Przysypani tęczą kwiatów...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przysypani tęczą kwiatów...

Post »

Kasiulka , obuwik to tegoroczny nabytek, jeśli nie uda mi się go ubić :wink: i pokaże się w przyszłym sezonie, pomyślę o kolejnych egzemplarzach :)
Wydaje mi się, że zrobiłam wszystko co w mojej mocy, żeby zapewnić mu odpowiednie warunki, a z jakim skutkiem, czas pokaże :roll:
Kalmię mamy jeszcze w dwóch kolorach, tylko znaleźć nie mogę w moim zdjęciowym bajzlu :oops:

Dorciu :wit
Dzięki Tobie nasz ogród wzbogacił się o wiele cudnych roślin, z czasem wszystko postaramy się pokazać ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam, witam i proszę częściej bywać na FO i chwalić się nowymi nabytkami, bo z tego, co widziałam, to jest sporo do pokazania 'zdobycznych' ciekawostek. Ja w Waszym ogrodzie dostałam oczopląsu, to tutaj na spokojnie wszystko jeszcze raz obejrzę :;230 .
Kalmia ciemna - cudeńko ;:63 .
Serduszka jeszcze nie posadzona?, toż to szok ;:oj .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Nie zdążyłam nadrobić zaległości a Tu kolejne cuda. ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kryzysowa
---

Post »

Aniu, a dlaczego Ty jeszcze nie śpisz, widziałaś która godzina ?? 8-)
Kochana, ja Cię bardzo proszę, Ty mnie nie rozśmieszaj, że w naszym ogródeczku skromnym oczopląsu dostałaś, bo mnie w zakłopotanie wprawiasz..
Wszem i wobec ogłaszam, że ogród Ani to istna bajka, jak bonie dydy, najpiękniejszy jakiego dane mi było doświadczyć, że się tak wyrażę, a właścicielka w/w to chodzące serducho i choć osobiście znamy się relatywnie niedługo, pokrewną duszę w Ani znalazłam - guru i autorytet jeśli chodzi o ogrodnictwo, a co najważniejsze cudowny człowiek ;:167
Połowa kwiatów w naszym ogrodzie nazywa się "Pulpecik", i nie jest to przypadek :wink:
Ondek, kiedy po raz pierwszy dane nam było obejrzeć włości Ani, podsumował krótko i bardzo trafnie: Zaczarowany ogród - stwierdzenie w punkt, magia tego miejsca jest niebywała.. ;:167
A zdolności kulinarne Ani..no cóż..
Połowa Ondkowego serca do Ani należy i cały żołądek.. ;:306

Aniu, zdjęcie serduszki zrobione było czas jakiś temu, nie zmienia to faktu, że jeszcze ciągle w doniczce stoi :oops:

Kasiulka ;:196
Apropos wymiany, zdjęcia poniżej :)

Pokłony w kierunku bejka1970 ;:180 , poznajesz Beatko? ;:166

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, siedzę sobie, bo jutro urop na prace ogrodowe i trochę czytam.
Uśmiałam się z opisu Ani. Bardzo trafnego skądinąd. ;:306
Podglądam i widzę, że sporo roślin nagromadziłaś od mojego ostatniego wejścia w Wasze progi.
I co jedne to ładniejsze. Mówisz, że nie masz doświadczenia, a nawet na obuwiki się odważyłaś ;:180
Mnie to zajęło jakieś 20 lat ;:224 To nie są kłopotliwe rośliny, jak im się dobrze przygotuje miejsce to rosną bezproblemowo.
A radość z ich kwiatów jest ogromna.
Nie wiem jak to wszystko ogarniasz. Jestem pełna podziwu ;:196
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kaśka to jest normalnie niesprawiedliwe :evil: ty jakieś zaczarowane łapki masz :shock: Pamiętam ,że wysłałam ci kawałek First Interstate ,bo skubaniec rozrósł się pięknie ale u mnie jeszcze nie raczył zakwitnąć...od czterech lat :twisted: to największy uparciuch jakiego mam w ogrodzie...a u ciebie proszę :!:
Niedoczas to ja znam z autopsji niestety :roll: wstyd się przyznać ale na facebook zapomniałam hasła ,tak dawno tam nie zaglądałam ,że przestali przysyłać mi powiadomienia na wp :oops: ,forum też zaniedbuję ,bo jak bym tu siedziała dłużej to ogród zarósł by zielskiem po pas :oops:
Cudne masz te nowości ;:333
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tyle tego się uzbierało ( roślin i fotek ) - a Ty dozujesz nam niczym uncje w aptece ...wiem , wiem ..też tak ostatnio mam ... przydałaby się jeszcze jedna pora roku - ew. dłuższy dzień .
No - moja Droga - zapewne zimą będziesz pokazywała to , co teraz kwitnie - a wiosną - zimowe relacje z ...szusowania po stokach , albo ślizgania się na ***** .

Prawda , że do chęci posiadania ogrodu i co za tym idzie - gromadzenia roślin trzeba dojrzeć ? Z czasem staniesz się bardziej wymagająca w doborze . Jednak w moim przypadku kilkanaście ..ba ! - nawet dwadzieścia , trzydzieści lat temu przez myśl mi nie przeszło , że będę u siebie mieć takie rośliny jakie teraz mam .

