Kolorowy ogród Geni - 2008r
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu....i ja dzisiaj byłam w nie najlepszym nastroju. Ale jak popatrzyłam na twoje piękne kwiatki to od razu poczułam się lepiej. Już raz tu kiedyś wspominałam że dobrze na samopoczucie wstawiać teraz zdjęcia z lata..powspominać. I ja się przyłączę do pochwalenia pięknych irysków...reszta oczywiście także śliczna. Powiedz mi Geniu o callach. Mam je pierwszy rok. Oczywiście wykopałam. Tylko jak z przechowaniem..tak jak dalie i inne?
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
Gieniu, powtórzę za wszystkimi, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy: PIĘKNIE U CIEBIE! Ta ilość kwiatów jest obłędna. Sadziłam jak szalona całą jesień i mam nadzieję chociaż w części mieć u siebie wiosną, jak widzę u Ciebie.
Powiedz mi proszę, co to za hortensja - ta biała z niebieskimi brzegami płatków?
Buziaki ślę
Będę chętnie wracać
Powiedz mi proszę, co to za hortensja - ta biała z niebieskimi brzegami płatków?
Buziaki ślę

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Uffff...
Wpadłem z rewizytą, i ledwo zdążyłem dojść do końca. Bo stron wątku przybywa szybciej, niż potrafiłem podziwiać.
Od tej feerii barw aż się kręci w głowie, i może dlatego nie potrafiłem dokladnie wypatrzeć, co robisz z wiosennymi cebulowymi rabatami, kiedy już tulipany, hiacynty, żonkile, krokusy i irysy przekwitną? Wypatrzyłem u Ciebie astry i chyba goździki, to na tych rabatach? A jak jesienią sobie radzisz z liśćmi? Bo te rabaty pod drzewkami są...
Najbardziej urzekły mnie te wiosenne cebulki, może dlatego, że sam jestem na etapie takich rabat. Zazdroszczę Ci ich bardzo.
Będe wpadał do Ciebie pouczyć się o kwiatach
. O ile zdążę, bo wątek rośnie w tempie expresowym 
Wpadłem z rewizytą, i ledwo zdążyłem dojść do końca. Bo stron wątku przybywa szybciej, niż potrafiłem podziwiać.
Od tej feerii barw aż się kręci w głowie, i może dlatego nie potrafiłem dokladnie wypatrzeć, co robisz z wiosennymi cebulowymi rabatami, kiedy już tulipany, hiacynty, żonkile, krokusy i irysy przekwitną? Wypatrzyłem u Ciebie astry i chyba goździki, to na tych rabatach? A jak jesienią sobie radzisz z liśćmi? Bo te rabaty pod drzewkami są...
Najbardziej urzekły mnie te wiosenne cebulki, może dlatego, że sam jestem na etapie takich rabat. Zazdroszczę Ci ich bardzo.

Będe wpadał do Ciebie pouczyć się o kwiatach

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WitajGieniu widze że nie tylko masz piękne rododendrony ale i hortensje daj adres tego ogrodnika 

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Krzysiu bardzo się cieszę że odwiedziłeś mój ogród. Wiosenne cebule zawsze sadzę pomiędzy bylinami równiez są tam chryzantemy. Jak żółkną liście od tulipanó i innych ceból wiosennych usówam je i sadzę trochę jednorocznych.W ten sposób rabata kwitnie cały sezon. Do zeszłego roku wykopywałam tulipany ale w tym roku tego nie zrobiłam i może część tulipanów zgnije. A co do rabaty pod drzewami owocowymi to wiosną ją zlikwidowałam a w to miejsce posadziłam truskawki ale już tego żałuję.
Genia
Genia