Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martuś cudownie masz w ogródku.
Ten biały gigant to co za róża ?
A co to za róża okrywowa na 1 fotce ?
Sally z Gipsy chyba będą wojować o miejsce, bo obie są sporych rozmiarów. ;:224
No i ;:138 dla zeleżniaka, postarał się .....nie to co mój. :twisted:
Cudowne ostróżki. ;:oj
Dużo zdrówka i siły Martuś. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zawsze jak tu zaglądam to myślę,że właśnie tak chciałabym mieć :D i podziwiam cię Martuniu za ogrom pracy jaką wkładasz w ogród ;:180 ;:180 ;:180
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ślicznie tu ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, duecik Gipsy Boy i Apricot Graham Thomas przepiękny i myślę, że kiedyś wykorzystam to zestawienie kolorystyczne tyle, że zamiast GB dam Souvenire du Docteur Jamain ( bo tą różę już mam ;:224 ) Czy twoja Pomponella ma jakieś podparcie, bo nie widzę na zdjęciach?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Iwonko tak to już jest z tą pogodą ,nigdy nam nie dogodzi ,bo nigdy nie jest idealnie, :uszy

Kasiu,żmijowiec kwitnie co roku,ale sam się sieje i te siewki znowu zakwitają na drugi rok,i tak ciągle gdzieś sie przenosi ,ale go lubię to mu na to pozwalam i wszędzie jest między roślinami,pozdrawiam ;:168

Kasiu katharos,pustynniki mam już któryś rok,pustynnik tak szybko nie zakwita od posadzenia,jak ma dobre warunki to będzie dobrze jak zakwitnie na następny rok ,potem już kwitnie raczej co roku,ja 2 lata temu posadziłam białe wysokie,to w tym roku zakwitnął jeden a reszta dalej czeka nie wiem na co ,myślę ,że na następny rok już zakwitną ,ale to będzie trzeci rok u mnie ,natomiast te niższe kwitną już co roku,ich korzenie są w kształcie ośmiornicy,pozdrawiam :wit

Dorotko,jutro Ci zrobię zdjęcia po kolei ,już troszkę wcześniej też pokazywałam pojedyncze i podpisane,dopiero wtedy zaczynały kwitnąć :D

Dorotko DTJ,ja też kupiłam róże do półcienia do przed ogródka ,bo mam dużą jodłę i ona daje cień i pięknie mi w tym półcieniu kwitną ,a sadziłam wszystkie w marcu i kwietniu tego roku,pustynniki to trzeba kupić korzenie takie jak ośmiornica,moje mają co prawda nasiona ,ale nie wiem kiedy by to zakwitło z nasion ,myślę,że w markecie w dziale roślin może by kupił takie korzenie,w jesieni ,albo na wiosnę ,może jak ja znajdę to Ci kupię,a jak Ty kupisz to powiesz ,ze masz,pozdrawiam ;:196

Marysiu,w tamtym roku też u mnie maki późno kwitły ,a teraz wysiane w jesieni takie pospieszne,nie siałam w tym roku w ogóle maków,same wyrosły z rozsianych nasion,cieszę się ,że ten ogród Ci się podoba,to miło czytać takie słowa,pustynniki też mają swój uroki bardzo dużo na nich pszczół,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Soniu,zawsze zaglądaj ,bo to fajne uczucie jak są goście ,ja zawsze lubię gości ,mój dom i ogród są otwarte,a i przyjechać możesz na wycieczkę ,troszkę Ci się odmieni,Pomponella to jeden krzew ,ma u mnie rok i tak się stara,a piwonia Harianin cudowna ,cieszę się ,że ją mam pozdrawiam ;:196

Grażynko,to semiplena ,a ta okrywowa to już dawno jest u mnie i na forum ją nazwali Rosea Alba ,ale czy to ona to nie wiem ,bezobsługowa róża ,nigdy na nic nie choruje,nigdy nie ma mszycy ,nie trzeba ją okrywać na zimę i kwitnie cały rok,ona jak ma miejsce to jest taka fontannowa,a moja rośnie przy jałowcach ,więc część opada taką fontanną kwiatową ,a część wyszła na drzewa i zrobiła się pnąca,a żeleźniaka trzeba obszypać dookoła wapnem i zakwitnie,Gipsy Boy tak urosła olbrzymia ,że już zawaliła Sally,muszę jej postawić łuk ,bo żadne podpórki nie dadzą rady ,a ma u mnie rok,i teraz wyrzuciła olbrzymie łodygi -baty,i jeszcze wyższe,nigdy nie myślałam,że tak szybko i taka wielka będzie rosła,pozdrawiam ;:196

Beatko,cieszę się ,że sie podoba i jest dla Ciebie wzorem,chociaż tak można się tym ogrodem podzielić,pracy wymaga dużo ,ale jak już nic więcej nie będę robiła nowego ,to może będzie lepiej ,ale jak w międzyczasie ciągle robię nowe rabaty to wtedy jest ciężko,pozdrawiam ;:196

Slimak witaj ,jak masz na imię ,miło,że wpadłeś i podoba się ogród ,zapraszam znowu ,jeszcze dużo różnych roślin będzie kwitło ;:65

Sabinko,Twój duecik też będzie piękny ,bo Docteur Jamain też jest cudny,Pomponella nie ma żadnej podpórki,stoi dumnie do góry ,jest u mnie rok i ma ogrom paczków,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na moje ścieżki żeby pospacerować wśród kwiatów.

