Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Cieszę się, że Twoje roślinki dostały wody z nieba. ;:215
Świetnie uchwyciłaś i pokazałaś na fotografii taką czystą nieskazitelną biel. ;:433
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale ten czas i wątek pędzi.
Jak zwykle wpadam po długim czasie, chociaż wydawało mi sie, że udało mi sie skrócić niebyt do kilkunastu dni.
Jestem i ja.
Cieszę się, że popadało u Ciebie. U mnie tak jak u Lucynki wczoraj padało i to porządnie.
Chyba w końcu wszystko napite.
U Ciebie wcale nie było widać tej suszy. Jednak co ziemia to ziemia. Powoli robi mi się kompst, będę podsypywała co ważniejszym roślinkom.
Już kwitnie Ci i odętka i tojeść. U mnie dopiero w pąkach.
Pokazujesz jak zwykle cudne widoki
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Cieszą mnie Wasze wizyty Dziewczyny i jeszcze chwalicie.... :oops:

Aga cieszę się,że Ci się podobają moje "dzieła" :) i że systematycznie mnie odwiedzasz! ;:196

Tereniu dziękuję,że dotarłaś i tylko to się liczy! ;:196

Trudno codziennie bywać a co najważniejsze pisać we wszystkich odwiedzanych wątkach...Doskonale to rozumiem . ;:7 Niestety przyjęła się jakaś dziwna zasada wizyt i natychmiastowych rewizyt ...skrzętnie przestrzegana i wyczekiwana .. ...Nie zawsze nam się wszystko podoba co pokazane czy napisane .... ;:131 Ale bywa,że nie mamy akurat nic do powiedzenia czy zapytania a i powodów do skomentowania akurat nie spostrzegamy... :roll: Nasze ogrody były już pokazywane na różne sposoby więc ile razy można zauważać czy chwalić te same rabaty ,czy fragmenty ogrodów ;:7 ..Nie zawsze chcemy i możemy naprawdę szczerze napisać to co myślimy ...każdy ma swój gust i słowa jak klucze ..'pięknie jak zawsze'...nie koniecznie każdorazowo dają się wpasować...

Ale co jakiś czas trzeba dać znak,że jesteśmy,bywamy, widzimy... :D Po to tu wreszcie jesteśmy ..inaczej cała ta nasza zabawa traci sens!
I znowu pewnie nie wszyscy zrozumieją moje intencje...ale nic to .... przywykłam.. ;:224

Bogusiu cieszę się ,że zajrzałaś niecodzienny Gościu do mojego ogródka... :) Dziękuję za uznanie dla moich fotorelacji ! ;:180

Lucynko Ty jak zwykle chwalisz moje fotografie! Prawdziwa moja fanka z Ciebie! ;:180 ;:196

Gosiu spokojnie ! :D Tłumów tu u mnie nie ma i nawet dawno niewidziani Goście są usprawiedliwieni ;:196 Dobrze , że jesteś! :D Wpadaj w miarę możliwości !

Dzisiaj nic z artyzmu .. ;:185 takie tam ogrodowe foto-wieści...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu, i będę chwalić - fotografie też. Uwielbiam oglądać piękne zdjęcia, a nie ma nic piękniejszego [ mam na myśli fotki] niż obrazy kwitnących roślin, także świata zwierzęcego - szeroko rozumianego.
A Twoje zdjęcia są 'warte grzechu'. ;:32 ;:167 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sielsko, anielsko... :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu jak możesz mówić, nic z artyzmu. ;:145 Wszystko obejrzane, a inni już ubrali podziw w słowa. Ode mnie za cudnie pokazywany ogród. ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko,Ago,Soniu to miłe ,że regularnie odwiedzacie mój wątek i ogródek i jeszcze zostawiacie tak miłe ślady swojej bytności! ;:196 Wielkie Wam podziękowania i serdeczności ślę ;:97
W ogródku wiele roślin rozkwita i błyskawicznie przekwita ...Jest co robić bo i chwasty tu i tam się w pełnej obfitości pojawiły...Im upał niestety nie przeszkadza,dostały trochę wilgoci i ruszyły z całą mocą... :twisted:
Na szczęście jeszcze kwitnie coś tam coś tam no i zapachów za sprawą lilii i liliowców a także pachnących floksów również nie
brakuje...

MOJE OGRÓDKOWE FOTO-WIEŚCI...

