Wszyscy kochamy te najzwyklejsze rośliny ogrodowe, bo wiążą się z nimi wspomnienia i są takie bezpretensjonalne a piękne

Zrobiłam jeszcze parę zdjęć bo teraz są najładniejsze, jeszcze nie obsychają i są pożytkiem wielu owadów wokół malw
huczy
Plan wykonany rabata z borówkami czyściutka, a poszłam nawet trochę dalej ku radości kur, bo trawa poszła do nich
Na koniec dnia zebrałam trochę owoców jagodowych i codziennie robię koktajl na bazie serwatki
Karolinko jak chcesz patyczki to Ci mogę wysłać, a jak chcesz poczekać to na pewno sadzonkę dostaniesz. Jeżeli sadzonki nie wypalą to zrobię swoją metodą po zimową i na pewno coś się przyjmie
Gdyby te moje 45 a było w prostokącie np. 100x45 byłby cały zagospodarowany ogród, a jest 11-12 m które ciągnie się prawie pół km i trudno z tego zrobić sensowny ogród

Zatem ten kawałek, który zagospodarowałam jest moim ziszczeniem marzeń ogrodowych.
Ogród dzisiaj nawiedziła masa różnych motyli
Asiu oczywiście będą nasionka
Alu od Ciebie miałam chyba nasiona malwy pełnej to za rok zobaczymy czy będą pełne. Rośliny są na rozsadniku

Dobrze, że głowa nie boli chociaż u mnie kiepski biomet
Iwonko i od razu widzę uśmiech na Twojej buzi

Ja tylko pojechałam się kłuć...cóż czasem trzeba
Aguniu odkrywam coraz to nowe rośliny i często w pierwszym roku pięknie wyglądają a w następnych już nie. Jednego roku miałam Cleome po prostu las tych kwiatów i od dwóch lat próbuję wrócić siejąc. Sadzonki są ale jakoś nie rosną...dlaczego nie wiem?
Misiu malwy mam w wielu miejscach, a jedne ciemnoróżowe od początku ogrodu czyli prawie 10 lat, ale co roku przybywają nowe

Jak chcesz to nasiona będą. Liliowce kupowałam od Emila i z innych forumowych źródeł, a ostatnio jedynie dostaję

Z tego złego nieba był śliczny dzień
Dobrej nocy ! jutro ma być jeszcze cieplej