Zawsze za krótkie lato cz. 26
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26
Niby zółty krwawnik, a zupełnie inny niz mój żółty
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Nowy wątek ,6 strona a ja już się zorientowałam.
Brawo ja -to teraz modne powiedzenie.
Gaura biała to u mnie rośnie a czerwona nie chce.
Koraliki z bzu to w zeszłym roku dotrwały tylko do września,ptaki zjadły.

Brawo ja -to teraz modne powiedzenie.
Gaura biała to u mnie rośnie a czerwona nie chce.
Koraliki z bzu to w zeszłym roku dotrwały tylko do września,ptaki zjadły.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rozmawiacie o roślinkach których ja nie znam, ale są ładne

Pozdrawiam Ela
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jolu jak się uda to zbiorę, bo nigdy nie miałam Gaury i nie wiem czy utrafię ze zbieraniem
Aniu jest parę żółtych krwawników
Misiu i pewnie miałaś rację że nie kupiłaś, no chyba że potraktować ją jako roślinę jednoroczną
Beatko strona może i szósta, ale dzień czwarty więc nie jest źle
Zobaczymy jak długo u mnie gaura zagości
A koraliki na razie wiszę i ptaki nie wyrażają zainteresowania
Mam dla Ciebie taka tojeść

Elu ale już znasz i w dodatku podobają Ci się
Zakwitła mi kupiona wiosną róża Burgund jest piękna, wytworna i cudownie pachnie!

dostałam do kupionych róż taki gratis! kolor trochę przekłamany ale cudownie pachnie

Oglądałam dzisiaj angielski program ogrodniczy o propagowaniu goździków i pochyliłam się nad takim maleństwem u mnie

Panie w programie prawie kładły się na ziemi żeby powąchać goździki i ja padłam na kolana, żeby powąchać różyczkę od Kasi, bo jest śliczna i okazało się że tak samo ładnie pachnie! co Ci sąsiedzi o mnie myślą? stara baba zamiast sadzić ziemniaki czy inne do skonsumowania obsadza wszystko kwiatami, lata z aparatem i kładzie się na ziemi żeby podziwiać te swoje rośliny

Pierwsze kwiaty na hortensjach ogrodowych

Ta kokorycz kwitnie już chyba dwa miesiące

Pierwszy floks!

ostatni irys!

Na tym zdjęciu widać bodziszka pełnego i ostróżki, bodziszek dorasta do wysokości ostróżek

Pierwsza werbena

Ta róża mnie zauroczyła!

Podobno wątpliwa?

Mozart trzyma mnie w napięciu, czy to on czy podkładka, ale coś mi się wydaje że ON!

Zainspirowana pięknymi portretami ptaków u Alicji poszłam w pole na poszukiwanie i mam przynajmniej dwa maleństwa

I jeszcze jedno moje spostrzeżenie, może macie podobne. Rok temu mój jaśmin marnie pachniał ...prawie wcale. Za to przewieszający się jaśmin sąsiadów pachniał cudownie i ma ogromne kwiaty. W tym roku mój ze swoimi zwykłymi kwiatkami pachniał cudownie, a sąsiadów NIC a nic! o co chodzi?
Zostawiam Was z tymi wątpliwościami mówiąc Dobrej Nocy!

Aniu jest parę żółtych krwawników

Misiu i pewnie miałaś rację że nie kupiłaś, no chyba że potraktować ją jako roślinę jednoroczną

Beatko strona może i szósta, ale dzień czwarty więc nie jest źle

Zobaczymy jak długo u mnie gaura zagości

Mam dla Ciebie taka tojeść

Elu ale już znasz i w dodatku podobają Ci się

Zakwitła mi kupiona wiosną róża Burgund jest piękna, wytworna i cudownie pachnie!

dostałam do kupionych róż taki gratis! kolor trochę przekłamany ale cudownie pachnie

Oglądałam dzisiaj angielski program ogrodniczy o propagowaniu goździków i pochyliłam się nad takim maleństwem u mnie

Panie w programie prawie kładły się na ziemi żeby powąchać goździki i ja padłam na kolana, żeby powąchać różyczkę od Kasi, bo jest śliczna i okazało się że tak samo ładnie pachnie! co Ci sąsiedzi o mnie myślą? stara baba zamiast sadzić ziemniaki czy inne do skonsumowania obsadza wszystko kwiatami, lata z aparatem i kładzie się na ziemi żeby podziwiać te swoje rośliny

Pierwsze kwiaty na hortensjach ogrodowych

Ta kokorycz kwitnie już chyba dwa miesiące

Pierwszy floks!

ostatni irys!

