Kolejny rok- kolejne próby
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny rok- kolejne próby
No i nie doczytałam ,że to Kola , fajne imię wybraliście , lepiej się wymawia ..
pozdrawiam Ela
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ewciu, róże i inne twoje rośliny wiadomo że piękne, więc rozpisywać się nie będę
Ale sunia mnie po prostu zauroczyła, jest przesłodka
Wymiziaj ją ode mnie
A strachy jej miną przy was i waszej miłości do niej 

Soniu Kola już przezwycieżyła strach przed klatką- wychodzimy już bez obaw . Obawy pojawiają sie w nowych miejscach
np na działce nie chciała wejśc do domu , ale jak została wprowadzona na szelkach to już śmiga
podobnie ze schodami na piętro także noszenie mi nie grozi
Madziu -na razie nie pokazuje kogo najbardziej lubi.
Z tym zachowaniem na działce to nas po prostu zaskoczyła . Zywioł z niej straszny- nie lubi kotów
pogoniła szarą kotkę ,która do nas zaglądała- bidula siedzi teraz za furtką od strony lasu i tam dostaje jedzonko. mam nadzieje że się zaprzyjaźnią z czasem.
Chociaż ostatnio to juz straciłam rachubę co za koty zaczęły do nas przychodzić
naliczyłyśmy ich 6 głaskać pozwolily sie tylko dwa-reszta na michę przychodziła
Elu a wiesz od czego to sie zaczęło
pamietasz jak przezywałam sunię która sie przybłąkała do sąsiada i dzwoniłam do Ciebie z zapytaniem czy jej nie przygarniesz. To był ten moment
kiedy młodsza zaczęła szukać w sieci zaginionych owczarków i weszła na stronę schroniska- codziennie płacz itd-
Gdy pojechaliśmy po sunię siedziała z mężem w aucie-przechodziły cztery psy i o każdym powiedziała emkowi historię którą przeżył
.
Mimo że była bardzo zadowolona i tak sie popłakała że reszta psiaków w schronie siedzi
oczywiście że ją wymiziam
Anitko obowiązki podzielone, ale zdaję sobie sprawę ,że nie zawsze się wywiążą- choć łatwo nie odpuszczę
Zuziu jestem pelna nadziei że to minie
-na działce przeżyła pierwszą potężną burzę i niezbyt nią się przejęła
Tereniu -Ona mnie też zauroczyła jak ją na stronie schroniska znalazłam - za poradą naszej Grażynki już następnego dnia na otwarcie z podaniem w ręku byłam
Oj Betina
Ty to aparatka jesteś
.
tak rozpoznaje to jedna z 28 które mam
Oberwij tego kwiatka- niech idzie w krzewienie
np na działce nie chciała wejśc do domu , ale jak została wprowadzona na szelkach to już śmiga

Madziu -na razie nie pokazuje kogo najbardziej lubi.
Z tym zachowaniem na działce to nas po prostu zaskoczyła . Zywioł z niej straszny- nie lubi kotów

Chociaż ostatnio to juz straciłam rachubę co za koty zaczęły do nas przychodzić

Elu a wiesz od czego to sie zaczęło

Gdy pojechaliśmy po sunię siedziała z mężem w aucie-przechodziły cztery psy i o każdym powiedziała emkowi historię którą przeżył

Mimo że była bardzo zadowolona i tak sie popłakała że reszta psiaków w schronie siedzi

oczywiście że ją wymiziam

Anitko obowiązki podzielone, ale zdaję sobie sprawę ,że nie zawsze się wywiążą- choć łatwo nie odpuszczę

Zuziu jestem pelna nadziei że to minie

Tereniu -Ona mnie też zauroczyła jak ją na stronie schroniska znalazłam - za poradą naszej Grażynki już następnego dnia na otwarcie z podaniem w ręku byłam

Oj Betina

tak rozpoznaje to jedna z 28 które mam

Oberwij tego kwiatka- niech idzie w krzewienie

Pozdrawiam. Ewa
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Mój kuzyn ma identyczną sunie. Normalnie wypisz wymaluj, cała Kola! Tylko dzisiaj Koka ma już ponad 10 lat. Ale gdybym gdzieś znalazła jej zdjęcie jak była mała to na pw Ci pokażę. Wyglądają bardzo podobnie. No i imiona też mają podobne
. Szkoda że koty goni. Może jej przejdzie. Żeby tylko się nie powiększyła jej niechęć. Jak się pewnie poczuje i terytorium będzie broniła. Dobre serduszko ma ta Twoja córka. Wszystkie historie opowiadać... masakra. Pięknie musiała to wszystko przeżyć. Dobra kobietka z niej wyrośnie.

