Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Niby zółty krwawnik, a zupełnie inny niz mój żółty
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Jak byłam na targu , miała babka guarę o czerwonych łodygach i liściach jak zapytałam jak z jej zimowaniem usłyszałam "u nas w tunelu jakoś dała radę" ...nie kupiłam to jakoś mnie przeraziło.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Nowy wątek ,6 strona a ja już się zorientowałam. :wit
Brawo ja -to teraz modne powiedzenie.
Gaura biała to u mnie rośnie a czerwona nie chce.
Koraliki z bzu to w zeszłym roku dotrwały tylko do września,ptaki zjadły.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rozmawiacie o roślinkach których ja nie znam, ale są ładne ;:138 ;:167
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu jak się uda to zbiorę, bo nigdy nie miałam Gaury i nie wiem czy utrafię ze zbieraniem :D

Aniu jest parę żółtych krwawników :D

Misiu i pewnie miałaś rację że nie kupiłaś, no chyba że potraktować ją jako roślinę jednoroczną :D

Beatko strona może i szósta, ale dzień czwarty więc nie jest źle ;:168
Zobaczymy jak długo u mnie gaura zagości :D A koraliki na razie wiszę i ptaki nie wyrażają zainteresowania ;:185
Mam dla Ciebie taka tojeść :lol:

Obrazek

Elu ale już znasz i w dodatku podobają Ci się :D

Zakwitła mi kupiona wiosną róża Burgund jest piękna, wytworna i cudownie pachnie!

Obrazek

dostałam do kupionych róż taki gratis! kolor trochę przekłamany ale cudownie pachnie ;:333

Obrazek

Oglądałam dzisiaj angielski program ogrodniczy o propagowaniu goździków i pochyliłam się nad takim maleństwem u mnie

Obrazek

Panie w programie prawie kładły się na ziemi żeby powąchać goździki i ja padłam na kolana, żeby powąchać różyczkę od Kasi, bo jest śliczna i okazało się że tak samo ładnie pachnie! co Ci sąsiedzi o mnie myślą? stara baba zamiast sadzić ziemniaki czy inne do skonsumowania obsadza wszystko kwiatami, lata z aparatem i kładzie się na ziemi żeby podziwiać te swoje rośliny ;:306 ;:306

Obrazek

Pierwsze kwiaty na hortensjach ogrodowych :lol:

Obrazek Obrazek

Ta kokorycz kwitnie już chyba dwa miesiące ;:333

Obrazek

Pierwszy floks!

Obrazek

ostatni irys!

Obrazek

Na tym zdjęciu widać bodziszka pełnego i ostróżki, bodziszek dorasta do wysokości ostróżek ;:202

Obrazek

Pierwsza werbena :D

Obrazek

Ta róża mnie zauroczyła!

Obrazek

Podobno wątpliwa?
Obrazek

Mozart trzyma mnie w napięciu, czy to on czy podkładka, ale coś mi się wydaje że ON!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zainspirowana pięknymi portretami ptaków u Alicji poszłam w pole na poszukiwanie i mam przynajmniej dwa maleństwa ;:224
Obrazek Obrazek

I jeszcze jedno moje spostrzeżenie, może macie podobne. Rok temu mój jaśmin marnie pachniał ...prawie wcale. Za to przewieszający się jaśmin sąsiadów pachniał cudownie i ma ogromne kwiaty. W tym roku mój ze swoimi zwykłymi kwiatkami pachniał cudownie, a sąsiadów NIC a nic! o co chodzi?

Zostawiam Was z tymi wątpliwościami mówiąc Dobrej Nocy!
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

[quote="Maska"]Agusiu dziękuję, ale :oops: nie zasłużyłam na pewno na takie porównanie ;:196

Jak to nie? Gdy słyszę "Litwo Ojczyzno Moja" widzę takie obrazy...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Marysiu, fajnie piszesz - pierwszy floks, ostatni irys, pierwsza werbena...wszystko policzone... ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś kocham Cię ;:167