Na tym zdjęciu widać bodziszka pełnego i ostróżki, bodziszek dorasta do wysokości ostróżek

Pierwsza werbena

Ta róża mnie zauroczyła!

Podobno wątpliwa?

Mozart trzyma mnie w napięciu, czy to on czy podkładka, ale coś mi się wydaje że ON!

Zainspirowana pięknymi portretami ptaków u Alicji poszłam w pole na poszukiwanie i mam przynajmniej dwa maleństwa

I jeszcze jedno moje spostrzeżenie, może macie podobne. Rok temu mój jaśmin marnie pachniał ...prawie wcale. Za to przewieszający się jaśmin sąsiadów pachniał cudownie i ma ogromne kwiaty. W tym roku mój ze swoimi zwykłymi kwiatkami pachniał cudownie, a sąsiadów NIC a nic! o co chodzi?
Zostawiam Was z tymi wątpliwościami mówiąc Dobrej Nocy!
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
[quote="Maska"]Agusiu dziękuję, ale
nie zasłużyłam na pewno na takie porównanie
Jak to nie? Gdy słyszę "Litwo Ojczyzno Moja" widzę takie obrazy...

Jak to nie? Gdy słyszę "Litwo Ojczyzno Moja" widzę takie obrazy...
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Marysiu, fajnie piszesz - pierwszy floks, ostatni irys, pierwsza werbena...wszystko policzone... 

- Maska
- Kontakt:
Aguś kocham Cię
Aniu no coś koło tego pierwszy zawsze zauważony, a ostatni tez bo go żegnam do przyszłego....

Aniu no coś koło tego pierwszy zawsze zauważony, a ostatni tez bo go żegnam do przyszłego....
- Ewakora
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Marysiu u mnie kwitnie właśnie ten pełny bodziszek, ale patrząc na jego zdjęcie z ostróżkami czym prędzej muszę mu szukać nowego miejsca.
Pięciornik nepalski mam już ze cztery lata i ciągle o nim zapominam, bo pokłada się między innymi bylinami, a to taka urocza roślinka.
Gaurę też mam, ale tą co jest początkowo zaróżowioną. Zauważyłam jednak, że to są tylko młode rośliny, a te z zeszłego sezonu nie ruszyły.
Sąsiadami się nie przejmuj. Moi też czasem dziwnie na mnie patrzą i właśnie dlatego staram się odgrodzić od ich ciekawskich spojrzeń i kiepskich rad.
Może przytoczę jedną z nich........
Ta ty głupia, ta kup sobie koze i wpuść w te chwasty, to ci wszystko wygoli i nie bedziesz musiała stale coś grzebac w tej ziemi.
Pozdrawiam serdecznie.

Pięciornik nepalski mam już ze cztery lata i ciągle o nim zapominam, bo pokłada się między innymi bylinami, a to taka urocza roślinka.

Gaurę też mam, ale tą co jest początkowo zaróżowioną. Zauważyłam jednak, że to są tylko młode rośliny, a te z zeszłego sezonu nie ruszyły.

Sąsiadami się nie przejmuj. Moi też czasem dziwnie na mnie patrzą i właśnie dlatego staram się odgrodzić od ich ciekawskich spojrzeń i kiepskich rad.
Może przytoczę jedną z nich........

Ta ty głupia, ta kup sobie koze i wpuść w te chwasty, to ci wszystko wygoli i nie bedziesz musiała stale coś grzebac w tej ziemi.

Pozdrawiam serdecznie.

Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- Maska
- Kontakt:
Ewciu ja bym mu tą kozę w innym celu sprezentowała, co prawda gotować nie umie ale....
To mnie tylko raz ośmieliła się sąsiadka powiedzieć ...no pani to już do przesady
Na szczęście sąsiedzi rzadko chodzą dla przyjemności po ogrodzie więc mam sporą prywatność
Ja niestety też widzę na przyszły sezon sporo zmian....znowu będzie przesadzanie
Dobrej nocy i wspaniałych snów

To mnie tylko raz ośmieliła się sąsiadka powiedzieć ...no pani to już do przesady

Ja niestety też widzę na przyszły sezon sporo zmian....znowu będzie przesadzanie

Dobrej nocy i wspaniałych snów

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,ja mam gaurę i bez problemu zimuje i jeszcze sie sama rozsiewa,ale jak masz obawy to możesz nakryć na zimę gałązką choiny i wystarczy,nie mam tego bodziszka ,więc bardzo chętnie chcę
skwar nam dokucza ,ale najgorsze to podlewanie ,ja przy tej ilości to na okrągło powinnam stać z wężem ,rano znowu właśnie podlewanie ,żeby tego nie zmarnić a potem zrobię kompociki z zielonego agrestu,bardzo podoba mi się tak malutka pusta żółta różyczka,po prostu mnie zauroczyła,pozdrawiam i pięknych snów 

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Jak zwykle zdjęcia nieba a na jego tle ptaszki cuuudo
według mnie to Twój jaśmin przejął zapach od sąsiadowego
a z powiedzonka sąsiadów Ewy to ze śmiechu czkawki dostałam. Moja sąsiadka jeden raz próbowała mi organizować rabaty, bo według niej mam naćpane roślin i nie są to kwiaty które jej się podobają. Dobitnie odpowiedziałam gdzie mam jej opinię i skończyło się na tym że na święto Matki Boskiej Zielnej przyszła po kwiatki do święcenia

a z powiedzonka sąsiadów Ewy to ze śmiechu czkawki dostałam. Moja sąsiadka jeden raz próbowała mi organizować rabaty, bo według niej mam naćpane roślin i nie są to kwiaty które jej się podobają. Dobitnie odpowiedziałam gdzie mam jej opinię i skończyło się na tym że na święto Matki Boskiej Zielnej przyszła po kwiatki do święcenia

Pozdrawiam Ela
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu, powiem Ci jak mój ukochany sąsiad od kreta mi gadał, że mam tak nawalone tych roślin, a teraz prosi o ukorzenienie jemu krzewuszek, bo jemu z patyków nic ukorzeniać się nie chce, no to ja mu na to, że rośliny są myślące i nie u każdego chcą rosnąć
, ja miałam różową gaurę i po zimie, w sumie nie zimie, nie odbiła, a biała rośnie bez problemu już 3 latka, miłego dnia Marysiu 

- Maska
- Kontakt:
Trawa skoszona, kurnik wysprzątany i rośliny napojone. Rano rzuciłam się nawet z łopatą na grządki. Dało się pracować do 11, potem odpoczynek a po południu c.d.
Martusiu dzisiaj chyba najcieplej z ostatnich dni, a mnie wzięło na prace w ogrodzie. Już do wieczora nic nie robię
Gaurę nie okrywałam, ale ta zima może już być inna
Żółta rzeczywiście jest wdzięczna bo taka półpełna, to muszę dmuchać żeby ładnie rosła
Na razie nie robię żadnych przetworów, w poniedziałek jadę na targ to kupię kapustę i będzie pierwsze kiszenie
Dobrej niedzieli Ci życzę i całuję
Elu wścibscy sąsiedzi, którzy mają zawsze rację zasługują na krótką piłkę , bo innej rady nie ma
Ja pamiętam jak zaczęłam bywać na FO i miałam wątek, ale miałam mało wiosennych kwiatów i już wtedy przyrzekłam sobie, że musi być u mnie kolorowo przez cały sezon
Iwonko prawdę mu rzekłaś! krzewuszki nie chcą mu się ukorzenić, bo nie potrafi z roślinami postępować
O to może i u mnie biała gaura będzie rosła, bo jak patrzę na nią to jest to solidna roślinka
Miłej niedzieli Iwonko

Miłego weekendu!
Martusiu dzisiaj chyba najcieplej z ostatnich dni, a mnie wzięło na prace w ogrodzie. Już do wieczora nic nie robię

Elu wścibscy sąsiedzi, którzy mają zawsze rację zasługują na krótką piłkę , bo innej rady nie ma

Iwonko prawdę mu rzekłaś! krzewuszki nie chcą mu się ukorzenić, bo nie potrafi z roślinami postępować

Miłego weekendu!
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Lilie i róże przecudnie kwitną
A co to Marysiu za kwiatki, różowe, poczochrane...

A co to Marysiu za kwiatki, różowe, poczochrane...