Ogród Filemona
Re: Ogród Filemona
Dużo słyszałam na temat tej szkółki , zazdroszczę że masz ją blisko 

Pozdrawiam. Ewa
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko to na pewno nie artemis już parę osób z fo mnie wyprowadziło z tego myślenia że może to ta różyczka.
Daria_Eliza kupiłam nasionka kostrzewy sinej wysiałam popikowałam i nic z nimi nadzwyczajnego nie trzeba robić
nasionka wysiałam rok temu także długo nie trzeba czekać żeby roślinki tak wyglądały.
Soniu w tamtym roku udało mi się kupić polar bear za 15 a krzaczek bardzo duży, ale ogólnie hortensje za tanie nie są wszystko zależy od szkółki w sąsiednim mieście w centrum ogrodniczym mniejsze sadzonki (o połowe od tych co kupiłam po 19) mieli po 28 zł
no chyba ich pogrzało. Chyba konkurencji nie mają bo im większa konkurencja to roślinki tańsze w Łomiankach obok siebie jest pięć szkółek i tam hortensje limelaght kupiłam za 17 zł
Soniu u ciebie w wątku zapomniałam się zapytać więc zapytam u siebie to hortensje na pniu kupiłaś czy sama wyhodowałaś?
Ewo żeby jeszcze było z czym jechać
zawsze coś tam może kupie w ogóle ciekawa jestem jakie mają ceny, w głównej mierze to zależy mi żeby zobaczyć ogród pokazowy ponoć jest piękny.
Daria_Eliza kupiłam nasionka kostrzewy sinej wysiałam popikowałam i nic z nimi nadzwyczajnego nie trzeba robić

Soniu w tamtym roku udało mi się kupić polar bear za 15 a krzaczek bardzo duży, ale ogólnie hortensje za tanie nie są wszystko zależy od szkółki w sąsiednim mieście w centrum ogrodniczym mniejsze sadzonki (o połowe od tych co kupiłam po 19) mieli po 28 zł

Ewo żeby jeszcze było z czym jechać

- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Lilia przepiękna.Jeżówka urocza

Przepiękną kępę jeżówki kupiłaś

Piękne okazy hortensji vanille fraise kupiłaś

Tawułka pięknie rozkwita
Kostrzewy z własnego siewu piękne i śliczne.
Rudbekia piękniutka tylko to nie jest ona to jest Gailardia oścista

Cieplutko Pozdrawiam zapraszam w moje skromne progi
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ach, piękna "moja" lilia
tylko ja na moją wciąż czekam 
Lawendy nie dawaj przed kostrzewę, najwyżej za nią bo będzie od trawki większa.
Choć na szczęście u siebie nie zaobserwowałam, powiedz co jeszcze powoduje wirus hvx oprócz oczywiście przebarwień lub pokarbowań na liściach?

Lawendy nie dawaj przed kostrzewę, najwyżej za nią bo będzie od trawki większa.
Choć na szczęście u siebie nie zaobserwowałam, powiedz co jeszcze powoduje wirus hvx oprócz oczywiście przebarwień lub pokarbowań na liściach?
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Ten ogród pokazowy jest na pewno ładny, czasami widziałam fragmenty w programie "Rok w ogrodzie" lub "Maja w ogrodzie".
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Anita szpaler hortensjowy pod oknami bajkowy!
Jak podrośnie, bo będą nam jęzory do ziemi uciekać. 
Rabata trawiasto hortensjowa też ma piękne kształty nasadzeń. Brawo.

Rabata trawiasto hortensjowa też ma piękne kształty nasadzeń. Brawo.
-
- 1000p
Paulii dzięki że wyprowadziłaś mnie z błędu i poprawnie nazwałaś roślinkę
u mnie za podlewanie wzięło się niebo od trzech tygodni ciągle leje i to bardzo porządnie aż za bardzo.
Zuza ogólnie cała hosta marnieje widać że coś jest nie tak ja wyrzuciłam kilkanaśie
nie kupuje już host szkoda pieniędzy na wiosnę siostra ma mi dać kawałek pięknej odmiany hosty, posadzę ją w innym miejscu i mam nadzieje że będzie ładnie rosła.
Daria_Eliza wstępnie mamy dzisiaj jechać ale pogoda fatalna mam nadzieje że w końcu uda mi się tam dotrzeć
Aniu no szpaler to tak jeszcze z dwa sezony i może i mi kopara opadnie
przed hortensje mam zamiar posadzić żurawki i może trawę hakonechloe ?

Zuza ogólnie cała hosta marnieje widać że coś jest nie tak ja wyrzuciłam kilkanaśie

Daria_Eliza wstępnie mamy dzisiaj jechać ale pogoda fatalna mam nadzieje że w końcu uda mi się tam dotrzeć

Aniu no szpaler to tak jeszcze z dwa sezony i może i mi kopara opadnie

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ta lilia piękna ! To Netty pride ?
Ta róża bardzo do Artemisa , a pokaż pokrój i liście
Ta róża bardzo do Artemisa , a pokaż pokrój i liście

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
To dobrze, że u Ciebie pada roślinki potrzebowały deszczu
W mojej części Mazowsza jak na razie na opady deszczu się nie zanosi 32 stopnie jest a roślinki bardzo potrzebują deszczu strasznie sucho mają
Miłego popołudnia i wieczoru życzę Ci

