Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

Karolciu i kto to mówi. Lepszych ogrodników Od Ciebie nie znam. Tyle u Ciebie wszystkiego i pięknie Ci rośnie. ;:108
Super ,że byłaś w Wojsławicach i te łany liliowców na żywo mogłaś zobaczyć. Wrażenie musi być niesamowite.
Powojnik bylinowy to dochodzi do metra,ale kwitnie i to mnie cieszy.

Dziś popadało. Jest tak w sam raz. Nie ma upału i zimna też.

Obrazek
Aminek

Obrazek

Obrazek

Wiązówki

Obrazek

Tojad
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Biedroneczko- uroczy ten Twój aminek ;:173
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Niebieskie hortensje miodzio ;:138 .Skoro ich nie zakwaszasz to pewnie taka odmiana .Czy okrywasz na zimę ,czy same sobie radzą . :?:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu andowan to jest Aminek Większy. Mam też Aminek Egipski , który jak dla mnie jest ładniejszy. Jak zakwitnie to pokażę. ;:108

Jolanto dziękuje za pochwałę moich hortensji. Nie nie zakwaszam ich. Nigdy ich nie okrywałam na zimę. Odmiany niestety nie znam.To stare nasadzenie.

Ponieważ czas liliowców to ich podsumowanie. Prawie wszystkie nn.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skoro się podobają to jeszcze raz hortensje. Fotki ich są z sprzed paru dni. Dziś po deszczu się położyły.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alu wysyp kwiatów liliowców i mimo suszy kwiaty mają ładnie wybarwione i dorodne. Ja tez przeglądają niektóre rabaty widzę,że ten sezon inny bo sporo wysokich bylin, a takie bardzo lubię mieć na tyłach rabat jako najwyższe piętro sa dużo nizsze.
Moje liliowce dopiero się rozkręcają , ale za to tojad mocny biały kwitnie nam jednocześnie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ala.przy Twoich hortensjach można stać bez końca ,ja tak przynajmniej je odczuwam ,są cudne,liliowce tez takie żywe od deszczyku ,ten pomarańczowo rudy liliowiec to też mam on taki wielki chyba najwyższy i fajnie kołysze sie nad innymi roślinami,pozdrawiam ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Alu jak zawsze pięknych roślin się naoglądałam :tan
Hortensje niebieskie ;:138 moje zawsze różowe, a jak zakwaszałam to takie bure mi wychodziły
Aminek cudowny ;:108
Kiedy je wysiewasz i jak: od razu do gruntu?
Jakie warunki glebowe potrzebuje?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu oglądanie twoich hortensji, nigdy się nie znudzi, są przepiękne. ;:215 Białasy śliczne, czy z tojadem to jeżówka biała. :?: Na sam widok kociołka mam ślinotok. ;:152 Powojniki cudne, ;:31 ale właśnie z powodu uwiądu, boję się wielkokwiatowych. U liliowców strasznie mnie męczy obrywanie kwiatów, codziennie wiszą smętnie. ;:222 Wolę podziwiać je u innych. :) Z tego samego powodu zrezygnowałam z nachyłka wielkokwiatowego, który rósł w rządku przy hostach.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dziś popadało.Szkoda,że tak późno.Ale lepiej późno niż wcale.Rośliny odżyły.

Krysiu ja w tym roku jestem bardzo zawiedziona kwitnieniem wielu kwiatów.Niby wiele kwitnie,ale nie jest to co powinno być. O jakości już nie wspomnę. Niby kwitną,ale dużo gorzej niż w zeszłym roku.
Ja też wysokie rośliny staram się sadzić z tyłu rabat.I co niektóre są karłowate.Dużo niższe niż powinny być.
To się nasze tojady zgrały z kwitnieniem. ;:215

Marto słyszeć pochwały z ust takiej ogrodniczki jaką jesteś Ty to dla mnie wiele znaczy. Trochę ich pokazywałam,ale już pewnie nie będę, bo teraz po deszczach się położyły,ale nadal kwitną i nie są jeszcze przypalone od słońca tak jak niektóre inne kwiaty. Rudy liliowiec to pospolity rdzawy. Podobny o kwiatach pełnych to Apricot Beauty.
Już zaznaczyłam Dla Ciebie pełnego , bo go nie masz. ;:108 ;:196 :wit

Ewuniu dziękuję za pochwały. Staram się dogadzać tym moim kwiatom,ale niestety okropna susza dała popalić i mi i im. Myślę,że moje hortensje mają naturalną kwaśną glebę i z stąd się ładnie przebarwiają. Choć mam jeszcze dwie inne ogrodowe i już nie są tak niebieskie i kwitną później.

