Zielono i kolorowo - będzie cz 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielono i kolorowo - będzie cz 4.

Post »

Cudne masz dalie Alu, ja dali nie mam, trzeba je wykopywać a to już nie dla mnie :) Ale zazdroszczę tego pięknego kwiatu :lol: Slicznie u Ciebie ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu witaj :wit
Dziękuje ,dalie u Ciebie sie opóźniają ,ale za to inne ogrodowe piękności dają czadu ;:333

Marysiu teraz żałuję ,że nie podesłałam Ci dalii :( .
Wiem ,że nas nie straszysz ;:306 kiedy mój pesel dogoni Twój to chciała bym być na takim chodzie jak Ty ;:168
Moje skrzydełka potrzebują dobrego odpoczynku ;:108 .Dziękuję i również dobrego dnia i dużo sił Ci życzę bo tego nigdy za wiele .

Krysiu dziękuję ;:168
widziałaś moją łąkę , to dopiero jest zarośnięty ogród i przez to bardzo się zmniejszył .Moja znajoma przywiozła mi kilka sadzonek i nie mam gdzie posadzić ;:306

Karolciu jesteś bardzo miła ;:168 dziękuje .Muszę przyznać ,że wykopanie dalii sprawia mi mniej trudności niż ich w kopanie ;:306

Właśnie ni stąd ni zowąd zaczęło padać i grzmieć ;:47 i nici z odchwaszczania ;:224
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu łąke jak nic więcej zawsze można skosić, a u mnie nie dość że ciasno to jeszcze zarośnięte.Dziś nie dość że strasznie wieje to jeszcze mam dwa wiadro ogórków do przerobienia.Idę robić korniszonki :heja
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Krysiu masz racje ,że można skosić .Dopiero przyszłam z ogrodu i nawyrywałam sie zielska z dwóch sporych rabat . Dobrze ,że padało to mi nawet dobrze szło .Miłego korniszowania :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Alu śliczne masz dalie ;:333
Moja jedna z trzech posadzonych na starej działce też zakwitła :tan dwie pozostałe w pączkach , natomiast na nowej działce jak pisałam zakwitną w grudniu wtedy ślimaków nie będzie ;:306 ;:306
Zdrówka i spokojnej nocy życzę ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Alicjo, Ty nie słuchaj Marysi. To nieprawda, że musi być gorzej. Może być zupełnie inaczej - lepiej. Ja Ci to mówię z własnego doświadczenia. Im jestem starsza, tym lepiej się czuję i tym więcej mam sił i ochoty do pracy. Najważniejsze to patrzeć optymistycznie w przyszłość.
Zdrówka i spokojnej nocki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie tez popadało ale zielsko rośnie nawet w upał . Ciągle trzeba go usuwać .. Moje dalie też dużo mniejsze i kwiaty też mają mniejsze ale ładnie zaczynają kwitnąc .. Mam ich już sporo z wykopywaniem nie ma problemu bo jesień długa i każdego dnia coś przenoszę do piwnicy , za to wiosną muszę się uwijać aby szybko znalazły się w ziemi...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Alu, bardzo ładne dalie pokazujesz! Ta ostatnia, to rozumiem "przefarbowana" 'Cebu'? Aparatom zdarza się przekłamywać kolory ale żeby z pomarańczowego zrobić różowy? :;230
http://images66.fotosik.pl/1073/f0c0fa21cddba1f3.jpg
Ta znakomita!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu :wit
,piękne dalie ;:108 ;:108
U mnie chyba słabo rosną, bo mam za sucho dla nich.a może taka łąkowa ziemia, dla nich jest za postna?
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Alu, ja zrezygnowałam z dalii, teraz tylko wysiewam nasiona, jednak z nimi mniej kłopotu mimo wczesnego terminu siewu i konieczności trzymania siewek w domu.
Kiedy będziesz na urlopie to trochę wypoczniesz ;:3 .Dużo siły i zdrowia życzę.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jak idzie 'czyszczenie' łączki, chyba ciężko ;:213 . Nie zazdroszczę takiej pracy, chociaż część zielska wróci w postaci kompostu ;:306 . Masz już plan, co tam będzie?. Aaa, zapomniałam zapytać, czy dostałaś się już do kiwi?
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Alu witaj,wyczytałam na wyspie że synuś zmartwiony przyjechał z wakacji. Alu może to jakaś miłość wakacyjna i nie może sobie z tym poradzić ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Moje dalie te ,które pozostały też pewnie zakwitną razem z Twoimi w grudniu ;:306
Strasznie ślimaki je poobgryzały :( .
Pozdrawiam ;:167

Lucynko bo kobieta jest jak wino im starsza tym mocniejsza :D Mam nadzieje ,że ja jak moja mama choć wiekowa ,ale siły ma dość ,żeby być na dobrym chodzie .

Janeczko to lato jest kapryśne i nie służy kwiatom ani nam .

Jacku dziękuje ,ano widzisz jakie cuda ;:306 ,
jeśli chcesz to podzielę się z Tobą tą znakomitą dalią . :D

Aniu dziękuję ,myślę ,że to nie ziemia ,a pogoda ma wpływ na roślinki bo wszystkie inne piękne u Ciebie ;:333

Zosiu ja mam mało miejsca w domu więc ,każde wcześniejsze wysiewy stanowia problem .
A urlop , oj nie wiem kiedy będę miała taki prawdziwy ,a przydałby się i to bardzo .
Dziękuje i wzajemnie . ;:167

Aniu trochę wyrywałam ,ale ciężko idzie ,syn średni przyjechał na parę dni to pomoże .A do kiwi to mąż zaglądał i mówi ,że trochę jest choć u mojej sąsiadki są ,aż dwa owoce ;:306 .

Krysiu syn pracuje w Irlandii przyjechał na kilka dni .Zbiera na przyszłe życie .Nie wiem co go gryzie czekam ,aż sam zechce powiedzieć . ;:168
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Alicjo, ciekawa rzecz, bo moją mama [88 lat] systematycznie uprawia swój maleńki ogródek przed połową domu. Posiada i kwiaty, i warzywa.
Druga polowa jest własnością mojej bratowej, która "uprawia" pokrzywy tudzież inne zielsko. Podczas najbliższych odwiedzin u mamy zrobię zdjęcia To będzie widok ;:222 ;:174 ;:202
Dobrego wypoczynku. ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

No pierwszy raz widzę, zeby lilak powtarzał kwitnienie ;:oj Lady Darlene przecudnej urody ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”