Moje zieleninki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p
Od: 12 wrz 2012, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje zieleninki

Post »

Andziax007, ;:167.

Zaczynają mi kwiątnąć Achimenesy, na początek te najpopularniejsze.

Obrazek

Obrazek
cza_rna7
200p
200p
Od: 19 maja 2015, o 10:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Emmo :wit.
Zajrzałam do Ciebie i jestem zachwycona ilością i różnorodnością wszystkich roślinek ;:215.
Gratuluję ogrodu, ilość kwitnących jest po prostu powalająca, a ile to pracy wymaga... :shock:. Wielki ;:180. Przy okazji poznałam nazwy porażającej ilości kwiatów, znanych tylko z wyglądu :tan, za co pięknie dziękuję.
Śliczne tulipany (nigdy nie przepadałam, ale u Ciebie po prostu miodzio), zwłaszcza ten biały postrzępiony i ten ciemny NN, strasznie podobają mi się kwiaty ismeny i pachnąca acidanthera, jak storczyk wygląda. Super. Zauroczyły mnie kwiatki orlików i kochane pachnące goździki. No i lilie...
Fajnie, że jest tyle odmian mięty, nigdy bym nie pomyślała. Niech Ci ładnie rośnie. I inne ziółka też :wink:.
Cudowne kloniki, zwłaszcza ten biały i ciekawi mnie ten o fajnych liściach :D, czekam na zdjęcie w pełnym rozkwicie.
Nie przepadam za begoniami, ale u Ciebie nawet one wyglądają fajnie, zwłaszcza Corallina i taka w białe groszki 8-).
Gratuluję skrętników, fiołeczków (strasznie mi szkoda tego, który miał takie białe listeczki ;:174), kohlerii i episicji (dobrze odmieniłam nazwę?). Wszystkie cudowne są. I pięknego, słonecznego hibiskusa.
A jak tam hoje? Masz je jeszcze? I cebulica fiołkowa? Chyba wszystkim się spodobała 8-).
I jeszcze mam pytanie o avocado. Czy masz je nadal? Jeżeli tak, to bardzo proszę o nowe zdjęcie i napisz proszę coś o sposobie kiełkowania. Tak mi się spodobało, że może kiedyś się skuszę :wink:.
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Ania76
200p
200p
Od: 6 sty 2006, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kohlerię trzymasz na zewnątrz ?
Achimeneski piękne ;:oj
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p

Post »

cza_rna7, Ania76 dziękuję, że zajrzałyście ;:196 ;:196 .
Ania76 nie trzymam ich na zewnątrz, wyniosłam je do zdjęcia.
cza_rna7 :wit , dziękuję za tak miły wpis ;:196 ;:196 ;:196 .Jeśli chodzi o ogród to, to za duże słowo, .jest to mały ogródeczek i jeszcze dzielę go z teściem.Tulipany lubię , ale chciałabym , aby były troszkę inne, rzadziej spotykane, a to forum jeszcze pogłębia moje chciejstwa.
Piszesz, że nie przepadasz za begoniami, a ja się w nich zakochałam, bardzo mi się podobają te liście o tak różnorodnej fakturze i kolorach, szczególnie lubię trzcinowe i już się boję gdzie je zmieszczę , jak dalej tak będą rosły :;230 .
Białego klonika za kolor kwiatów i inne też lubię za miękkość liści i kształt. A u tego u barwnych liściach kwiat jeszcze tylko trochę się rozchyla, wygląda jak dzwonek , jest dość spory i widoczny na tle kolorowych liści :D .
Ze skrętnikami się rozstałam, źle u mnie rosły ;:185 , marniały na potęgę ;:145 .Fiołeczków też mi bardzo szkoda, bo grupa ostrojowatych jakoś jest bardzo bliska memu ;:167 ,ale odmianowe to totalna katastrofa u mnie, możne jak kiedyś będę miała więcej miejsca to wrócę do zwyklaczków.Z hojami też mi nie wyszło, za mało światła i miejsca ;:222 .Cebulicę mam, urokliwa i wytrzymała roślinka.
A o avocado napiszę później :D .
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Masz cudowne roślinki,te kohlerki tak pięknie zakwitły.Gratuluję takich wspaniałości.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p

Post »

Haniu, dziękuję. ;:196.

