Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Wow ;:oj jakie niebo :shock: jak z filmu grozy, cudnie je uchwyciłaś ;:138
Marysiu dobrze,że masz przy sobie chociaż jedno dziecko, my sami jak dwa palce, może dlatego jesteśmy tak za sobą :wink:
Ja też lubię ogrody w szerszej perspektywie, pięknie to pokazałaś . Zielona ścieżka a nie z betonu, cudny busz, ale co się dziwić 45 arów ;:oj wiadomo , nie wszystko zagospodarowane, ale to nie sposób :lol: Ale masz dalej taką gęstwinę , fajnie :) Ale masz kolory malw , super ;:138 jakby się dla mnie znalazła sadzonka bzu to bym się zrewanżowała :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś, a ja bym się pisała na kilka nasionek Twoich malw, bo skoro Tobie się udało takie piękne wyhodować, to może i mnie się uda.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu jakie nieboooo , ;:333
Malwy piekne takich jeszcze ne widziałam ;:oj Marunka sie zadomowiła i dobrze ;:108
Pięknie jest u Ciebie .Moja głowa nie dawno przestała boleć więc nie wyrwę ;:306 nie siedzi Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne masz malwy Marysiu, mówisz dzień od badań zaczęłaś, ja też, a zaczęłam od wczoraj, musiałam się przygotować do badań, och, nie przespana noc przez to była, bo leki nie zadziałały wieczorem, dopiero w nocy mnie dopadło, horror jakiś :evil: ale za to w dzień na działeczkę pojechałam, miło było ;:138
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Farbownik przypomina mi niezapominajkę :D Z kwiatków bo liście ma inne.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś! ale śliczne masz malwy ja nawet nie mam w tym roku moich bordowych coś je zjadło.
pięknie pokazałaś szaliczek uroczy ,O! rany ile masz liliowców ja ma trzy różne a cieszę się jak dziecko :)
A niebo jakieś takie złe. ;:oj
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wszyscy kochamy te najzwyklejsze rośliny ogrodowe, bo wiążą się z nimi wspomnienia i są takie bezpretensjonalne a piękne ;:173 Zrobiłam jeszcze parę zdjęć bo teraz są najładniejsze, jeszcze nie obsychają i są pożytkiem wielu owadów wokół malw huczy :D
Plan wykonany rabata z borówkami czyściutka, a poszłam nawet trochę dalej ku radości kur, bo trawa poszła do nich :D
Na koniec dnia zebrałam trochę owoców jagodowych i codziennie robię koktajl na bazie serwatki ;:215

Karolinko jak chcesz patyczki to Ci mogę wysłać, a jak chcesz poczekać to na pewno sadzonkę dostaniesz. Jeżeli sadzonki nie wypalą to zrobię swoją metodą po zimową i na pewno coś się przyjmie :D
Gdyby te moje 45 a było w prostokącie np. 100x45 byłby cały zagospodarowany ogród, a jest 11-12 m które ciągnie się prawie pół km i trudno z tego zrobić sensowny ogród :D Zatem ten kawałek, który zagospodarowałam jest moim ziszczeniem marzeń ogrodowych.
Ogród dzisiaj nawiedziła masa różnych motyli

Obrazek

Asiu oczywiście będą nasionka ;:108

Obrazek

Alu od Ciebie miałam chyba nasiona malwy pełnej to za rok zobaczymy czy będą pełne. Rośliny są na rozsadniku ;:215 Dobrze, że głowa nie boli chociaż u mnie kiepski biomet ;:222

Obrazek

Iwonko i od razu widzę uśmiech na Twojej buzi :D Ja tylko pojechałam się kłuć...cóż czasem trzeba ;:173

Obrazek

Aguniu odkrywam coraz to nowe rośliny i często w pierwszym roku pięknie wyglądają a w następnych już nie. Jednego roku miałam Cleome po prostu las tych kwiatów i od dwóch lat próbuję wrócić siejąc. Sadzonki są ale jakoś nie rosną...dlaczego nie wiem?

Obrazek

Misiu malwy mam w wielu miejscach, a jedne ciemnoróżowe od początku ogrodu czyli prawie 10 lat, ale co roku przybywają nowe ;:333 Jak chcesz to nasiona będą. Liliowce kupowałam od Emila i z innych forumowych źródeł, a ostatnio jedynie dostaję ;:224 Z tego złego nieba był śliczny dzień ;:168

