Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

Alu pospacerowałam spokojnie po ogrodzie. :) Hortensja coraz piękniejsza. Maciejka to wspomnienie dzieciństwa u babci. Dlaczego jej nie wysiałam w tym roku. ;:174 Lilia pomarańczowa ma niesamowity kolor. ;:oj Kupidynek śliczny, mój-Twój ;:180 też ma pąki. :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ala,masz tyle kwitnień ,a mówisz,że mało ,hortensja to taki okaz ,że na fotografii się nie mieści,,u mnie to calle jakoś marnie kwitną ,Ty masz tyle kwiatów ,a ile cebul jest koło siebie ,bo u mnie jak 2-3 zakwitają z jednej cebuli do już jest ful ,mój kupidynek zarósł roślinami biedaczysko,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, jak panujesz nad zawilcami japońskimi, przesadziłam jednego i na tym miejscu co chwilę wyrastają nowe ?
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.

Aga jeśli wrzucisz to chętnie oglądnę Twoje hortensje. ;:108 Widzisz są osoby,które chcą niebieskie a Ty nie chcesz ich mieć.No cóż każdy sadzi to na co ma ochotę. ;:108

Soniu tak hortensje z każdym dniem coraz ładniejsze. Maciejkę jeszcze możesz posiać. Nasionka mam. Tej nie musiałam siać, bo sama się wysiała i to w tym samym miejscu co rosła w zeszłym roku.
Soniu to masz dobrą rękę,skoro kupidynek już ma pąki. ;:215 Mój z nasion zakwitł mi po trzech latach.

Marto nie narzekam,bo coś przekwita ,coś kwitnie,ale jakoś tak lichawe. Ale co się dziwić. Przecież był ogród troszkę zaniedbany od zeszłego roku.To się odbija teraz na kwitnieniu. Kalie po kilka wsadziłam do doniczek. To nie jest tak,że jedna cebula daje tyle kwiatów.W doniczkach są bardziej dopilnowane. Częściej podlane i zasilone,bo są na oku. ;:196

Wisiu ja nad nimi nie panuję, bo idą kłączami jak szalone,ale tylko te zwykłe. Białe i półpełne już tak szybko nie przyrastają. Jak mi przeszkadzają to wyrywam i grzebię za klaczami. Najlepiej wczesną wiosną,kiedy jeszcze nie odbijają.

Obrazek

Papageno

Obrazek

Jastrzębiec

Obrazek
Irys iluzjański. Pierwszy raz u mnie kwitnie.

Obrazek

Maruna.

Obrazek
Ślaz

Obrazek

Ostróżka
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Takiej maruny nie znam więc się pogapiłam na Twoją i to mi wystarczy . Kupidynka też nie widziałam w realu. No jak tam , oman Twój czy smotrawa??? ;:190 Kalle też mam w doniczkach w ub. sezonie zapomniałam je wywieźć na działkę. :oops: W tym roku odbiły bez problemu tylko zapominam je zasilić... :oops:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ostróżka w ślicznym kolorku ;:215 , Alu a może to pomoże :wit
https://luczaj.wordpress.com/2014/08/27 ... -kwiatach/
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Alu, taką ostróżkę , w takim kolorze widzę pierwszy raz w życiu , jest śliczna ;:215 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale piękna łososiowa ostróżka. Takiej jeszcze nie widziałam ;:oj
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękny kolor ostróżki nigdy takiej nie widziałam
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Cieszę się,że mój prezent rozkwitł i to w takim kolorze jak powinien :)
Moja taka
Obrazek
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Również muszę pochwalić ostróżkę ;:180 .Piękny kolor.I od razu żebrzę o nasionka :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu irys cudny, a ostróżka w takim niespotykanym kolorze. ;:oj Maruna wyjątkowa, piękna. Miałam zwykłą, ale mszyce ją kochały, więc się pozbyłam siewek w tym roku.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu marunę mam od tego roku.Jest ich więcej odmian? Kupidynka mam i jeśli się skusisz to dostaniesz. Będziesz go mogła podziwiać na żywo. Wydaje mi się,że to chyba jednak smotrawa. Jeszcze pewności nie mam. Kalię zasilaj i podlewaj to jeszcze zakwitną. Widzę,że Ty też je uprawiasz w doniczkach, Przynajmniej nie wysychają . ;:108

Iwonka dziękuje za link. Skłaniam się ku smotrawie. ;:196

Wisiu ja tę ostróżkę widziałam w zeszłym sezonie w kilku wątkach a na żywo u koleżanki.Bardzo mi się spodobała. Jest to Red Caroline.

Mariolu , Marzenko tak mi się podobała,że koleżanka mi ją sprowadziła i dostałam w tym roku na imieniny.Wiem,że nie była tania,ale dostępna.

Iwona trillum jeszcze raz dziękuję za prezent. Sprawiłaś mi dużą przyjemność...Jest zgodna i kwitnie. Może jeszcze nie tak pięknie jak u Ciebie , bo Twoja starsza ;:108 . Za rok może być już tylko jeszcze piękniejsza, bo innej opcji nie biorę pod uwagę. ;:196 ;:167 A co dostanę za rok na imieniny, bo wszystkie rośliny imieninowe cudnie mi zawsze kwitną od Ciebie.
Może Iwona tego nie przeczyta, bo sama się z tego śmieje. :;230

Jolu z tego co wiem nie powtórzy z nasion tego samego koloru.A pierwszy kwiat u nowo posadzonej rośliny nigdy nie zostawiam na nasiona, by roślina nie wysilała się a dobrze się mogła przyjąć i ukorzenić. Tak,że przykro mi,ale nie w tym roku.

Soniu ten irys po raz pierwszy mi zakwitł.Mam gdzieś zapisaną jego nazwę. Długo mu schodziło,ale to było jedno kłącze.

Marunę mam jeszcze jedną od Marysi M ,ale nie dawno posadzona i jeszcze nie kwitnie,ale będzie, bo ma pączki. Nie wiem czy taka sama czy będzie inna. Nigdy ich nie miałam . Zawsze mi się podobały i zagościły w mym ogrodzie. A jednak są różne odmiany marun. ;:108

Obrazek

Lobelia wysiana przeze mnie,kwitnie kępkami w rożnych miejscach.

Obrazek

Obrazek

A to farbownik. Udało mi się wyhodować jedna sadzonkę.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj ,piękny kolor ma Twoja ostróżka ,prezent udany,szkoda ,ze Iwona daleko mieszka ,bo też bym chciała na imieniny taką,ale ona do mnie nie dojedzie :uszy dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Alu ;:180 nie zmieszczę wszystkich roślin jakie by mi się podobały ;:196 Marunki wszelakie bardzo lubię i mam chyba ze 3 odmiany ale jest ich znacznie więcej...Kupiłam wiosną nasiona żółtej i białej pełnej no i jeszcze nie wysiane...Bardzo mi one pasują jako wypełniacze... ;:7 Może doczekamy się dzisiaj deszczu??
Miłego dnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”