Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

Dużo słyszałam na temat tej szkółki , zazdroszczę że masz ją blisko :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko to na pewno nie artemis już parę osób z fo mnie wyprowadziło z tego myślenia że może to ta różyczka.
Daria_Eliza kupiłam nasionka kostrzewy sinej wysiałam popikowałam i nic z nimi nadzwyczajnego nie trzeba robić :D nasionka wysiałam rok temu także długo nie trzeba czekać żeby roślinki tak wyglądały.
Soniu w tamtym roku udało mi się kupić polar bear za 15 a krzaczek bardzo duży, ale ogólnie hortensje za tanie nie są wszystko zależy od szkółki w sąsiednim mieście w centrum ogrodniczym mniejsze sadzonki (o połowe od tych co kupiłam po 19) mieli po 28 zł ;:202 no chyba ich pogrzało. Chyba konkurencji nie mają bo im większa konkurencja to roślinki tańsze w Łomiankach obok siebie jest pięć szkółek i tam hortensje limelaght kupiłam za 17 zł :D Soniu u ciebie w wątku zapomniałam się zapytać więc zapytam u siebie to hortensje na pniu kupiłaś czy sama wyhodowałaś?
Ewo żeby jeszcze było z czym jechać :;230 zawsze coś tam może kupie w ogóle ciekawa jestem jakie mają ceny, w głównej mierze to zależy mi żeby zobaczyć ogród pokazowy ponoć jest piękny.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Anitko Piękna bialutka różyczka
Lilia przepiękna.Jeżówka urocza :D
Przepiękną kępę jeżówki kupiłaś ;:215 dobrze ją podlewaj i osłaniaj przed słońcem, bo mi się podobna kępa nie przyjęła jeżówki prawdopodobnie prze ten upał i panującą susze, więc na razie wstrzymałam się z kupowaniem roślin do ogrodu, bo nie mogę patrzeć jak mi w oczach usychają ;:145 a tak Kocham jeżówki
Piękne okazy hortensji vanille fraise kupiłaś :wink:
Tawułka pięknie rozkwita
Kostrzewy z własnego siewu piękne i śliczne.
Rudbekia piękniutka tylko to nie jest ona to jest Gailardia oścista :roll:
Cieplutko Pozdrawiam zapraszam w moje skromne progi
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ach, piękna "moja" lilia ;:198 tylko ja na moją wciąż czekam Obrazek
Lawendy nie dawaj przed kostrzewę, najwyżej za nią bo będzie od trawki większa.
Choć na szczęście u siebie nie zaobserwowałam, powiedz co jeszcze powoduje wirus hvx oprócz oczywiście przebarwień lub pokarbowań na liściach?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Ten ogród pokazowy jest na pewno ładny, czasami widziałam fragmenty w programie "Rok w ogrodzie" lub "Maja w ogrodzie".
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Anita szpaler hortensjowy pod oknami bajkowy! ;:180 Jak podrośnie, bo będą nam jęzory do ziemi uciekać. Obrazek

Rabata trawiasto hortensjowa też ma piękne kształty nasadzeń. Brawo.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Paulii dzięki że wyprowadziłaś mnie z błędu i poprawnie nazwałaś roślinkę ;:138 u mnie za podlewanie wzięło się niebo od trzech tygodni ciągle leje i to bardzo porządnie aż za bardzo.

Zuza ogólnie cała hosta marnieje widać że coś jest nie tak ja wyrzuciłam kilkanaśie ;:145 nie kupuje już host szkoda pieniędzy na wiosnę siostra ma mi dać kawałek pięknej odmiany hosty, posadzę ją w innym miejscu i mam nadzieje że będzie ładnie rosła.

Daria_Eliza wstępnie mamy dzisiaj jechać ale pogoda fatalna mam nadzieje że w końcu uda mi się tam dotrzeć :?

