygląda werbena ,ale trzeba zobaczyć jak się wysieje i samemu wychoduje.
No i do dzieła ogrodniczki i ogrodnicy.Do wiosny coraz bliżej.
jeżdżę na działkę i strasznie już za nią tęsknię.Jestem po operacji i przeraża mnie ,że chwilowo nie mogę nawet nic dżwignąć ,ani podnieść.Jak sobie poradzę
ze szpadlem i grabiami

Oto moja lobelka już wysiana i pierwsza cebulka ,której nie potrafiłam się oprzeć.Na wiosnę wsadzę do ziemi już gotową.Może wcześniej zakwitnie.
Dzisiaj sieję czerwoną lobelię i werbenę.Tak po prawdzie nawet nie wiem jak wygląda werbena ,ale trzeba zobaczyć jak się wysieje i samemu wychoduje.
No i do dzieła ogrodniczki i ogrodnicy.Do wiosny coraz bliżej.
Witam .Moja pierwsza wizyta na działce bardzo udana .Róże po zimie w bardzo dobrej kondycji.Wszystko odbija i wypuszcza listki .Będzie dobrze.Oto co
zobaczyłam ;

Teraz czekam na wysiane kwiatuszki i piękną pogodę .Mam już parę nowych pomysłów na urządzanie i upiększanie tego mojego Królestwa.
Oby tylko siły starczyło ,to będzie co oglądać.Lodówka zapełniona cebulkami Lilii,Mieczyków i wielu różnych kwiatów.Brałam co mi w rękę wpadało.
Dzisiaj zrobiłam rekonesans do mojego sklepu ogrodniczego i róże już czekają na zakup przemawiając słodko.To jest dopiero uzależnienie.
No nic ,jeszcze trochę cierpliwości i codzienne wycieczki do centrum ogrodniczego aby chociaż popatrzeć ,po dotykać,pomyśleć ,czy uda mi się to gdzieś wcisnąć i przyjdzie nasza ukochana wiosenka.W sumie to chyba dzisiaj jest kalendarzowa wiosna ,więc jest się czym cieszyć.Pozdrawiam Was Kochani
Zielono zakręceni i życzę jak najwcześniejszej wiosenki i dużo słoneczka.
zobaczyłam ;

Teraz czekam na wysiane kwiatuszki i piękną pogodę .Mam już parę nowych pomysłów na urządzanie i upiększanie tego mojego Królestwa.
Oby tylko siły starczyło ,to będzie co oglądać.Lodówka zapełniona cebulkami Lilii,Mieczyków i wielu różnych kwiatów.Brałam co mi w rękę wpadało.
Dzisiaj zrobiłam rekonesans do mojego sklepu ogrodniczego i róże już czekają na zakup przemawiając słodko.To jest dopiero uzależnienie.
No nic ,jeszcze trochę cierpliwości i codzienne wycieczki do centrum ogrodniczego aby chociaż popatrzeć ,po dotykać,pomyśleć ,czy uda mi się to gdzieś wcisnąć i przyjdzie nasza ukochana wiosenka.W sumie to chyba dzisiaj jest kalendarzowa wiosna ,więc jest się czym cieszyć.Pozdrawiam Was Kochani
Zielono zakręceni i życzę jak najwcześniejszej wiosenki i dużo słoneczka.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Szkoda,że tak rzadko bywasz, mam nadzieję że z wiosną to się zmieni i częściej będziesz buszować na forum
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Bardzo ładna jest Twoja wiosna. W ogóle śliczną masz działkę. Tyle kamieni i drewna, moje klimaty
. Aż by się chciało usiąść i podziwiać na tej huśtawce.

Obiecuję solennie ,że będę częściej się objawiać z relacjami.Na razie tylko dojeżdżam na działkę ,ale już po świętach przeprowadzam się na dobre,
więc będzie dużo zdjęć i opowieści.Dorotko,Madziu ,fajnie ,że mnie dopingujecie do fotografowania .Bardzo to lubię .W takim razie dołożę jeszcze kilka.

Jak widać na zdjęciach ,wszystko świetnie przetrwało zimę .Jest w takim razie z czego się cieszyć.
więc będzie dużo zdjęć i opowieści.Dorotko,Madziu ,fajnie ,że mnie dopingujecie do fotografowania .Bardzo to lubię .W takim razie dołożę jeszcze kilka.

Jak widać na zdjęciach ,wszystko świetnie przetrwało zimę .Jest w takim razie z czego się cieszyć.
Witaj Dorcia,to jest taka nietypowa Kalia .Sama jestem w szoku jej wyglądem i pięknem.Ma w sobie tyle kolorów i uroku. Ta druga też jest piękna ,ale niedawno mi wzeszła i jest taka słabiutka .Postaram się zrobić im wyrażniejsze zdjęcia. Dodam jeszcze parę zdjęć z mojego ogródka warzywnego.

Dla porównania moja pergola z winogronami ,które zaczynają rodzić owoce.

Na koniec moja ostatnia rabatka już ukwiecona.

Dla porównania moja pergola z winogronami ,które zaczynają rodzić owoce.

Na koniec moja ostatnia rabatka już ukwiecona.

Dorcia ,chcę Ci pokazać moje Kalie .Pierwszy raz je uprawiam i wiem ,że na stałe znajdą u mnie specjalnie dla nich przygotowane miejsce.

Liatra jest moim następnym kwiatkiem do pokochania.Bardzo mi się podoba ,mam na razie tylko jedną cebulkę i jest po ciężkich przeżyciach.Moja ukochana
sunia zrobiła przez nią sobie tor przeszkód ,bo kwiatków miałaby zapewne więcej.Bardzo się cieszę ,że sobie poradziła i cieszy mnie pióropuszem kwiatów.
Jeszcze dołożę kilka zdjęć ogrodu.Zapraszam do oglądania.

Kocham moje roślinki ,ale róże są dla mnie chyba najważniejsze .Wsadziłam w tym roku następnych parę krzaczków i w przyszłym na pewno będą inne.
Susza ,która nas nawiedziła mocno daje się im we znaki ,mimo to są piękne i wciąż kwitną.Powiedzcie kochani ,jak ich w takim razie nie kochać.

Liatra jest moim następnym kwiatkiem do pokochania.Bardzo mi się podoba ,mam na razie tylko jedną cebulkę i jest po ciężkich przeżyciach.Moja ukochana
sunia zrobiła przez nią sobie tor przeszkód ,bo kwiatków miałaby zapewne więcej.Bardzo się cieszę ,że sobie poradziła i cieszy mnie pióropuszem kwiatów.
Jeszcze dołożę kilka zdjęć ogrodu.Zapraszam do oglądania.

Kocham moje roślinki ,ale róże są dla mnie chyba najważniejsze .Wsadziłam w tym roku następnych parę krzaczków i w przyszłym na pewno będą inne.
Susza ,która nas nawiedziła mocno daje się im we znaki ,mimo to są piękne i wciąż kwitną.Powiedzcie kochani ,jak ich w takim razie nie kochać.