Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Dorotko Falstaff masz od tego sezonu? Czy jest u Ciebie dłużej? Możesz coś od siebie o nim powiedzieć?
Zuza no równowaga musi być :lol: . Coś w tym roku z tym słońcem jest. Na dekolcie jakieś uczulenie wyskoczyło mi a plecy za to swędzą . Jak sobie przypomnę opalanie mojej mamy (a Ta potrafiła całymi dniami na słońcu leżeć ) to jakoś takich problemów nie miała. A teraz z roku na rok coraz gorzej z tym słońcem.
Aniu-Anabuko no każdy facet musi mieć jakieś swoje hobby. Twój łowi olbrzymy, mój uwielbia konie. Dobrze że takie grzeczne hobby i w miarę bezpieczne mają ci nasi panowie :).
Grażynko ja od dziecka byłam rozdarta w kwestii koni. Z jednej strony mój Tatuś uwielbiał konie, miał swojego Siwka i chętnie wsadzał mnie na konia wuja. A z drugiej strony byłam straszona bo moją świętej pamieci babunie by zabił koń. Na szczęście tylko "by". Tyle szczęścia nie miała moja ciocia. Bo tą właśnie zabił. No ale generalnie jakoś wielkiego problemu z koniami nie mam. Bardzo je lubię. Są wyciszające.
Aniu-Anna55 a to mnie rozbawiłaś tą "śmierdzącą" opowieścią :lol: . Wyobrażam sobie wzrok ludzi . Mnie też zapach koni nie przeszkadza.
Marlenka to eM Twój miłośnikiem czerwonego jest? ;:183 Róże są superowe. W ogóle "ogrodowanie" jest super. To jest taki stan, że ten kto tego nie zaznał w ogóle tego nie pojmie. Wyłączam się wtedy całkowicie. Nie myślę o problemach. Jestem tylko ja i MOJE rośliny. Bo roślinki są dla mnie czymś więcej niż zielskiem. To takie moje, z mojej ręki "karmione".
Stasieńko Ciiiii. O taaak, mój eM to by chętnie konia swojego miał. Już ma na niego upatrzone miejsce, ciągle o tym gada. A ja tylko kiwam głową i mówię yhyyym taaaak. Jeszcze niedawno myślałam że mogłabym tam mieszkać. Gdyby nie praca. Tam z pracą krucho. Ale wiesz co? Lubię swoje miejsca na Ziemi. Jestem mieszczuchem, zimą lubię swój kąt. Czuję się w nim szczęśliwa. Nie muszę się martwić opałem. Nie muszę myśleć o naprawie usterek przy domu. Itd. A latem? Wtedy jestem w swoim drugim raju. Chyba przyszedł taki moment w moim życiu że rozgraniczyłam te dwa miejsca. Wreszcie jest mi z tym dobrze. Bo gdy chciałam tam mieszkać to męczyło mnie przebywanie w mieście. Przydałby się tylko kominek. No ale to można na działce zorganizować. Jak dożyję emerytury to będę tam siedziała przez pół roku. A póki co, muszę sobie jakoś radzić :). Jak to podejście się zmienia.. Zawsze się mówi że nastolatki są zmienne i nie wiedzą czego chcą. A ja już dawno miałam naście lat i wtedy chyba rzadziej zmieniałam zdanie niż teraz :lol: . Sama siebie nie poznaję. Zmieniła mnie ta działka.
Elwi ooo tak, eM by się cieszył jakby się wszystko tak błyszczało. Masz rację, pięknie takie liście wyglądają. Też lubię tą ich czerwoną fazę.
Sonia długo jeździłaś? Oby ten rarytas okazał się tym czym być powinien. Mam wątpliwości przez to że właśnie ma pąki ;:306 .
Daysy no tak, konie mają swoich zwolenników i przeciwników. Wiele osób się ich boi. Nie ma się co dziwić. Mają takie zgrabne, silne nogi.. i te kopyta :lol: . Liczę że Elfe będzie właśnie Elfe. Bardzo na nią czekam.

Nie mam zdjęć ogrodowych bo nie byłam jeszcze na działce. Ale jak to leśne ranczo to pozostawiam Wam moich leśnych przyjaciół :).