Aminka wysiewam do doniczek w kwietniu. Wysadzać powinnam wcześniej,ale wysadziłam dużo później, boi czas i warunki mi nie pozwoliły. Zakwitł szybko,ale może ma z 30cm a powinien być dużo wyższy.Zobaczymy jaki urośnie egipski, bo jeszcze nie kwitnie. ;:196 :wit

Soniu już chyba ich więcej nie pokaże.Chyba ze jeszcze będą ładniejsze. W tej chwili się po deszczu rozłożyły.
Z tojadem to margerytka. Powiem Ci,że kociołek to fajna sprawa. Tym bardziej grochówka smakowała, bo zrobiona przez męża i mi podana. Podane lepiej smakuje. ;:108 Jak kiedy zechcesz mnie odwiedzić to zrobimy jeszcze coś lepszego. Powojnika mi szkoda, bo było dużo kwiatów,ale niestety został ścięty do zera.
Soniu liliowce lubię, bo choć kwitną krótko to stopniowo się otwierają kwiaty. Jak mam czas to przechodzę i obrywam przekwitnięte a jak nie to też się nic nie dzieje ,bo same opadną. ;:7 ;:

Zakwitają kolejne lilie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu czuję zapach lilii. :) Hortensję pokażesz, ;:108 to nic, że trochę straci pokrój i tak jest cudna.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Fajna ta naparstnica rdzawa, a taka hortensja to szok! ;:oj
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

W tym roku hortensje dają czadu ... moja ogrodówka ma olbrzymie kwiaty jak nigdy dotąd i nie okrywana była a aspera wystartowała do nieba..Czekam na bukietowe i one jak zwykle zapowiadają się ;:333
A niebieska milczy mam nadzieję że jeszcze kilka kwiatów urodzi bo ona zwykle się ociąga...Kwiaty lilii i liliowców w kroplach deszczu już nie z konewki wszyscy prezentują... :) Ale od jutra koniec deszczu, era upału nadciąga, rośliny przekwitną w okamgnieniu... :wink:
Wczoraj w przerwie od deszczu byłam na działce , popstrykałam sobie bo miałam czas , eM swoje plony zbierał . Dzisiaj po południu pewnie też się uda pojechać ale już chciałabym coś ogrodowo podziałać bo sobie rozbabrałam robotę...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu cudne te niebieskie hortensje u mnie nigdy tak się nie wybarwiały .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Alu, przepiękne liliowce ;:oj A co do niebieskich hortensji to ciekawa jestem od czego to zależy. Podobno jest jakiś nawóz odpowiednio wybarwiający kwiaty, ale z drugiej strony codziennie przechodzę obok opuszczonego i zapuszczonego ogrodu, w którym kwitnie idealnie niebieska hortensja. Z wiadomych względów jestem pewna, że nikt o nią nie dba, nie nawozi nie podsypuje niczym żeby pięknie się wybarwiła. Może to jednak kwestia odpowiedniej odmiany ;:224
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu pewnie,że jeszcze ja pokażę. Oby tylko się nie znudziła.

Marysiu chinanit naparstnicę mam od Marty. Jest śliczna. Skoro kwitnie to będą nasiona.Pochwały hortensjom przekazałam i prosiły Ci podziękować. ;:196

Maryniu marpa ogrodówki nawet nawet. Bukietówki mam młode to zobaczymy co pokażą.Dziś też z rana ogród podlany.. Teraz ciepełko i słoneczko się nawet pokazało. Upałów to ja nie chcę i niech nie nadchodzą. To pracuj spokojnie,ale fotki też pstrykaj, bo je bardzo lubię i zaraz do Ciebie wpadnę zobaczyć co w trawie piszczy. ;:108

Gienia dziękuję. Na pewno kiedyś i Twoje w końcu się wybarwią. ;:108

Sabinko wróciłaś z wojaży? Może to kwestia ziemi a może i odmiana.

-- 15 lip 2015, o 18:38 --

Obrazek

Juki nadal kwitną.

Obrazek
A floks zaczyna kwitnienie

Obrazek
Złocień nn

Obrazek

Deinanthe. Wszystkie liście ma poparzone od słońca.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”