Maryniu marunę mam od tego roku.Jest ich więcej odmian? Kupidynka mam i jeśli się skusisz to dostaniesz. Będziesz go mogła podziwiać na żywo. Wydaje mi się,że to chyba jednak smotrawa. Jeszcze pewności nie mam. Kalię zasilaj i podlewaj to jeszcze zakwitną. Widzę,że Ty też je uprawiasz w doniczkach, Przynajmniej nie wysychają .
Iwonka dziękuje za link. Skłaniam się ku smotrawie.
Wisiu ja tę ostróżkę widziałam w zeszłym sezonie w kilku wątkach a na żywo u koleżanki.Bardzo mi się spodobała. Jest to Red Caroline.
Mariolu , Marzenko tak mi się podobała,że koleżanka mi ją sprowadziła i dostałam w tym roku na imieniny.Wiem,że nie była tania,ale dostępna.
Iwona trillum jeszcze raz dziękuję za prezent. Sprawiłaś mi dużą przyjemność...Jest zgodna i kwitnie. Może jeszcze nie tak pięknie jak u Ciebie , bo Twoja starsza

. Za rok może być już tylko jeszcze piękniejsza, bo innej opcji nie biorę pod uwagę.

A co dostanę za rok na imieniny, bo wszystkie rośliny imieninowe cudnie mi zawsze kwitną od Ciebie.
Może Iwona tego nie przeczyta, bo sama się z tego śmieje.
Jolu z tego co wiem nie powtórzy z nasion tego samego koloru.A pierwszy kwiat u nowo posadzonej rośliny nigdy nie zostawiam na nasiona, by roślina nie wysilała się a dobrze się mogła przyjąć i ukorzenić. Tak,że przykro mi,ale nie w tym roku.
Soniu ten irys po raz pierwszy mi zakwitł.Mam gdzieś zapisaną jego nazwę. Długo mu schodziło,ale to było jedno kłącze.
Marunę mam jeszcze jedną od Marysi M ,ale nie dawno posadzona i jeszcze nie kwitnie,ale będzie, bo ma pączki. Nie wiem czy taka sama czy będzie inna. Nigdy ich nie miałam . Zawsze mi się podobały i zagościły w mym ogrodzie. A jednak są różne odmiany marun.
Lobelia wysiana przeze mnie,kwitnie kępkami w rożnych miejscach.
A to farbownik. Udało mi się wyhodować jedna sadzonkę.