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Słyszałam, że ją masz
ale teraz dopiero wróciłam z pleneru.
Cudowna jest Poziomkowa Cola

Cudowna jest Poziomkowa Cola

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Madziu ze szczurami(tak nazywam myszoskoczki)konfliktu nie ma -może dlatego ze w klatce.
Chociaż Missy szalu dostała jak je zobaczyła ale ona terier to pewnie w genach ma zakodowane,aczkolwiek jak na działce u nas wczasowała to nie zauważyłam zainteresowania nornicami
Grażynko to dzięki Tobie tak wyszło-mi do głowy nawet by nie przyszło podanie o adopcje.Jest kochana i zadziorna
Chociaż Missy szalu dostała jak je zobaczyła ale ona terier to pewnie w genach ma zakodowane,aczkolwiek jak na działce u nas wczasowała to nie zauważyłam zainteresowania nornicami

Grażynko to dzięki Tobie tak wyszło-mi do głowy nawet by nie przyszło podanie o adopcje.Jest kochana i zadziorna

Pozdrawiam. Ewa
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rafik też koty gania ale to raczej dla zabawy z Filemonem są bardzo zaprzyjaźnieni razem się bawią
najważniejsze to nie szczuć psa a jak coś źle zrobi to krzyknąć. Nasz Kamel to nawet nie zna słowa bierz. Już raz wychowałam psa po głupiemu to na wszystkich się rzucał całe szczęście że mały był to nic nikomu nie zrobił.

Ewa, widzę że masz sunieczkę. Śliczna jest. Ale i w ogrodzie dzieje się. Hosty jak malowane a i powojnikami mnie kusisz. Twierdzisz, że susza u ciebie? Jakoś nic na to nie wskazuje. A hortensje? Tyle pąków jeszcze nie widziałam.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Sunia jest śliczna. Wcale nie trzeba jakichś odmianowych psiunów.
Chociaż jak się bierze takiego szczeniaczka, to nie wiadomo co z niego wyrośnie
Ale ja zawsze kochałam takie kundelki.
Dopiero ostatnio wzięłam Goldena, bo m. chciał dużego psa, a ja psa, który się nadaje do dzieci, bo u nas zawsze była gromada.
Bałam się wziąć byle jakiego, bo gdyby coś się stało dzieciom będącym pod moją opieką, nie darowałabym sobie.
Chociaż jak się bierze takiego szczeniaczka, to nie wiadomo co z niego wyrośnie

Ale ja zawsze kochałam takie kundelki.
Dopiero ostatnio wzięłam Goldena, bo m. chciał dużego psa, a ja psa, który się nadaje do dzieci, bo u nas zawsze była gromada.
Bałam się wziąć byle jakiego, bo gdyby coś się stało dzieciom będącym pod moją opieką, nie darowałabym sobie.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ewcia gdzie jesteś? Jak tam sunia?
Witajcie
Zaszyłam się na swojej wsi i o Bożym świecie nie wiem. Nie mam czasu bo ciągle coś do zrobienia jest, a tutaj już połowa lipca
Stwierdziłam że zrobię nową rabatkę i tym się zajęłam , najgorsze w tym wszystkim jest to ,że wysianie trawy przyszło na czas upałów
,ciśnienie kiepskie bo jesteśmy na końcu linii wodociągowej
Sunia ma się dobrze obawiam się tylko powrotu do bloków
, co prawda na działce nie brudzi bo swoje potrzeby robi na spacerze, ale większość dnia spędza na powietrzu
zdjęcia nie chcą mi wejść
-- Cz 16 lip 2015 23:11 --
chyba się uda

Zaszyłam się na swojej wsi i o Bożym świecie nie wiem. Nie mam czasu bo ciągle coś do zrobienia jest, a tutaj już połowa lipca

Stwierdziłam że zrobię nową rabatkę i tym się zajęłam , najgorsze w tym wszystkim jest to ,że wysianie trawy przyszło na czas upałów

Sunia ma się dobrze obawiam się tylko powrotu do bloków

zdjęcia nie chcą mi wejść

-- Cz 16 lip 2015 23:11 --
chyba się uda

Pozdrawiam. Ewa
Zamiast przesadzać dosadzę nowe i kolejną cześć zaadoptuję
Muszę tam jeszcze zmieścić magnolię , perukowca , cyprysika nutkajskiego, jałowca ,cisa i może coś tam jeszcze z tego co czeka w doniczkach

Muszę tam jeszcze zmieścić magnolię , perukowca , cyprysika nutkajskiego, jałowca ,cisa i może coś tam jeszcze z tego co czeka w doniczkach

Pozdrawiam. Ewa
A teraz kilka kwitnień
Diamantino

Magical Flame już łapie różowe kolorki

Podobnie z Early Sensation

Nie mam czasu na zdjęcia ,ale kilka jeżówek chwyciłam

Kolor czerwony to coś czego mój aparat nie lubi
i ciężko złapać ten rzeczywisty

do miłego
Diamantino

Magical Flame już łapie różowe kolorki

Podobnie z Early Sensation

Nie mam czasu na zdjęcia ,ale kilka jeżówek chwyciłam

Kolor czerwony to coś czego mój aparat nie lubi

do miłego

Pozdrawiam. Ewa
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czekałam na twój ogród
sunia piękna , hortensje super się prezentują i już kwitną 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Mewo no żeś w końcu "się odszyła z tej swojej wsi!"
Koli dobrze z oczu patrzy. Myślę, że dogada się z kotem.
Trzymam kciuki.
Magical Flame i Early Sensation to moje marzenie. Są cudowne.
A zdjęcia jeżówkom zrobiłaś mistrzowskie! Szczególnie to z motylem.
Koli dobrze z oczu patrzy. Myślę, że dogada się z kotem.

Magical Flame i Early Sensation to moje marzenie. Są cudowne.

A zdjęcia jeżówkom zrobiłaś mistrzowskie! Szczególnie to z motylem.