Masz ' zieloną rękę ' do roślin - to widać , bo i Twoje ;:167 wypełnione jest po brzegi ciepłem , miłością i ...spontanem - w stosunku tak do roślin , jak i do ludzi .

Pozdrawiam Was - Kasiu ;:196 :wit - po okropnej burzy , jak przeszła tej nocy ...
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Kasiu, pięknie musi twój ogród wyglądać z takimi wspaniałymi roślinami ;:oj ;:138

Powiedz mi co to za serduszka http://images67.fotosik.pl/970/deca9328f2129b03med.jpg normalnie chora jestem teraz na nią ;:oj
kryzysowa
---

Post »

Odezwała się kolejna posiadaczka ogrodu marzeń, która w naszych skromnych zasobach ogrodowych wypatrzyła coś ciekawego, Iwonko ;:180
Co do obuwika, to rzuciłam się na niego, jak szczerbaty na suchary, oby mi mina wiosną nie zrzedła :?
Nim trafił do gruntu, naczytałam się mądrych książek :wink: , mam nadzieję, że warunki które mu stworzyłam, pozwolą się cieszyć jego pięknem również w przyszłym sezonie, co prawda nie posadziłam w/w dębu dla towarzystwa, jak to uczyniła autorka opowieści
http://www.storczyki.org.pl/uprawa/how2/obuwik/
/moderatornie proszę o usunięcie linku, jeśli to "chwyt" niedozwolony/, ale mimo wszystko mam nadzieję, że się u nas zadomowi ;:333
Powiadasz, że nie wiesz, jak ja to wszystko ogarniam?
Odpowiem Ci..
Otóż nie ogarniam! ;:306

Beatko nie bij, ja nie winowata! ;:171
Nie wiem, ile w tym mojej zasługi, a ile "ziemi z kupą" :wink: o której pisałam wcześniej w wątku, ale łodygi z kwiatostanem naszych /Twoich/ irysów, osiągnęły wysokość nie przesadzając powyżej 1,5m ;:oj , przy tym "wściekle", przepięknie kwitły, jeszcze raz ślicznie dziękuję ;:167 Mam nadzieję graniczącą z pewnością, że i Twój First Interstate zaszczyci Cię w końcu kwiatami ;:108
Rekordzistą co do wzrostu okazał się jednak dzwonek skupiony, na którego żeby spojrzeć, muszę mocno zadzierać głowę do góry ;:202 ;:333 /jak dokopię się do zdjęć, pokażę, więcej takich "żyraf" różnej maści nam urosło/.

Iguniu ;:167
Kochana, dzięki Tobie, i Tobie podobnym maniaczkom ogrodowym /że się tak wyrażę/, lista naszych wymagań, a co za tym idzie chciejstw, nieustannie rośnie, a kolekcja wciąż się powiększa.
Walczyłam o "Twoje" liliowce niczym lew, podlewałam, pielęgnowałam i mimo, że swoje przeżyły z racji troszkę już wybujałego wzrostu, wszystkie zawiązały pąki kwiatowe! :heja
U nas też ostatnio burzowo, na szczęście bez wybitnie niebezpiecznych wyładowań się obyło, za to solidnie popadało, a to było baaardzo potrzebne.

Elegancki i dostojny, jeden z moich ulubionych, dla prawdziwej Damy ;:168

Obrazek

Tesiulku, widzę, że tak zawróciła Ci w głowie, że z serduszki, krzewuszka wyszła :wink:
Dicentra peregrina, odmiana "Berning hearts" :)
Ależ ja jestem mądra :oops: , a jaka skromna ;:224 jeszcze trochę z Jagódką podyskutuję i zacznę biegle łaciną władać.. ;:224

I jeszcze dla Pulpecika pierwsza martagon' ka.

Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Dziękuję za kwiatka ;:180 .
To 'martagonki' u nas w jednym czasie zakwitły. Cóż, 20 km, to nie odległość :tan . Mojego drugiego - czerwonego, zżarły jakieś robale od środka, nawet nie wiem, kiedy ;:oj ;:145 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---

Post »

Uuuuu, szkoda "martagonki" Aniu :roll: , ja mam chyba tylko w tym jednym kolorze, chyba... ;:24
Za to inne odmiany powoli zaczynają spektakl.. :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I troszkę ;:173 śliczności czeka na wsadzenie do gruntu :)

Obrazek
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Kasiu "troszkę śliczności"? Oj będzie się działo w przyszłym roku u Ciebie irysowo, będzie się działo :)
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Kasiu komu tyle irysów podebrałaś.
Trzeba przyznać, że wszystko pięknie i "wysoko" Ci kwitnie...
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kasia gdzie zamawiałaś ;:oj poszalałaś ;:224
kryzysowa
---

Post »

Basieńko, już nie mogę doczekać się tej łąki irysów ;:198
Małgosiu, Beatko, irysów nikomu nie podebrałam i nigdzie nie zamawiałam, dostałam od koleżanki, irysowej maniaczki :wink: w ramach wymiany za inne byliny, miało być kilka kłaczy, a tymczasem jest 42szt(!) ;:202 odmianowych IB i TB, a każda z nich inna :heja , będzie się czym dzielić, niech tylko się rozrosną :tan

Dla porównania z ubiegłym rokiem, troszkę się panience urosło, a i tło wybujało :wink:

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”