W mojej części Mazowsza jak na razie na opady deszczu się nie zanosi 32 stopnie jest a roślinki bardzo potrzebują deszczu strasznie sucho mają

Miłego popołudnia i wieczoru życzę Ci

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Anitko mam nadzieję, że ominęły cię wichury.
Hortensję sama usiłuję prowadzić na pniu. Limelight będzie na pewno ładna, już jest sztywna i miała pięć kwiatów, jeden złamałam.
Anabelki niezbyt ładne na pniu, maja zbyt wiotkie pędy, ale jeszcze nie rezygnuję. Zaplatam kolejne młode hortensje bukietowe i ukorzeniam w doniczce dwa długie pędy na roślinie matecznej.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Anitko,sliczną dużą kępę kupiłaś jeżówki ,a i hortensje też piękne ,u nas są jeszcze tańsze,po 12,-15 zł i ładne sadzonki a niektóre to nawet po 6 zł zł kupiłam w tamtym roku w szkółce jakieś 17 km ode mnie i maja bardzo dużo odmian,Twój ogród się powiększa i czytam,że sama też wysiewasz roślinki,to też kosztuje pracy ,pozdrawiam 

-
- 1000p
Wczoraj udało mi się w końcu pojechać do Pęchcina
pojechaliśmy razem z chłopakiem.
Oczywiście wyszło tak że wyjechaliśmy o 16:40 a mamy gdzieś około 50 km więc długo się tam nie nabyłam. No ale jestem zadowolona że w ogóle pojechaliśmy. Na miejscu byliśmy gdzieś o 17: 15 także miałam czas żeby chociaż szkółkę obejrzeć na ogród pokazowy nie starczyło już czasu
Szkółka bardzo dużo doznałam oczopląsu nie wiedziałam gdzie patrzeć pięknie jest. Duży wybór hortensji i krzewów no i co najważniejsze kupiłam w końcu magical moonghlait
ładna duża sadzonka szkoda tylko że złamaliśmy podczas wkładania do samochodu jedną z gałązek

takiego cudaka ( po lewej, trawkę kupiłam) dostałam w prezencie
dali za darmo to wzięłam

a tutaj już kilka zdjęć ze szkółki

Na koniec wycieczki, w biedronce spotkał nas niezły komplement pani za kasą chciała od nas dowód jak kupowaliśmy piwo 2%
Mati już kilka osób napisało że to nie artemis i mi również się wydaje że to nie ona
Paula u mnie deszczu aż za dużo chętnie bym chmury do ciebie przegnała, ach ta pogoda nie może być normalnie albo za sucho albo za deszczowo
Soniu ty to pewnie nie długo się weźmiesz za wyhodowanie jakiejś nowej roślinki podziwiam za wyprowadzenie hortensji na pniu
Mnie wichury całkowicie ominęły aż w szoku jestem bo 3 km dalej pełno połamanych drzew i gałęzi niedaleko też ludziom pozrywało dachy
Widocznie mieszkamy w jakimś małym zagłębiu bez wichur bo są w okolicy a u nas nigdy.
Marto to u ciebie już w ogóle tanio dochodzę do wniosku że w moich stronach to najdrożej w tych szkółkach każdy piszę że o wiele taniej kupuje roślinki. Dlatego ja tak dziele i sama rozmnażam żeby wyszło jak najtaniej.

Oczywiście wyszło tak że wyjechaliśmy o 16:40 a mamy gdzieś około 50 km więc długo się tam nie nabyłam. No ale jestem zadowolona że w ogóle pojechaliśmy. Na miejscu byliśmy gdzieś o 17: 15 także miałam czas żeby chociaż szkółkę obejrzeć na ogród pokazowy nie starczyło już czasu

takiego cudaka ( po lewej, trawkę kupiłam) dostałam w prezencie

a tutaj już kilka zdjęć ze szkółki

Na koniec wycieczki, w biedronce spotkał nas niezły komplement pani za kasą chciała od nas dowód jak kupowaliśmy piwo 2%

Mati już kilka osób napisało że to nie artemis i mi również się wydaje że to nie ona

Paula u mnie deszczu aż za dużo chętnie bym chmury do ciebie przegnała, ach ta pogoda nie może być normalnie albo za sucho albo za deszczowo

Soniu ty to pewnie nie długo się weźmiesz za wyhodowanie jakiejś nowej roślinki podziwiam za wyprowadzenie hortensji na pniu

Mnie wichury całkowicie ominęły aż w szoku jestem bo 3 km dalej pełno połamanych drzew i gałęzi niedaleko też ludziom pozrywało dachy

Widocznie mieszkamy w jakimś małym zagłębiu bez wichur bo są w okolicy a u nas nigdy.
Marto to u ciebie już w ogóle tanio dochodzę do wniosku że w moich stronach to najdrożej w tych szkółkach każdy piszę że o wiele taniej kupuje roślinki. Dlatego ja tak dziele i sama rozmnażam żeby wyszło jak najtaniej.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Piękna wycieczka do szkółki. Widać, że szkółka dba o jakość.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Szkółka
tez bym dostała oczoplasu

- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Zdjęcia z wycieczki bardzo fajne.
Mam nadzieję, że wybierzesz się tam jeszcze i będziesz mogła spędzić więcej czasu, a potem pokażesz nam jeszcze więcej zdjęć.

Mam nadzieję, że wybierzesz się tam jeszcze i będziesz mogła spędzić więcej czasu, a potem pokażesz nam jeszcze więcej zdjęć.