Marzenko! Rebeca's World było dość późno kupiona i posadzona, i nawet nie miałam pewności, co z niej urośnie, bo to w kapersie było i z firmy , której nie znałam. Tak też jestem nią zachwycona, bo zakwitła jako jedna z pierwszych i jest jeszcze ładniejsza w naturze jak na zdjęciach wszelakich.
Karola! Jedynie moje dalie tak skrupulatnie nazywam, no może jeszcze róże i większość host. Do reszty nie mam głowy. Liliowce na przykład mam nazwane 2 odmiany, reszta nie nazwana i nie przywiązuje do tego wagi. Wszystkie te dalie pierwsze kwiaty mają tak jakby nie do końca wykształcone, z lekka podjedzone, koślawe. Ale kolejne już będą ok
Sylwia! One mi też wpadły w oko

Mam je pierwszy rok w ogrodzie, są cudowne

Nn to taka dalia, którą miałam w skrzynce bez oznaczenia i myslałam, że to tzw Dagmara, ale to nie ona
Justyna! Mam nadzieję, że będzie coraz piękniej!
Krysiu! Spodziewałam się tam niespodzianki, bo karpa była nieoznaczona. Nie ma to teraz znaczenia, co to jest, ale mam podejrzenia

A na dalie usiądź w loży, tam lepiej widać
Mariola! Przez te dalie, to reszta leży! Zaczął się festiwal, a np warzywnik zarośnięty

Chyba szybko wszystko pozjadam i zaoram
Aniu! Zawsze bardzo mi miło, że zaglądasz i inni też zaglądają. Dalie będę wstawiać regularnie i zapraszam do oglądania. Wiem o co chodzi! Ja też skaczę po wątkach i ślinię się na widok liliowców i lilii, ale często niewiele pisze lub wcale, bo ... aż słów brak
Mati! Ty to mnie zawsze potrafisz rozbawić!

Moje dalie na razie są tylko delikatnie ładne,bo to tzw pierwsze śliwki robaczywki. Ale będę się starać, żeby Twoje oklaski nie szły na marne
Z różnych tam powodów niewiele robiłam w ogrodzie. Nawet odłożyłam malowanie ostatniego okna w altanie. Ale jutro przewiduję trochę krzątaniny. Muszę się wreszcie ogarnąć, choć nastroju brak. Dalie cieszą oko, aż się wzruszam widząc kolejne kwiaty.
Na dziś rośliny i inne dalie
Hortensja ma w tym roku sporo drobnych kwiatów, ale i tak ją kocham
Korbole na kompoście
Dyńka, która mi rośnie wśród kann. Podejrzewam makaronową, ale nie jestem pewna. Wiecie, co to może być?
Poesie
Julia Renaissance
Lawenda - moje lekarstwo na smutki
Pierwsza lilia - dziś ścięłam i dałam mamie
Liliowiec od Małgosi Deirde
Eukomis od Grzesia
No i dalie !
Wczoraj juz wiedziałam, że to nie Franz Kafka, którego kupiłam, ale cieszę się bardzo, bo to prawdopodobnie Musette, którą bardzo chciałam mieć
Procyon
My Love
Treby Dainty w wiekszym rozkwicie
Małgosiu! Jak wysłałam post, musiałaś dopisać swój w tym samym czasie więc nie zauważyłam.
Dziękuję w imieniu Zingaro!

Musisz pokazać swoje dalie - najlepiej w wątku di identyfikacji, a będziemy działać!