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu- nie zawsze jestem w stanie zajrzeć do wszystkich przyjaciół, ale do Ciebie muszę, bo przyciągają mnie właśnie Twoje zdjęcia. ;:77
Widzę, że floksy już u Ciebie kwitną i hortensja bukietowa. ;:333
Moje jeszcze w zielonym pąku. Floksa mam jedynaka, jego 'braciszek' zmarniał po zimie i umarł śmiercią raczej niezupełnie naturalną.
Z kolei bukietówka ma wyjątkowo małe zadatki na kwiatostany, ale to zdaje się wina suszy. ;:174
Oby Ci deszczyk podał roślinki, czego z całego ;:167 Ci życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Maryniu mnie też nie może zabraknąć w nowej części , którą rozpoczęłaś pięknymi zdjęciami kwiatów skąpanych w deszczu.
Powiedz mi kobietko co ja mam zrobic aby mieć takie kamienie jak u Ciebie na poniższej fotce ?
marpa pisze: Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Czytam ze u Ciebie popadało, to fantastycznie, bo rośliny odżyją.
U mnie nadal susza i czekam na deszcz jak na zbawienie.
Upały niemożebne, że trudno wytrzymać.
Też mnie zaintrygowały te mchowe kule, napisz coś o nich. :wit
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,ja jak zwykle nocną porą spaceruję po ogrodzie,piekne masz róże ,jakoś mało je pokazujesz,wolisz pokazać dodatki ,one też piękne i bez nich nie byłoby prawdziwego ogrodu,ale pokazane wszystko razem przenosi mnie w inny świat,pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Na zdjęciu z 'kawałkiem' oczka zauważyłam pąki lilii - zakwitły?.
Widzę, że Twoja werbena, tak samo chuda, jak moja, pewnie ten typ tak ma ;:306 .
Paproć w donicy?, muszę pomyśleć ;:224 .
'Reszta' cudna, jak zwykle artystyczna ;:63 .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie wyglądają te omszone kamienie :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po 38 st.upale od półtorej godziny Obrazek i lekko grzmi ,cudownie rześkie powietrze się zrobiło...
Och, jak przyjemnie! :heja

christinkrysia ,kogra ,witch miło,że znalazłyście u mnie ciekawostkę, która myślę nie tylko Was zainteresowała ;:204 . .. :D Już to pokazywałam i pisałam na ten temat nie są to kamienie /podróby już widziałam ;:173 /tylko po prostu żywy naturalny leśny mech...W lesie to ja nie tylko grzybków wypatruję ale właśnie patyków,konarków,ciekawych paproci i co by tam jeszcze mi się spodobać miało :oops: ...Dziwią się moi znajomi ;:oj z którymi jeżdżę na takie leśne wyprawy...Oni za grzybami pędzą w las a ja sobie spokojnie skrajem/żebym się nie zgubiła /z kosturkiem , nosem przy ziemi i aparatem w pogotowiu poszycie leśne oglądam .../ Rzadko mam okazję ale co najmniej raz w roku jesienią jestem... Przywiozłam na próbę 3 kule i przezimowały ładnie... jedną spróbowała chyba sarenka wiosną ale się odniedała i jest ładna...

Marto niestety mój skromny ROD nie jest w stanie sprostać Twoim oczekiwaniom ;:131 ..po prostu masz zupełnie inną wizję ogrodu niż ja...Ty masz możliwości aranżowania ogrodu i eksponowania choćby róż w zupełnie innym wymiarze niż mogę to zrobić ja ...Tak krawiec kraje... Ja się delektuję nawet pojedynczym pąkiem czy rozwiniętym kwiatuszkiem , nie ma też u mnie okazów uginających się pod ciężarem kwiatów... Takich widoków u mnie nie spotkasz... ;:185
A pokazywać zbyt szerokich kadrów też nie mam jak ;:173 ...perspektywy brak , żeby objąć obiektywem w takim małym ogródku a może ja nie potrafię ..wiem,że lubicie takie widoki bo to i podpatrzeć można różne rozwiązania ale takie są realia..

Pulpa222 Aniu ;:180 :oops: Lilie nie zakwitły ale ładnie się mają,możliwe że też zbyt mało słońca tam wpada bo dopiero po południu,..uciachać muszę jedną gałąź jabłoni i będzie ok.Ale to na wiosnę. :;230 nad paprocią w donicy nie myślałam ani chwili..doniczkowane rośliny to u mnie standard... ;:306 Po prostu żeby zapobiec przesadzaniu bo brak pomysłu na docelową miejscówkę/ jak zwykle zresztą :oops: / a rabata w trakcie rekonstrukcji , więc dla bezpieczeństwa wkopałam z doniczką ale chyba to będzie jej docelowe miejsce...do jesieni mam czas! Wiele takich doniczek w poczekalni w cieniku wegetuje a co się uporam to jakoś tak znowu nowe przybywają ;:7 ...Werbena chuda ..tak ale i takie roślinki lubię ;:3 ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu zdjęcia cudne jak zawsze ale tym razem zdjęcie z pajęczynom i pajączkiem ;:215 ;:215 ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”