Aniu no coś koło tego pierwszy zawsze zauważony, a ostatni tez bo go żegnam do przyszłego....
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu u mnie kwitnie właśnie ten pełny bodziszek, ale patrząc na jego zdjęcie z ostróżkami czym prędzej muszę mu szukać nowego miejsca. :D
Pięciornik nepalski mam już ze cztery lata i ciągle o nim zapominam, bo pokłada się między innymi bylinami, a to taka urocza roślinka. :D
Gaurę też mam, ale tą co jest początkowo zaróżowioną. Zauważyłam jednak, że to są tylko młode rośliny, a te z zeszłego sezonu nie ruszyły. :wink:
Sąsiadami się nie przejmuj. Moi też czasem dziwnie na mnie patrzą i właśnie dlatego staram się odgrodzić od ich ciekawskich spojrzeń i kiepskich rad.
Może przytoczę jedną z nich........ :wink:
Ta ty głupia, ta kup sobie koze i wpuść w te chwasty, to ci wszystko wygoli i nie bedziesz musiała stale coś grzebac w tej ziemi. ;:224
Pozdrawiam serdecznie. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu ja bym mu tą kozę w innym celu sprezentowała, co prawda gotować nie umie ale.... ;:14
To mnie tylko raz ośmieliła się sąsiadka powiedzieć ...no pani to już do przesady ;:oj Na szczęście sąsiedzi rzadko chodzą dla przyjemności po ogrodzie więc mam sporą prywatność :;230
Ja niestety też widzę na przyszły sezon sporo zmian....znowu będzie przesadzanie ;:219
Dobrej nocy i wspaniałych snów ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,ja mam gaurę i bez problemu zimuje i jeszcze sie sama rozsiewa,ale jak masz obawy to możesz nakryć na zimę gałązką choiny i wystarczy,nie mam tego bodziszka ,więc bardzo chętnie chcę :uszy skwar nam dokucza ,ale najgorsze to podlewanie ,ja przy tej ilości to na okrągło powinnam stać z wężem ,rano znowu właśnie podlewanie ,żeby tego nie zmarnić a potem zrobię kompociki z zielonego agrestu,bardzo podoba mi się tak malutka pusta żółta różyczka,po prostu mnie zauroczyła,pozdrawiam i pięknych snów ;:196
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Jak zwykle zdjęcia nieba a na jego tle ptaszki cuuudo ;:180 według mnie to Twój jaśmin przejął zapach od sąsiadowego :;230
a z powiedzonka sąsiadów Ewy to ze śmiechu czkawki dostałam. Moja sąsiadka jeden raz próbowała mi organizować rabaty, bo według niej mam naćpane roślin i nie są to kwiaty które jej się podobają. Dobitnie odpowiedziałam gdzie mam jej opinię i skończyło się na tym że na święto Matki Boskiej Zielnej przyszła po kwiatki do święcenia :;230 ;:131
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, powiem Ci jak mój ukochany sąsiad od kreta mi gadał, że mam tak nawalone tych roślin, a teraz prosi o ukorzenienie jemu krzewuszek, bo jemu z patyków nic ukorzeniać się nie chce, no to ja mu na to, że rośliny są myślące i nie u każdego chcą rosnąć ;:108 , ja miałam różową gaurę i po zimie, w sumie nie zimie, nie odbiła, a biała rośnie bez problemu już 3 latka, miłego dnia Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trawa skoszona, kurnik wysprzątany i rośliny napojone. Rano rzuciłam się nawet z łopatą na grządki. Dało się pracować do 11, potem odpoczynek a po południu c.d.

Martusiu dzisiaj chyba najcieplej z ostatnich dni, a mnie wzięło na prace w ogrodzie. Już do wieczora nic nie robię ;:185 Gaurę nie okrywałam, ale ta zima może już być inna :? Żółta rzeczywiście jest wdzięczna bo taka półpełna, to muszę dmuchać żeby ładnie rosła ;:215 Na razie nie robię żadnych przetworów, w poniedziałek jadę na targ to kupię kapustę i będzie pierwsze kiszenie :D Dobrej niedzieli Ci życzę i całuję ;:196

Elu wścibscy sąsiedzi, którzy mają zawsze rację zasługują na krótką piłkę , bo innej rady nie ma ;:185 Ja pamiętam jak zaczęłam bywać na FO i miałam wątek, ale miałam mało wiosennych kwiatów i już wtedy przyrzekłam sobie, że musi być u mnie kolorowo przez cały sezon ;:215

Iwonko prawdę mu rzekłaś! krzewuszki nie chcą mu się ukorzenić, bo nie potrafi z roślinami postępować :D O to może i u mnie biała gaura będzie rosła, bo jak patrzę na nią to jest to solidna roślinka ;:215 Miłej niedzieli Iwonko ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu!
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Lilie i róże przecudnie kwitną :D
A co to Marysiu za kwiatki, różowe, poczochrane...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”