Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Post »

Wszystko piękne..ale fuksje..sama wiesz ;:167 Mogę oglądać bez końca ;:138 Zwłaszcza, że masz takie okazy, że aż oko bieleje z zazdrości ;:333
ANNA2006
200p
200p
Od: 17 maja 2013, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja zakochałam się w Twojej :
Elmie, Miep Aalhlizen, F.Loxensis, Die Schone Wilhelmine i Vincent Van Goghu.
Cudności !!!!! Czy wszystkie są wzniosłe?
------------------------------
ANNA2006 Kolorowy balkon :wit
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Asiu fuksje mam rozwieszone w najróżniejszych miejscach. Najwięcej na ścianach budynku, pod okapem.
Były trzy podstawowe kryteria na pomysł jak to zrobić. Po pierwsze miało być jak najtaniej. Po drugie pomieścić jak najwięcej doniczek. Po trzecie musiało być wykonalne dla mnie.
Wszystko się udało zrealizować. Może najpiękniej to nie wygląda ale spełnia swoje zadanie i fuksje są zadowolone :tan

Madziu dziękuję ;:180 miło mi, że Ci się podobają moje fuksje ;:196

Aniu fuksja Elma jest zdecydowanie zwisająca ;:108
Miep Aalhuizen, F. Loxensis i Die Schone Wilhelmine wzniosłe. Ta ostatnia bardzo szybko drewnieje.
Vincent Van Gogh według mnie jest pół przewieszający. Ja mam tę fuksję w formie drzewka.

Pamiętacie datury jednoroczne ( datura metel ) które wysiewałam w lutym? Wyrosły z nich ogromne krzaczyska i właśnie zaczynają kwitnąć ;:138

Obrazek

Obrazek

Asiu a tak wyglądają teraz moje ściany :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pelargonia Gentle Georgia rozszalała się na całego ;:oj Kolor w rzeczywistości jest bardziej łososiowy.

Obrazek

Obrazek

Fuksja F. Paniculata

Obrazek

Obrazek

Fuksja Windhapper

Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35

Post »

Wow ale Ci wyrosła ta datura ;:oj
Monika ale to fajnie wykombinowałaś z fuksjami i wygląda bardzo ładnie.
A jak się jeszcze bardziej rozrosną ;:173 ;:167
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Moniczko cudowne masz fuksje ,ściana robi wrażenie ;:215 a te miniaturowe są superaśne :D Pelaśka łososiowa szczególnie przypadła mi do gustu ;:167 Datury kiedyś miałam ale nie jednoroczne i jakoś nie znalazłyśmy wspólnego języka :D Ale żeby taka roślina urosła z jednorocznej?
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za zdjęcia ;:196 -fajnie pomyślane,a ściana kwitnących fuksji robi wrażenie ;:oj wow ;:oj
Jak podlewasz te najwyżej zawieszone?Nie ukrywam,że dla mnie to pewien problem,a mam tylko 2 donice podwieszone.Jak były upały to musiałam je zdejmować i napoić stawiając do spodka z wodą bo podlewanie to było za mało :wit
Jak one sie rozrosną to będzie szaleństwo :tan :tan
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Paulinko to jest posadzonych po kilka datur na raz w dużych donicach.
Mają teraz 150 cm wysokości.
Mam z nimi problem bo okazało się, że są ogromnym przysmakiem nagich ślimaków i co wieczór muszę je chować przed nimi ;:223
Fuksje już mają troszkę za ciasno i przy dużym wietrze jest problem bo się splątują ;:124
Niestety na obecną chwilę musi tak zostać. Z przerażeniem myślę co będzie za miesiąc ;:202 A takie malutkie były w marcu :;230

Iwonko miniaturowe fuksje na pierwszy rzut oka nie robią takiego wrażenia jak te o pełnych, wielkich kwiatach. Nad nimi trzeba się pochylić, skupić uwagę przez chwilkę i wtedy można dopiero dostrzec całe ich piękno ;:167
Z daturami nigdy wcześniej nie miałam doczynienia. Te wieloletnie owszem, podobają mi się ale zupełnie nie miałabym ich gdzie przezimować. Widziałam w zeszłym roku w ogrodniczym już kwitnące okazy datury metel Ballerina. Bardzo mi się podobały i postanowiłam je sobie wysiać.
Efekt przerósł moje najśmielsze oczekiwania ;:138 :heja :tan

Asiu ja mam fioła ( a może to już jakaś choroba psychiczna :;230 ) bo ja każdą doniczkę zdejmuję do podlania. Nie podlewam żadnych fuksji ani pelargonii bez wcześniejszego sprawdzenia ciężkości doniczki. W praktyce takie podlewanie zajmuje mi ok. trzech godzin. Nie robię tego codziennie. Sprawdzam częściej tylko te najbardziej rozrośnięte okazy bo im bardziej potrzeba wody.
Pozostałe podlewam mniejwięcej raz na trzy dni.

Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Monika chyba muszę zmiatać z Twojego wątku bo atakuje mnie daturowa choroba ;:306 o tak ślimaki uwielbiają datury(tyle że mało jest roślin których nie uwielbiają) ;:223
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Monika szczęka mi opadła na widok tych wszystkich doniczek ;:oj ;:oj ;:oj i jestem pełna podziwu że masz czas,siłę i chęć opiekowania się nad tyloma roślinami.
Okazy fuksji to masz przecudowne,i nie będę wymieniała które naj,bo wiele,wiele podoba mi się.
Parrocja
200p
200p
Od: 10 gru 2014, o 17:59

Post »

Moniko! Koniecznie muszę tą cudowną ścianę fuksjową pokazać mojemu mężowi, żeby stala się punktem odniesienia do moich zakupów roślinnych. Tego nic nie przebije!!
ANNA2006
200p
200p
Od: 17 maja 2013, o 12:57

Post »

O matko kochana jaka ściana fuksji ;:oj ! Ojejciu jak niesamowicie to wygląda ;:oj .Brak mi słów by określić ten widok,ten porządek,ten pomysł. Padam na kolana i chylę czoło ;:180 .To się nazywa zaangażowanie, dobry gust i serce na dłoni ;:108 .
Moniko jesteś niesamowita!
------------------------------
ANNA2006 Kolorowy balkon :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Hmmm...
W sumie wiem,że masz dużo,ale jakoś nie myślałem gdzie je masz...W sumie dużo ludzi ma poupychane ;:173
Ale teraz to na Twoim miejscu wstydziłbym się pojedynczej doniczki pokazać :;230
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11

Post »

O wow :shock:
Ale ściana fuksji..brak słów..rewelacja ;:138
A ja narzekam na podlewanie ;:223
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Iwonko zostań!!!
Niedługo rozkwitnie fioletowa datura metel ballerina i to dopiero będzie widok ;:oj
A co do ślimaków to na szczęście nie lubią jeść fuksji ( jak na razie ) tylko jak podnoszę doniczki stojące na samym dole to wciąż łapie za jakiegoś obrzydliwca bry..... już nie raz miałam ochotę odrzucić doniczkę.

Madziu ja się moimi fuksjami mogę na okrągło zajmować :tan
Gorzej mi idzie z praniem, gotowaniem, sprzątaniem, prasowaniem........itd. :;230 Dobrze, że rodzinka wyrozumiała ;:108

Parrocjo takie ściany fuksjowe mam dwie ;:219 i bardzo żałuję, że na inne moje ściany pada za dużo słońca bo na tych dwóch już się nie mieszczę ;:306
Na szczęście nie nam z moim mężem problemu w temacie fuksji bo to za jego sprawą weszłam w posiadanie w tym roku takiej ilości sadzonek ;:215 Myślę tylko, że sobie biedak nie wyobrażał z czym to się będzie wiązało :;230

Aniu wprowadzasz mnie w zakłopotanie tymi pochwałami ;:131 naprawdę na nie nie zasługuję.

Troszkę mi się Mateusz nazbierało tych doniczek ;:223 Nie zaprzeczam. Już teraz myślę jak i gdzie ja to na zimę poupycham ;:202

Madziu Alenko bardzo Ci dziękuję kochana ;:180
Żeby nie zaśmiecać Twojego wątku wstawię tutaj zdjęcia fuksji którą dostałam w tamtym roku od Ciebie :heja
Mam nadzieję, że rozpoznasz co to za odmiana ;:108

Witaj Damianie :wit
Miło mi poznać nowego fuksjomana. Uważaj bo to bardzo zaraźliwe kwiatki ;:306 Po trzech latach tej choroby mam prawie dwieście odmian ;:138
Tylko jakaś strasznie stara się poczułam jak napisałeś do mnie Pani :;230
My tu wszyscy na forum bez względu na to czy mamy lat ......naście, czy .......dziesiąt zwracamy się do siebie po imieniu :uszy

Jeśli chodzi o sadzonki to w tej chwili nie posiadam żadnych nadwyżek. Może w drugiej połowie sierpnia jak będę miała troszkę czasu to jakieś porobię.

Madziu Alenko bardzo Cię proszę o identyfikację jaka to odmiana fuksji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Damian M
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 lip 2015, o 11:15

Post »

Dziękuję za miłe przywitanie :D Ja już jestem zarażony nimi na maxa hehe :;230 Zrobiłem sobie listę "chciejstw" na 2016 rok i normalnie się przeraźiłem gdzie ja to powieszę ( 25 odmian po szt ) a nie wiadomo czy jeszcze coś mi się nie spodoba ? Ale coś wykombinuje :heja

Jeżeli mogę się wtrącić to ta fuksja przypomina mi Imperial Fantasy 202, spójrz na zdjęcia na fuchsiahybrida.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”