Obrazek

Dobrej nocy ! jutro ma być jeszcze cieplej ;:3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Lubie takie ogrody pełne niespodzianek.Poziomki z nasion nigdy mi się nie udały ale twoje fotki mobilizują ,żeby spróbować jeszcze raz.Marysiu co ukorzeniasz?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu należy mnie zapytać czego ja nie ukorzeniam :;230 ale wczoraj wsadziłam w ziemię mnóstwo obciętych patyków moich róż i patyki bzu koralowego, ale i dwa patyki heptakodium. Zobaczymy co z tego wyjdzie :?:
Poziomki ja tylko raz kupiłam tzn sadzonki na pierwszą działkę prawie 20 lat temu, a tak to sama sieję i mam sadzonki ;:333
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Oj rzeczywiście w nocy ktoś z liści robi ci koronkowe serwetki. U mnie też działa jeden taki osobnik czyniący gębodzieło artystyczne, nawet go obfotografowałam wrzucę do wątku może ktoś go nazwie.
To niebo to chyba bardzo wcześnie, zdecydowanie takiego nie widuję bo kury nie wołają.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,śliczne te malwy wyglądają w kępie,ja nie mam bo denerwuje mnie ich rdza,dawniej chciałam mieć przed domem ,ale tak chorowały i przez to były brzydkie,wiec zrezygnowałam ,miałam w tamtym roku jedną ,ale teraz jej nie widzę ,pewnie ją wypchały inne rośliny ,bo wszystko rośnie jak szalone,śliczna ta czerwona róża ,ja też lubię ten kolor ,zresztą czego ja nie lubię,w każdej roślinie znajdę coś pięknego ,w domu cisza ,bo dzieciaki w nocy pojechały nad morze ,szczęśliwie zajechali i bardzo sie cieszą bo mają fajne mieszkanie i jedzenie ,to i ja się cieszę ,bo człowiek chce ,żeby byli szczęśliwi a my z Bogusiem gospodarzymy i na ławeczce teraz pijemy kawkę,chociaż mnie najlepiej smakuje przy piecu :uszy pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Pospacerowałam po Twoim szaliczku - piękny ci on ;:180
Malwy , liliowce śliczne ;:215 Borówka ślicznie obrodziła - mniam mniam .
Widzę że ruszyła machina ukorzeniania - super , życzę powodzenia ;:333
Zdrówka i spokojnej nocy życzę ;:168
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, u mnie straszna susza. Musiałoby popadać tak spokojnie ze dwa dni, żeby ziemia złapała trochę wilgoci. W tym roku wysychają mi nawet dzielżany i 3 chyba straciłam już bezpowrotnie. ;:223

Ładne masz malwy. Ja też je trzymam w ogrodzie, chociaż rdza nie daje się pokonać. Obrywam brzydkie liście i tyle. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w piękny poranek ;:3

Obrazek

Będzie upał, ale tak niewiele było do tej pory ciepłych ranków i wieczorów więc nie mam nic przeciwko. Pod naszym starym orzechem jest bardzo przyjemnie, a i stare domy chronią przed upałem skutecznie ;:215

Alu zaraz pójdę zobaczyć tego artystę :;230 ale nie zwalczam tego typu szkodników, bo jak wyrzucę z malw przeniosą się na bardziej szlachetne rośliny, to samo z mszycami wolę je na krwawnikach czy onętkach niż różach :?
O tak gdyby nie kury ile pięknych zjawisk, by mnie ominęło :?

Martusiu to teraz trochę odpoczniesz jak dzieci pojechały, moje też jadę nad morze ale za tydzień. Malwy są takie i wyjątkowo w tym roku te w ogrodzie ślicznie wyglądają i niech sobie rosną, za to paskudnie wygląda ślaz maurytański ;:202 Próbowałam tą czerwoną różę ukorzenić przez przysypywanie, ale po dwóch latach zrezygnowałam ;:222
Życzę Wam dobrego wypoczynku, bo jak najbardziej należy się i całuję oboje na ławeczce ;:196

Tereniu nie wiem co we mnie jest ale nie lubię zmarnować żadnego patyczka czy nasionka, wszystko wsadzam w ziemię (a nuż!) albo wysiewam a potem się dziwię skąd się to tu wzięło ;:306 Borówka rzeczywiście obrodziła w tym roku i na wszystkich krzaczkach wysyp ;:333 Mam dla Ciebie niespodziankę ....zobacz!

Obrazek

Marysiu u mnie solidnie podlało, ale już widzę wysycha i wczoraj przegoniłam bażanty ze skrzyni z jarzynami bo zrobiły sobie kąpiel w suchej glebie ;:124 ....znowu fasolkę mi wykopują. Jak nie z dołu to z góry ;:185 Szkoda traconych roślin, a ja wczoraj widziałam że żółte dzielżany mają pączki, a niektóre chryzantemy zaczynają kwitnąć ;:oj

Życzę wszystkim miłej soboty!
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Maryś,przyszłam się przywitać po przerwie,moją uwagę też przykuły malwy ,bo są zdrowe bez rdzy ,mam jedną pierwszy rok i od razu z zarazą ,nie wiem jak to zwalczyć,a tak mi się te wiejskie kwiatki podobają ,bo ja jestem wiejska dziewucha ;:306
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”