Pierwsze kwiaty Eukodonii.

Obrazek

Obrazek
cza_rna7
200p
200p
Od: 19 maja 2015, o 10:50

Post »

Sądząc po ilości zdjęć i kwitnących roślinek, to ogród wydaje się ogromny ;:306. A że z teściem? Przynajmniej możecie się podzielić podlewaniem ;:306.

Szkoda skrętników, fiołeczków i hoi, ale co racja, to racja, po co mają się marnować. Niech Ci za to inne kwitną w zamian ;:128.

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia i opis avocado ;:224.
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Ładniutka twoja eukodonia, moja jeszcze maleńka, jakoś długo nie mogła obudzić się. :roll:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p

Post »

georginja, moja też długo się budziła.

cza_rna7, dziękuję. ;:168

Begonia Evansiana Grandis.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Eucodonia - jaka ślicznota z niej. Brawo dla kwiatka ;:138
Śliczna, ta włochata begonia. W jakich warunkach ją Trzymasz?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Bizu
100p
100p
Od: 28 cze 2014, o 20:42

Post »

Hej :wit
Widzę, że masz słabość do białych kwiatów tak samo jak ja!!! ;:138 Ja białasom nie potrafię się oprzeć. Lubię też żółte bo cudownie rozświetlają otoczenie.

Przeczytałam cały wątek - cudne rośliny ;:167 Jak w wielu tematach tu zobaczyłam sporo kwiatów, których wcześniej nie widziałam.

Też jestem ciekawa jak tam awokado.
Awatar użytkownika
jagoda1
200p
200p
Od: 9 mar 2012, o 23:22

Post »

Emma,przespacerowałam się po Twoim ogrodzie. Nie wiem jak nadążasz z pielęgnacją tylu roślin. Kohleria od Ciebie kwitnie nadal ,jest śliczna.
Episcie rozrosły się u mnie ładnie ,więc jak chcesz to Ci kilka podeślę.
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p

Post »

Dziękuje wam dziewczyny za odpowiedzi. ;:167 ;:167 ;:167

Bizu, oj słabość do białych kwiatów mam i też nie potrafię się im oprzeć. O awokado napiszę przepraszam, że to się tak odwleka.
Jagoda1, niestety nie nadążam z pielęgnacją roślin. Mam busz.

Kremowa kalia

Obrazek

Same się wysiały w kilku kolorach, nawet fajne

Obrazek

Obrazek

Dalia miniaturowa

Obrazek

Dalia My Love

Obrazek

Jeszcze jeden kolorek nieznanej mi roslinki

Obrazek

Groszek

Obrazek

Dalia Franc Kafka, uwielbiam takie pomponiki

Obrazek

Zrostka, urocze dzwoneczki :D

Obrazek

Pysznogłówka malinowa

Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Emmo :wit to zapewne ostróżki same się wysiały i kwitną u Ciebie w kilku kolorach...
Ja mam te wielkie o niebieskich jak niebo oraz granatowych kwiatach, są prześliczne...
Kończą kwitnienie i mają mnóstwo dorodnych nasion... więc jak się zdecydujesz mogę podesłać jak tylko dojrzeją.
Piszesz,że z hojami Ci nie wyszło?
Nie martw się ;:167 ;:168 ja mam ich klilka ale za to zupełnie mi nie podrodze z fiołkami ani kolheriami ani skrętnikami... ani.. ani
Pozdrawiam :wit
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00

Post »

Witaj! Jak pieknie i kolorowo! ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”