Aniu no szpaler to tak jeszcze z dwa sezony i może i mi kopara opadnie :;230 przed hortensje mam zamiar posadzić żurawki i może trawę hakonechloe ?
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ta lilia piękna ! To Netty pride ?
Ta róża bardzo do Artemisa , a pokaż pokrój i liście ;:224
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

To dobrze, że u Ciebie pada roślinki potrzebowały deszczu :wink:
W mojej części Mazowsza jak na razie na opady deszczu się nie zanosi 32 stopnie jest a roślinki bardzo potrzebują deszczu strasznie sucho mają :roll:
Miłego popołudnia i wieczoru życzę Ci ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko mam nadzieję, że ominęły cię wichury. ;:168 Hortensję sama usiłuję prowadzić na pniu. Limelight będzie na pewno ładna, już jest sztywna i miała pięć kwiatów, jeden złamałam. ;:145 Anabelki niezbyt ładne na pniu, maja zbyt wiotkie pędy, ale jeszcze nie rezygnuję. Zaplatam kolejne młode hortensje bukietowe i ukorzeniam w doniczce dwa długie pędy na roślinie matecznej.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Anitko,sliczną dużą kępę kupiłaś jeżówki ,a i hortensje też piękne ,u nas są jeszcze tańsze,po 12,-15 zł i ładne sadzonki a niektóre to nawet po 6 zł zł kupiłam w tamtym roku w szkółce jakieś 17 km ode mnie i maja bardzo dużo odmian,Twój ogród się powiększa i czytam,że sama też wysiewasz roślinki,to też kosztuje pracy ,pozdrawiam :wit
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Wczoraj udało mi się w końcu pojechać do Pęchcina ;:138 pojechaliśmy razem z chłopakiem.
Oczywiście wyszło tak że wyjechaliśmy o 16:40 a mamy gdzieś około 50 km więc długo się tam nie nabyłam. No ale jestem zadowolona że w ogóle pojechaliśmy. Na miejscu byliśmy gdzieś o 17: 15 także miałam czas żeby chociaż szkółkę obejrzeć na ogród pokazowy nie starczyło już czasu :? Szkółka bardzo dużo doznałam oczopląsu nie wiedziałam gdzie patrzeć pięknie jest. Duży wybór hortensji i krzewów no i co najważniejsze kupiłam w końcu magical moonghlait Obrazek ładna duża sadzonka szkoda tylko że złamaliśmy podczas wkładania do samochodu jedną z gałązek ;:223
Obrazek

takiego cudaka ( po lewej, trawkę kupiłam) dostałam w prezencie :D dali za darmo to wzięłam ;:306
Obrazek

a tutaj już kilka zdjęć ze szkółki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na koniec wycieczki, w biedronce spotkał nas niezły komplement pani za kasą chciała od nas dowód jak kupowaliśmy piwo 2% :;230

Mati już kilka osób napisało że to nie artemis i mi również się wydaje że to nie ona ;:185

Paula u mnie deszczu aż za dużo chętnie bym chmury do ciebie przegnała, ach ta pogoda nie może być normalnie albo za sucho albo za deszczowo ;:219

Soniu ty to pewnie nie długo się weźmiesz za wyhodowanie jakiejś nowej roślinki podziwiam za wyprowadzenie hortensji na pniu ;:63
Mnie wichury całkowicie ominęły aż w szoku jestem bo 3 km dalej pełno połamanych drzew i gałęzi niedaleko też ludziom pozrywało dachy ;:202
Widocznie mieszkamy w jakimś małym zagłębiu bez wichur bo są w okolicy a u nas nigdy.

Marto to u ciebie już w ogóle tanio dochodzę do wniosku że w moich stronach to najdrożej w tych szkółkach każdy piszę że o wiele taniej kupuje roślinki. Dlatego ja tak dziele i sama rozmnażam żeby wyszło jak najtaniej.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękna wycieczka do szkółki. Widać, że szkółka dba o jakość.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Szkółka ;:oj tez bym dostała oczoplasu
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Zdjęcia z wycieczki bardzo fajne. ;:108

Mam nadzieję, że wybierzesz się tam jeszcze i będziesz mogła spędzić więcej czasu, a potem pokażesz nam jeszcze więcej zdjęć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”