Rutewka żółta
Obrazek

Obrazek

niebieski Żmijowiec,
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wanilla
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chopin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dziś ostróżkowo-różano, ;:oj ale lawenda szczególni mi się podoba. Nawąchałam się swojej, jeszcze czuję zapach, jak oglądam zdjęcie. ;:215 Rutewkę siałam, bardzo mi się podoba, niestety nie wzeszła. Anabelka ma śnieżnobiałe kwiaty i z różą pięknie wygląda. ;:138
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Ślicznie. ;:138 Powiedz mi, co to jest to białe, koło czerwonej róży? Hortensja?
Pozdrawiam - Justyna
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ale hortensje ;:202 , bo ta biała to hortensja prawda. Marto nie żartuj , ja powiadasz, że trzeba kupić kłącze, to pewnie że poszukam, a jak nie znajdę, to mało wysyłkowych?. Ale bardzo dziękuję za chęci ;:168 .
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś masz rację, najlepiej będzie jak zrobisz sadzonkę z Semipleny ;:108
Dłuższy spacerek sobie zrobiłam ;:1
Przepiękne róże, piwonie ;:167
Cudowne maki i ostróżki ;:138
I wiele, wiele, innego cudownego kwiecia ;:63
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu cudowne kwiaty, ostróżki ! a wiesz że kupiłam sobie chyba trzy lata temu u Strkl ostróżkę niby czerwoną ale była różowa, kwitła dwa lata a w tym uschła, właściwie obie z tej firmy uschły, a te najzwyklejsze od Michała tak ładnie się rozrastają i kwitną. Może je nornice podżarły ;:124 D
Ta morelowa róża z ciemnymi pączkami bardzo ładna! a masz bodziszka pełnego (zobacz u mnie) jak nie to masz ;:306
Dzisiaj pewnie podlewasz :wink: Miłego wieczoru i całuję ;:196
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Ależ Ty Martunia ogrom pracy włożyłaś w swój ogród.A efekty jakie ;:oj Tak pięknych ostróżek jeszcze nie widziałam.U mnie niebieskie rosły kilka lat.Z roku na rok coraz piękniejsze....Aż tu tej wiosny wcale się nie pokazały.Troszkę mi ich brakuje.Te twoje już zimowały,czy to tegoroczne nabytki.Ciekawa jestem jak radzą sobie te różowe,pełne.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu,Lawenda pięknie sie przedstawia w grupie lub szpalerze ,ja mam posadzoną inaczej ,jedne z różami ,inne z szałwią ,moja rutewka ma już parę lat ,super rośnie, to jest ta wysoka i późniejsza ,pozdrawiam ;:168

Justynko,to jest hortensja krzewiasta Annabell ,mam ją w paru miejscach ,jest urocza i pasuje do każdych roślin, :tan

Dorotko,tak to hortensja Annabell ,kwitnie zawsze na tegorocznych pędach,więc nie ma możliwości nic przemarznąć i zawsze jest obsypana kwiatami ,bezproblemowa,a jak poszukasz pustynników ,to już zawsze będziesz je miała,pozdrawiam ;:196

Ewuniu,to jest załatwione z semipleną,mówisz ,że pospacerowałaś wśród kwiatów,fajnie tak czasem wpaść do innego ogrodu,zapraszam znowu i pozdrawiam ;:196

Marysiu,bodziszka miałam,ale go inne rośliny stłamsiły bo u mnie tak wariacko wszystko rośnie,ze już nie wiem jak to rozwiązać,maki cudne,ale też zawaliły wszystko,bo one teraz pierwsze,tak im się wydaje,podlewam codziennie partiami ,bo na raz nie dam radę ,przerażają mnie prognozy z takimi upałami i do tego cały tydzień ,albo i więcej,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Aguś,moje ostróżki już zimowały ,niczym nie okryte ,i bez problemu wyrosły na wiosnę ,jedna jest trochę mniejsza,tzn na szerokość ,ale reszta to sobie radzi i myślę ,że sie rozrośnie ,bo niebieskie i granatowe to zawsze rosną bez problemu,ale zakwitnie jeszcze inny piękny odcień troszkę sie spóźnia pozdrawiam i zapraszam znowu na spacerek ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień był bardzo ciepły troszkę popracowałam w ogrodzie ,i teraz Was moi przyjaciele zapraszam do mojego ogródka ,może i kawka będzie lepiej smakować przy porannym spacerku

jeszcze Semiplena,już zaczyna się osypywać ,ale jeszcze jakoś wygląda,uważam ,że i tak bardzo długo kwitła
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na pierwszym planie drzewiasta siostra hortensji Annabelle -Invincibelle Spirit,jest różowa ,jeszcze nie jest w pełni rozkwitnięta
Obrazek
,
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marto nocny spacerek zaliczony. ;:215 Na kawkę to przyjadę . ;:108
Ależ Ci ogród kwitnie. Pięknie i kolorowo. Wręcz bajecznie. ;:138 ;:138 ;:138 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”