Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mam nadzieję zrobić OGRÓD MARZEŃ.

Post »

Rzeczywiście długi urlop od Forum sobie zafundowałaś ,masz tak ładnie a tak mało pokazujesz ,czas się zawsze znajdzie trzeba tylko chcieć ,pozdrawiam
janinka-n
200p
200p
Od: 20 lut 2013, o 19:18

Post »

Witajcie kochane dziewczynki.Strasznie miło tu wrócić i być tak fajnie witaną .Zdjęć aktualnych niestety nie mam ,bo chwilowo jestem u siebie w mieście.Rzadko
jeżdżę na działkę i strasznie już za nią tęsknię.Jestem po operacji i przeraża mnie ,że chwilowo nie mogę nawet nic dżwignąć ,ani podnieść.Jak sobie poradzę
ze szpadlem i grabiami ;:145 .Robię na razie spacery po sklepach i skupuję tylko nasiona i cebulki.Po prostu jestem szalona i już.Oczywiście ostro przygotowuję się do sezonu . Obrazek Obrazek
Oto moja lobelka już wysiana i pierwsza cebulka ,której nie potrafiłam się oprzeć.Na wiosnę wsadzę do ziemi już gotową.Może wcześniej zakwitnie.
Dzisiaj sieję czerwoną lobelię i werbenę.Tak po prawdzie nawet nie wiem jak wygląda werbena ,ale trzeba zobaczyć jak się wysieje i samemu wychoduje.
No i do dzieła ogrodniczki i ogrodnicy.Do wiosny coraz bliżej.
janinka-n
200p
200p

Post »

Witam .Moja pierwsza wizyta na działce bardzo udana .Róże po zimie w bardzo dobrej kondycji.Wszystko odbija i wypuszcza listki .Będzie dobrze.Oto co
zobaczyłam ;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz czekam na wysiane kwiatuszki i piękną pogodę .Mam już parę nowych pomysłów na urządzanie i upiększanie tego mojego Królestwa.
Oby tylko siły starczyło ,to będzie co oglądać.Lodówka zapełniona cebulkami Lilii,Mieczyków i wielu różnych kwiatów.Brałam co mi w rękę wpadało.
Dzisiaj zrobiłam rekonesans do mojego sklepu ogrodniczego i róże już czekają na zakup przemawiając słodko.To jest dopiero uzależnienie.
No nic ,jeszcze trochę cierpliwości i codzienne wycieczki do centrum ogrodniczego aby chociaż popatrzeć ,po dotykać,pomyśleć ,czy uda mi się to gdzieś wcisnąć i przyjdzie nasza ukochana wiosenka.W sumie to chyba dzisiaj jest kalendarzowa wiosna ,więc jest się czym cieszyć.Pozdrawiam Was Kochani
Zielono zakręceni i życzę jak najwcześniejszej wiosenki i dużo słoneczka.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda,że tak rzadko bywasz, mam nadzieję że z wiosną to się zmieni i częściej będziesz buszować na forum
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Bardzo ładna jest Twoja wiosna. W ogóle śliczną masz działkę. Tyle kamieni i drewna, moje klimaty :-). Aż by się chciało usiąść i podziwiać na tej huśtawce.
janinka-n
200p
200p

Post »

Obiecuję solennie ,że będę częściej się objawiać z relacjami.Na razie tylko dojeżdżam na działkę ,ale już po świętach przeprowadzam się na dobre,
więc będzie dużo zdjęć i opowieści.Dorotko,Madziu ,fajnie ,że mnie dopingujecie do fotografowania .Bardzo to lubię .W takim razie dołożę jeszcze kilka.
Jak widać na zdjęciach ,wszystko świetnie przetrwało zimę .Jest w takim razie z czego się cieszyć.
janinka-n
200p
200p

Post »

Witam serdecznie

Pojawiam się dzisiaj różanie .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
janinka-n
200p
200p

Post »

Jak widać ,marzenia się spełniają ,jeśli się czegoś tak na prawdę chce .Ciężką pracę jaką wkładam w moje roślinki ,odpłacają pięknem .Mam swój magiczny ogród .
Za chwilkę będą kwitły lilie ,które mam pierwszy rok .
Obrazek Obrazek

To moja nowa rabata . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
janinka-n
200p
200p

Post »

Witajcie .Następna seria zdjęć.Zapraszam serdecznie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
janinka-n
200p
200p

Post »

Następna porcja zdjęć .Widać na fotkach ,jak wszystko rośnie i jak jest piękne .Każdy dzień dostarcza nowych wzruszeń i zachwytów. Ocenicie sami po
obejrzeniu fotek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na dzisiaj tyle .Mam nadzieję,że spodoba się wam spacer po moim ogrodzie.Pozdrawiam serdecznie. Janka.
janinka-n
200p
200p

Post »

Straszne upały ,które nas nawiedziły nie zaszkodziły moim uprawom warzywniczym ani owocom.Mój ogródek warzywny nie jest niestety tak okazały jak w zeszłym roku ,ale i tak mam nadzieję ,że będzie co pojeść.

janinka-n
200p
200p

Post »

Witam w ciepły sierpniowy wieczór .Świat jest pełen kolorów i zapachów ,tylko trzeba się na chwilkę zatrzymać i to dostrzec.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

janinka-n
200p
200p

Post »

Witaj Dorcia,to jest taka nietypowa Kalia .Sama jestem w szoku jej wyglądem i pięknem.Ma w sobie tyle kolorów i uroku. Ta druga też jest piękna ,ale niedawno mi wzeszła i jest taka słabiutka .Postaram się zrobić im wyrażniejsze zdjęcia. Dodam jeszcze parę zdjęć z mojego ogródka warzywnego.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dla porównania moja pergola z winogronami ,które zaczynają rodzić owoce.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na koniec moja ostatnia rabatka już ukwiecona.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
janinka-n
200p
200p

Post »

Dorcia ,chcę Ci pokazać moje Kalie .Pierwszy raz je uprawiam i wiem ,że na stałe znajdą u mnie specjalnie dla nich przygotowane miejsce.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Liatra jest moim następnym kwiatkiem do pokochania.Bardzo mi się podoba ,mam na razie tylko jedną cebulkę i jest po ciężkich przeżyciach.Moja ukochana
sunia zrobiła przez nią sobie tor przeszkód ,bo kwiatków miałaby zapewne więcej.Bardzo się cieszę ,że sobie poradziła i cieszy mnie pióropuszem kwiatów.
Jeszcze dołożę kilka zdjęć ogrodu.Zapraszam do oglądania.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kocham moje roślinki ,ale róże są dla mnie chyba najważniejsze .Wsadziłam w tym roku następnych parę krzaczków i w przyszłym na pewno będą inne.
Susza ,która nas nawiedziła mocno daje się im we znaki ,mimo to są piękne i wciąż kwitną.Powiedzcie kochani ,jak ich w takim razie nie kochać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”