Piękne te twoje anturium. A ten fiolecik cudny- widziałam podobny kolor ostatnio w castoramie, ale ten jest zdecydowanie fioletowy, tamten był taki fiolet w czerwień wpadający.
Iga123ana - tak, ten fiolet jest naprawdę fioletowy ..... - inaczej nie można tego ująć. Mam nadzieję, że pięknie się rozrosnie i oczywiście, że zakwitnie
O, moje "dziecko" ;) Mam nadzieję,że zachowa się jak jego mateczna roślina i rodzeństwo, które rozrastają się ładnie i obficie kwitną. Ja również dostałam dzisiaj przesyłkę, serdecznie dziękuję za piękną sadzonkę i gratisa
Bardzo ładne fotki, bardzo ładnych kwiatuszków
rośnie ci wszystko jak na drożdżach.I chyba nie jedyna chwalę ciekawe doniczusie.Roślinki zyskują na urodzie posadzone w takich ciekawych.
Kasiu (nieulozona-tak), Natalko (Blueberry), Agnieszko (tralaluszy), Iwonko (Iwona 0103), Lucynko (lucy23-61) ? dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa
Dziś chcę Wam przedstawić mój kuchenny parapet
Widok ogólny.
Lewa strona.
Środek.
Prawa strona.
I pojedynczo:
Haworsja od Kasi (Kasiula17)
Na drugim zdjęciu ta sama roślinka z marca 2015
Trzykrotka Sillomontanaod Krysi (Krzysia)
Peperomia
Na drugim zdjęciu ta sama roślinka z czerwca 2015
Grubosz - Crassula sarmentosa variegataod Kasi (Kasiula17)
Zdjęcie drugie - w czerwcu postanowiłam ukorzenić czubek roślinki, bo straszyła długa goła łodyga. Po przyjęciu czubka odcięłam łodygę a małą doniczkę z korzeniem odstawiłam i zapomniałam o niej. Ale korzonek nie dał się odstawić na boczne tory i też wypuścił malusie listeczki.
Na trzecim zdjęciu ta sama roślinka z marca 2015
Anturium różowe już pokazywałam ale co tam pokażę jeszcze raz...
Starzec Głowa Światła - Senecio cephalophorus - zobaczymy czy w tym roku też mi zakwitnie
Fiołek Rob's chilly willy
Koleusy - ten jaśniejszy jest od Kasi (labka1)
Na drugim zdjęciu te same roślinki z czerwca 2015.
Skrętnik różowy - jeden z czterech listków od Kasi (Kasiula17)
Miałam takiego Skrętnika jeszcze w zeszłym roku i.... niestety.... padł...ale na całe szczęście ma już swojego następce.
Na drugim zdjęciu cztery listeczki zaraz po otrzymaniu.
Episcia Moonlite Grandy Giff i Episcia Country Brilliance od Krysi (Krzysia)
Trzykrotka
Na drugim zdjęciu to ta sama roślinka, z tym, że tu z dwumetrowymi pędami.
Trzykrotka zielona
Na drugim zdjęciu ta sama roślina z czerwca 2015.
Fikus Ginseng dostałam kiedyś od Kasi (Labka1)- to już kolejne jego szczepki.
Crassula lycopodioides - Grubosz rozczochrany
Eszynantus marmurkowy (Aeschynanthus marmoratus) od Kasi (Kasiula17)
Eszynantus Mona Lisa od Kasi (Kasiula17)
Trzykrotka rózowa
Setkrezea
Klonik od Agatki (pomiodorzanka) - to już jego kolejne szczepki
Alinko, roślinki śliczniutkie i wzorowo utrzymane. Masz wielkie bo tak ślicznie się u Ciebie przyjmują.
Ale ja jeszcze pochwalę doniczki, dobór, faktury, kolorystyka po prostu dobrane idealnie .
Witaj Alinko . jestem tutaj nowa a Twój wątek był pierwszym, jaki obejrzałam . Zajęło mi to mnóstwo czasu i byłam (nadal jestem) pod ogromnym wrażeniem tego co zobaczylam. Nie umiem nawet powiedziec co ładniejsze, kwiaty czy doniczki . Oglądam też wątki innych forumowiczów i za każdym razem widzę wielka milość do roślinek. Też tak chcę i to dzięki Wam.Serdecznie pozdrawiam
Czy zielona trzykrotka to "odrost z poczuciem humoru"? Jeśli tak, to ładnie podrosł Zresztą wszystkie roślinki ładnie urosły Niezły tłok masz na kuchennym parapecie
No pieknie Kochana,pieknie
Oglada sie z wielka przyjemnośćią dla oka
Tez bym chciala miec tyle kwiatow doniczek i baaaa...przede wszystkim miejsca na to wszystko