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu, krzewuszki masz urocze jak się rozrosną (a mają gdzie), to dopiero będzie widok, widziałam też Twoje piękne powojniki, róże cudowne, ciekawa jestem tej Elfe, zawsze była na mojej liście, ale z powodu braku miejsca na razie pozostaje w sferze marzeń, hobby e-Ma, skąd ja to znam, mój jeszcze przed ślubem zaraził mnie jeździectwem, cudowne uczucie ten wiatr we włosach ;:108
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Madziu, doskonale Cię rozumiem. Dla mnie również działka jest oazą spokoju, miejscem w którym wypoczywam i w którym beztrosko spędzam czas z rodziną. Również coraz bardziej odczuwam chęć opuszczenia miasta, chociaż na sezon - kołaczą mi się różne zwichrowane myśli, że może by tak kupić działkę z dostępem do jeziora i postawić tak domki letniskowe i je wynajmować... Wczoraj rozmawialiśmy o tym z mężem - pokazywałam mu śliczną działkę 3000 mkw z własną linią brzegową. Mąż popatrzył na mnie, wysłuchał i powiedział - że nie stać nas na obsadzenie 3000 mkw różami :;230 Bo jak mnie zna to na domki nie starczyło by miejsca ;:306 I coś w tym pewnie jest :wink:

"Sąsiadów" swojego rancza masz przecudownych - towarzystwo godne pozazdroszczenia ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu zwierzaki urocze, trudno je fotografować. Jako dziecko, krótko miałam możliwość jeździć konno. Miejsce na ziemi każdy musi mieć, niekoniecznie jedno. Ja nie wyobrażałam sobie życia poza miastem, a przed emeryturą wylądowałam na wsi i jeszcze kocham grzebanie w ziemi. :tan
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Madziu, pięknie to opisałaś ;:138 ;:138 Może nastąpi to wcześniej niż myślisz, bo Prezydent Elekt obiecał obniżenie wieku emerytalnego - jedzie mi tu czołg. ;:110
Skoro nie byłaś zmienna jako nastolatka, to teraz królewna zmienną może być i łaskawszym okiem spojrzy na Swojego księcia na rączym koniku. ;:306
Leśni przyjaciele odwiedzają Cię incognito jak fatamorgana - pojawiają się i znikają zanim pies ich nie pogoni. :pogon
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Madzia, to ważne mieć swoje miejsce na ziemi ;:108 Ja w swoim życiu miałam już ich kilka. Jedno mieszkanie w mieście, drugie, działka ROD, teraz domek z ogrodem. Każde pozostawiło sentyment w moim serduchu, ale nie twierdzę, że to teraz t już na 100% ostatnie. Jestem osobą zmienną i potrafię dość szybko dostosowywać nowe miejsca do swoich upodobań. W końcu dom Twój gdzie serce Twoje... ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Czasem zdarzają się wypadki, ale generalnie to koniki są przyjażnie usposobione do ludzi.
Uwielbiam je, mimo że nigdy nie miałam okazji na nich pojeżdzić na dłużej.
Leśni przyjaciele bardzo mili o ile nie robią szkód na ranczu, bo sarny lubią ogryzać róże. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu mój Falstaff to młoda róża. Posadziłam ją na jesieni, więc na razie nawet nie widziałam jej kwiatów na żywo. Moja sadzonka nie była najlepsza i miejsce też jej chyba nie do końca odpowiada, bo jak na razie ma tylko jeden pączek kwiatowy i wygląda tak jakoś marnie :( Naczytałam się, że ona dobrze rośnie w półcieniu, ale chyba nie do końca, bo strasznie wyciąga się do ;:3 Widać ten półcień ma za dużo cienia :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ilonka ja za to czekam na Twoją ... no właśnie zapomniałam nazwy tej róży. Ilonko pisałyśmy o niej wczesną wiosną. Mówiłaś że masz ją zamówioną w tym roku i zobaczymy jak będzie kwitnąć. Ma takie kuliste jasne kwiaty. Przypomnij mi nazwę. Też ją chciałam ale miała dużo negatywnych komentarzy. Kojarzysz o czym piszę?
Marlenka ;:306 ale mnie rozbawił tekst Twojego męża. No tak.. mój ma podobne myślenie.
Soniu moja Mama zawsze mówiła " Madzia nie będzie miała kwiatów w swoim domu, ona nie lubi roślin ". Taka zawsze była jej reakcja. Bo jej kazałam z mojego pokoju pozabierać kwiaty. Ale mnie się jej kwietniki nie podobały i jej dobór roślin. Teraz mam mało miejsca na parapetach. A na działce... no jak jest to sami widzicie. Człowiek nie krowa, ciągle zmienia zdanie. No ale tak jak pisałam, jeszcze rok temu ubolewałam że chcę tam mieszkać. Myślę że dobrze że znalazłam równowagę. A wracając do kwiatów w domu... ostatnio ktoś mi mówił "kwiaty na parapecie? Kto teraz kwiaty na parapecie trzyma, przecież to niemodne!". A ja sobie myślę "człowieku, gdybyś widział moje zapchane parapety... ". Dla mnie zawsze to będzie modne. Po to mam parapety w domu :| .
Stasiu ja już w obietnice naszych państwowych głów nie wierzę. No chyba że obiecują podwyżki cen.
Zuza to też kilka przeprowadzek miałaś. Ja też. Ale mam wrażenie że wreszcie odnalazłam swoją stabilizację. Choć nigdy nie wiadomo, co człowieka w życiu czeka.
Grażynko na szczęście na Ranczo nie włażą sarny. Jak nie byliśmy z jednej strony ogrodzeni to obgryzły mi wierzbę nad stawem. Nawet w tym roku Nesquików nie było w trawniku.
Dorotka no zobaczymy, może te nasze Falstafy się ogarną. Czytałam, że ona potrzebuje czasu żeby zbudować ładny krzak i pięknie kwitnąć. Dałam jej szansę. Mam nadzieję że jej nie zmarnuje.

