Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Post »

Zachwyciło mnie ostatnie zdjęcie - przepiękna kompozycja ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

wagabunga123 pisze:Zachwyciło mnie ostatnie zdjęcie - przepiękna kompozycja ;:215
Mnie też-ale bardziej zainteresowana jestem imieniem tej rózy
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Piękne ujęcie Lavender Ice ;:167
Czy na ostatniej fotce jest Larissa?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mateuszu no niestety też jestem rozczarowana. ;:222 W tym miejscu miałam posadzone "Polar Star" i "Playtime". Nie wiem, która z nich pomylona. Czekam aż otworzą się kolejne.

Marlena bo gipsówka w duecie wygląda dobrze z każdą praktycznie bliną. I zawsze podnosi walor "artystyczny" kompozycji. ;:333

Dorciu to jest Larissa, tak jak napisałam Monika. ;:333

Moniu buziak ;:196 za wprawne oko. ;:180
A Lavender Ice i mnie zachwyca. I ją tez mam dzięki Tobie. ;:196 Namówiłaś mnie, bym zamówiła własnie ją zamiast róży Novalis. Jestem bardzo zadowolona, że Cię posłuchałam! ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu Larissa i Pastella z gipsówką cudne. ;:oj Jednak powojniki w takiej liczbie dają efekt, są wyjątkowo piękne. Lilia choć pomyłkowa, to przynajmniej ma wyrazisty kolor. U mnie dwie w kolorze majtkowego różu, beznadziejne, a sześć gipsówek leży na ziemi i ani myśli kwitnąć. ;:222
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Aniu cudne, szczególnie Pastella
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Mnie też zachwyciły zdjęcia z gisówką. Róże i gipsówka to świetny duet :) Piękne zdjęcia ;:303
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ależ u nas była gigantyczna burza w nocy! Deszcz też padał przez około 3 godziny. Może to coś ulży umęczonym roślinom?

Jolu dziękuję. ;:196 Gipsówkę mam z biedrowych wiosennych trzech kapersów. Dwa zeszłoroczne i jeden tegoroczny. I już widzę, że gipsówki mam "dużo". Nie lubi ona przesadzania ale ja swoją będę musiała porozsadzać.
Ja też zaglądam do Ciebie, choć nic tam nie piszę.

Paulino dziękuję. ;:196 Pastellę polecam gorąco i wszyscy na forum też ją polecają. To świetna róża!

Soniu zdecydowanie wolałabym Twoje pomyłkowe lilie w kolorze majtkowego różu niż tę moją wyrazistą i nie pasującą mi ni w ząb do rabaty. ;:222
Moje gipsówki rosną w buszu, także są zmuszone trzymać się na baczność. I nie martw się, bo moja w tym roku sadzona, też jeszcze nie nie myśli o kwitnieniu. ;:168

Dzwonek, który przywędrował do mnie nie wiadomo skąd:

Obrazek

Na wstępie uprzedzam. Następne zdjęcie zostało zrobione bez lampy i dźwięku.
To chyba rodzina szpaków zamieszkała w ścianie wiciokrzewu na naszej altanie. Ależ te maleństwa potrafią już drzeć te swoje małe dziobki. Obrazek I póki co wcale się nie martwię, że rośnie mi pod samym nosem kolejne pokolenie wyżeraczy moich czereśni. :wink:

Obrazek

A tu Alexander MacKenzie. Wreszcie rozkwitł. Bałam się, że kwiat będzie bardziej czerwony niż różowy. Uffff... kamień z serca:

Obrazek

W zeszłym roku, wczesną wiosną dostałam obskubane coś. Jak się okazało były to obrane z łusek cebule lilii. Nie wszystkie przeżyły. Ta jednak dała radę. I jak widać musi być smaczna. :roll:

Obrazek

I pierwszy daliowy pomponik. ;:215

Obrazek

Powojnik z grupy Boulevard Fleuri. Bałam się, że padł całkiem po zimie. Wylazł w maju jednym pędem. Strasznie rachityczny ale jest. I zakwitł:

Obrazek

The Fairy z Arabellą:

Obrazek

I na koniec zeszłoroczna lilia NN z ryneczku:

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu u mnie też nawałnica w nocy przeszła olbrzymia. Takiej ściany deszczu to dawno nie widziałam.
Lilia NN z ryneczku fajna ;:108
The Fairy z Arabellą piękny duet kolorystyczny, a zdjęcie z Larissy gipsówką do albumu ślubnego się nadaje Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie bardzo rozmnożyly się sroki i bardzo się panosza. Zniszczyły wiele gniazd innych ptaków wyjadajac pisklęta kosów :(
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Akurat w tym przypadku taki przychówek by mnie nie martwił.
Cała rodzina będzie pilnowała swojego terenu i broniła przed konkurencją.
Zawsze to mniej szpaków niż cały tabun żądny pokarmu. :uszy
Różyczka w gipsówce wygląda cudownie. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu Arabbella to taki powojnik,że z czym byś go nie połączyła to zawsze pasuje,uwielbiam takie rośliny ;:333
U nas na winogronie uwiła sobie gniazdo matka kosów,także podobnie jak u Ciebie mamy towarzystwo ;:108
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, jakoś nigdy nie lubiłam gipsówki, jakoś źle mi się kojarzyła, ale taka posadzona na rabacie wygląda bardzo efektownie :lol:
Lokatorzy wiciokrzewu ;:oj wooow, mogę sobie tylko wyobrazić jakież zamieszanie robią takie maleństwa ;:224
Twoja dalia to franz kawka - prawda? Śliczna ;:138 Moje dalie w tym roku bardzo się ociągają z kwitnieniem, ale późno je też posadziłam, więc muszę teraz poczekać na kwiaty. Na szczęście, dwie lub trzy mają już paczki ;:65 zobaczymy, co też z nich wylezie
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu szpaki cudne, ale hałasują strasznie i rozgrzebują rabatki. Nawet wykopały mi nasiona z doniczki, pewnie szukały robaków. :shock: Powojnik piękny, przestraszył się pewnie, że zostanie wykopany. :) Róże okrywowe nie mają dużych kwiatów, ale nadrabiają ilością i długością kwitnienia. Różowa lilia ma świetny kolor, łatwy do komponowania. ;:215 Możesz zerknąć do wątku identyfikacyjnego róż. :?: Wstawiłam podobną do Twojej Alexander MacKenzie. Pokaż perowskię, może przenawożona, jak nie chce rosnąć.
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne kompozycje ;:224 ptaszki cwierkaja;) Chyba tez puszcze kilka powojnikow po ziemi, nie mam juz sily na to pielenie. Podpatruje Twoj ogrodek cichaczem i musze powiedziec, ze za kazdym razem piekniej:)) A jak tam moj ulubieniec Ryuan? Ciekawa jestem czy ma taki intensywny kolorek jak go w e-Clematis prezentuja? Aniu Arabella naprawde brzydko wyglada po przekwitnieciu? Gdzies slyszalam taka opinie, a to spytam jeszcze o Soline, tez okrywowa, chyba...??? Szalwia szalowa :;230 , coz to za odmiana? Masz reke do komponowania ;:108
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”