Kolorowy ogród Geni - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu....i ja dzisiaj byłam w nie najlepszym nastroju. Ale jak popatrzyłam na twoje piękne kwiatki to od razu poczułam się lepiej. Już raz tu kiedyś wspominałam że dobrze na samopoczucie wstawiać teraz zdjęcia z lata..powspominać. I ja się przyłączę do pochwalenia pięknych irysków...reszta oczywiście także śliczna. Powiedz mi Geniu o callach. Mam je pierwszy rok. Oczywiście wykopałam. Tylko jak z przechowaniem..tak jak dalie i inne?
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Gieniu. Miło Cie zobaczyc na awatarku, cieszę sie że mogę Cię poznać. Kwiatki cudowne. Będę zaglądać częściej pa spokojnej nocy życzę. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Krzysiu cieszę się że Cię nie zawiodłam Miałam t.rochę obawę ale jakoś przezwyciężyłam

Genia
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Geniu po przeczytaniu Twoich postów bardzo miłych i ciepłych, wyobrażałamsobie, że musisz być bardzo sympatyczną osobą, no i na zdjęciu to wszystko się potwierdza. Kwiaty na zdjęciach prezentujesz coraz piękniejsze, irysy w "loczkach", nie widziałam takich. Serdecznie pozdrawiam, miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Gieniu, powtórzę za wszystkimi, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy: PIĘKNIE U CIEBIE! Ta ilość kwiatów jest obłędna. Sadziłam jak szalona całą jesień i mam nadzieję chociaż w części mieć u siebie wiosną, jak widzę u Ciebie.

Powiedz mi proszę, co to za hortensja - ta biała z niebieskimi brzegami płatków?

Buziaki ślę :D Będę chętnie wracać
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Uffff...
Wpadłem z rewizytą, i ledwo zdążyłem dojść do końca. Bo stron wątku przybywa szybciej, niż potrafiłem podziwiać.
Od tej feerii barw aż się kręci w głowie, i może dlatego nie potrafiłem dokladnie wypatrzeć, co robisz z wiosennymi cebulowymi rabatami, kiedy już tulipany, hiacynty, żonkile, krokusy i irysy przekwitną? Wypatrzyłem u Ciebie astry i chyba goździki, to na tych rabatach? A jak jesienią sobie radzisz z liśćmi? Bo te rabaty pod drzewkami są...
Najbardziej urzekły mnie te wiosenne cebulki, może dlatego, że sam jestem na etapie takich rabat. Zazdroszczę Ci ich bardzo. :oops:
Będe wpadał do Ciebie pouczyć się o kwiatach :oops: . O ile zdążę, bo wątek rośnie w tempie expresowym :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

WitajGieniu widze że nie tylko masz piękne rododendrony ale i hortensje daj adres tego ogrodnika ;:79
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Zosiu ja nie znam adresu tej ogrodniczki po prostu przyjeżdzała co piątek na targowisko a ja jeżdziłam i kupowałam choć w ostatnim roku nie zawsze była w piątek.

Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenko to Ty jesteś bardzo miła,dzięki Tobie jestem na tym forum. Cieszę się ze podoba Ci się mój irysek. Chociaż nie wiem czy mi przezimuje bo wiosną gnił ale został mi mały kawałek może uda się uratować.

Genia
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Witaj Gieniu na wizji...miło cię widzieć na awatarku Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krzysiu bardzo się cieszę że odwiedziłeś mój ogród. Wiosenne cebule zawsze sadzę pomiędzy bylinami równiez są tam chryzantemy. Jak żółkną liście od tulipanó i innych ceból wiosennych usówam je i sadzę trochę jednorocznych.W ten sposób rabata kwitnie cały sezon. Do zeszłego roku wykopywałam tulipany ale w tym roku tego nie zrobiłam i może część tulipanów zgnije. A co do rabaty pod drzewami owocowymi to wiosną ją zlikwidowałam a w to miejsce posadziłam truskawki ale już tego żałuję.

Genia
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Geniu
Pokazujesz coraz to piękniejsze kwiaty.Widzę,że masz ismenę -piękna i tak ładnie Ci kwitła.Irys dwukolorowy -rewelacja a hortensje ile Ty masz odmian.Po Twoim ogrodzie widać,że bardzo kochasz kwiaty-tak jak ja.
Milutkiego wieczoru
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marto Bardzo się cieszę, że wstąpiłaś do mnie. I mam nadzieję, ze wiosną będziesz miała ładniejsze kwiaty niż ja . A co do hortensji to one są różowe tylko dzięki odpowiedniemu zakwaszaniu robią się niebieskie. Ja kupuję nawóz do zabarwiania hortensji.

Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu cieszę się że Ci się podoba

Genia

Witaj Haniu

Nawet nie wiem ile mam hortensji w tym roku dokupiłam jeszcze. Nie wiem tylko czy będą kwitły w następnym .

Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Nareszcie dotarłam do Ciebie- bardzo piękny ogród i wiele interesujących roślin :D :D Jak zwykle uwagę zwróciłam na rododendrony :)
Gdybyś zechciała odwiedzić mój ogród, proponuję oglądanie od końca- na początku nie ma zdjęć.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”