Kolejny rok- kolejne próby

Zdjęcia naszych ogrodów.
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny rok- kolejne próby

Post »

No i nie doczytałam ,że to Kola , fajne imię wybraliście , lepiej się wymawia ..
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewciu, róże i inne twoje rośliny wiadomo że piękne, więc rozpisywać się nie będę ;:224 Ale sunia mnie po prostu zauroczyła, jest przesłodka ;:167 Wymiziaj ją ode mnie ;:168 A strachy jej miną przy was i waszej miłości do niej ;:108
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Soniu Kola już przezwycieżyła strach przed klatką- wychodzimy już bez obaw . Obawy pojawiają sie w nowych miejscach
np na działce nie chciała wejśc do domu , ale jak została wprowadzona na szelkach to już śmiga :tan podobnie ze schodami na piętro także noszenie mi nie grozi ;:306
Madziu -na razie nie pokazuje kogo najbardziej lubi.
Z tym zachowaniem na działce to nas po prostu zaskoczyła . Zywioł z niej straszny- nie lubi kotów :( pogoniła szarą kotkę ,która do nas zaglądała- bidula siedzi teraz za furtką od strony lasu i tam dostaje jedzonko. mam nadzieje że się zaprzyjaźnią z czasem.
Chociaż ostatnio to juz straciłam rachubę co za koty zaczęły do nas przychodzić ;:306 naliczyłyśmy ich 6 głaskać pozwolily sie tylko dwa-reszta na michę przychodziła :;230
Elu a wiesz od czego to sie zaczęło :?: pamietasz jak przezywałam sunię która sie przybłąkała do sąsiada i dzwoniłam do Ciebie z zapytaniem czy jej nie przygarniesz. To był ten moment ;:108 kiedy młodsza zaczęła szukać w sieci zaginionych owczarków i weszła na stronę schroniska- codziennie płacz itd-
Gdy pojechaliśmy po sunię siedziała z mężem w aucie-przechodziły cztery psy i o każdym powiedziała emkowi historię którą przeżył ;:108 .
Mimo że była bardzo zadowolona i tak sie popłakała że reszta psiaków w schronie siedzi :wink:
oczywiście że ją wymiziam :;230
Anitko obowiązki podzielone, ale zdaję sobie sprawę ,że nie zawsze się wywiążą- choć łatwo nie odpuszczę :wink:
Zuziu jestem pelna nadziei że to minie ;:108 -na działce przeżyła pierwszą potężną burzę i niezbyt nią się przejęła
Tereniu -Ona mnie też zauroczyła jak ją na stronie schroniska znalazłam - za poradą naszej Grażynki już następnego dnia na otwarcie z podaniem w ręku byłam ;:224
Oj Betina ;:196 Ty to aparatka jesteś :;230 :;230 .
tak rozpoznaje to jedna z 28 które mam :;230 :;230 :;230
Oberwij tego kwiatka- niech idzie w krzewienie :!:
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Mój kuzyn ma identyczną sunie. Normalnie wypisz wymaluj, cała Kola! Tylko dzisiaj Koka ma już ponad 10 lat. Ale gdybym gdzieś znalazła jej zdjęcie jak była mała to na pw Ci pokażę. Wyglądają bardzo podobnie. No i imiona też mają podobne :). Szkoda że koty goni. Może jej przejdzie. Żeby tylko się nie powiększyła jej niechęć. Jak się pewnie poczuje i terytorium będzie broniła. Dobre serduszko ma ta Twoja córka. Wszystkie historie opowiadać... masakra. Pięknie musiała to wszystko przeżyć. Dobra kobietka z niej wyrośnie.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Słyszałam, że ją masz :) ale teraz dopiero wróciłam z pleneru.
Cudowna jest Poziomkowa Cola :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Madziu ze szczurami(tak nazywam myszoskoczki)konfliktu nie ma -może dlatego ze w klatce.

Chociaż Missy szalu dostała jak je zobaczyła ale ona terier to pewnie w genach ma zakodowane,aczkolwiek jak na działce u nas wczasowała to nie zauważyłam zainteresowania nornicami :;230

Grażynko to dzięki Tobie tak wyszło-mi do głowy nawet by nie przyszło podanie o adopcje.Jest kochana i zadziorna ;:167
Pozdrawiam. Ewa
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rafik też koty gania ale to raczej dla zabawy z Filemonem są bardzo zaprzyjaźnieni razem się bawią :) najważniejsze to nie szczuć psa a jak coś źle zrobi to krzyknąć. Nasz Kamel to nawet nie zna słowa bierz. Już raz wychowałam psa po głupiemu to na wszystkich się rzucał całe szczęście że mały był to nic nikomu nie zrobił.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ewa, widzę że masz sunieczkę. Śliczna jest. Ale i w ogrodzie dzieje się. Hosty jak malowane a i powojnikami mnie kusisz. Twierdzisz, że susza u ciebie? Jakoś nic na to nie wskazuje. A hortensje? Tyle pąków jeszcze nie widziałam.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Sunia jest śliczna. Wcale nie trzeba jakichś odmianowych psiunów.
Chociaż jak się bierze takiego szczeniaczka, to nie wiadomo co z niego wyrośnie :D
Ale ja zawsze kochałam takie kundelki.
Dopiero ostatnio wzięłam Goldena, bo m. chciał dużego psa, a ja psa, który się nadaje do dzieci, bo u nas zawsze była gromada.
Bałam się wziąć byle jakiego, bo gdyby coś się stało dzieciom będącym pod moją opieką, nie darowałabym sobie.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ewcia gdzie jesteś? Jak tam sunia?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit
Zaszyłam się na swojej wsi i o Bożym świecie nie wiem. Nie mam czasu bo ciągle coś do zrobienia jest, a tutaj już połowa lipca ;:202
Stwierdziłam że zrobię nową rabatkę i tym się zajęłam , najgorsze w tym wszystkim jest to ,że wysianie trawy przyszło na czas upałów ;:145 ,ciśnienie kiepskie bo jesteśmy na końcu linii wodociągowej :(
Sunia ma się dobrze obawiam się tylko powrotu do bloków ;:224 , co prawda na działce nie brudzi bo swoje potrzeby robi na spacerze, ale większość dnia spędza na powietrzu :roll:

zdjęcia nie chcą mi wejść ;:145

-- Cz 16 lip 2015 23:11 --

chyba się uda :wink:

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Zamiast przesadzać dosadzę nowe i kolejną cześć zaadoptuję ;:306
Muszę tam jeszcze zmieścić magnolię , perukowca , cyprysika nutkajskiego, jałowca ,cisa i może coś tam jeszcze z tego co czeka w doniczkach

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

A teraz kilka kwitnień

Diamantino

Obrazek

Magical Flame już łapie różowe kolorki

Obrazek

Podobnie z Early Sensation

Obrazek

Nie mam czasu na zdjęcia ,ale kilka jeżówek chwyciłam :wink:

Obrazek

Obrazek

Kolor czerwony to coś czego mój aparat nie lubi :roll: i ciężko złapać ten rzeczywisty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

do miłego :wit
Pozdrawiam. Ewa
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czekałam na twój ogród ;:167 sunia piękna , hortensje super się prezentują i już kwitną ;:oj
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mewo no żeś w końcu "się odszyła z tej swojej wsi!"
Koli dobrze z oczu patrzy. Myślę, że dogada się z kotem. ;:333 Trzymam kciuki. ;:215
Magical Flame i Early Sensation to moje marzenie. Są cudowne. ;:167
A zdjęcia jeżówkom zrobiłaś mistrzowskie! Szczególnie to z motylem. ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”