Taaadaaaam. Jest hamak. Po takim zamieszaniu jakie z nim było, miałam już dość. Zrezygnowałam. Ale mój mąż się zaparł i powiedział że jak mi obiecał to musi być hamak. No i wreszcie jest. Powiem Wam, że jest mega wygodny. I ja i eM zaliczyliśmy już na nim krótką drzemkę. Nie zdarza mi się spać w dzień. No chyba że jestem chora. A tu cud. Położyłam się i zasnęłam. Wieczorem leżeliśmy do 1 czy 2 w nocy i patrzeliśmy w niebo. Leżeliśmy w poprzek. Dzięki temu było widać ładne niebo. Za lasem ktoś oglądał kino, bo ciągle robiło się biało :). Potem wygoniła nas porządna burza do domku.
Obrazek
Obrazek
Z wygód działkowych został udostępniony wreszcie basen. Chlor wrzucony. Woda niech się nagrzewa i wreszcie upały staną się przyjemnością. Choć dzisiejsza pogoda na nie nie wskazuje.
Obrazek

A teraz róże ;:167 ;:167 .
Cardinal de Richelieu
Obrazek

Hippolyte - w półcieniu a jednak słabo na fiolet wybarwiona.
Obrazek

Sympathie
Obrazek
Obrazek

Yellow Charles Austin lub Graham Thomas. Kwiat już niestety mocno przekwita i ciężko mi stwierdzić. Ale stawiam na to pierwsze. Po drugiej stronie pergoli mocne żółte pąki wskazują na Grahama. Dlatego tu obstawiam Austina.
Obrazek

Chopin ;:167 Zielono- biało- żółty.... ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Crossted Moss
Obrazek
Obrazek

Heidi Klum
Obrazek

Pink Leda
Obrazek
Obrazek

Pashmina
Obrazek

Mushimara
Obrazek

Flammentanz
Obrazek

Eden Rose ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pastella
Obrazek
Obrazek

Winchester Cathedral
Obrazek Obrazek

Abraham Darby ;:167 ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chippendale ;:167 ;:167
Obrazek Obrazek
Obrazek

Emilien Guillot ;:167 ;:167
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Johann Wolfgang von Goethe

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Pięknie kwitną róże a i hamak niczego sobie. Gratuluję zakupu :D
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ja chcę taki hamak ;:145 i róże też ;:oj
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Festiwal różany rozpoczął się na całego ;:138 Zdjęcie Pashminy to nr 1 czy nr 2? Twój J. W. von Goethe trochę inny niż mój, ale u mnie tylko 1 kwiat, w dodatku podpędzony w szkółce. O Kardynałku nie wspomnę - Twój cudny fiolecik, u Mamy okropny róż i zastanawiam się, czy na pewno to kwestia nadmiaru słońca czy może to jednak inna historyczna. Yellow Charles Austin też wg mnie jest właśnie nim, Grahamek ma kwiaty typowo "austinowskie", mam zwykłego Charles'a i to jedyna angielka z tak nietypowymi kwiatami. Pastella to wdzięczna różyczka, ale u mnie zakrywa Chippendale'a, a miała być niższa ;:174 Emilkę masz wspaniale wybarwioną, moja jak na razie upodobniła się do sąsiadki Augusty Luise, liczę na to, że kolejne kwiaty będą ładniejsze. Niestety posadziłam je za blisko, już teraz ciasno dziewczynom.
Hamak wygląda solidnie ;:215 Nie dziwię się, że zasnęłaś na takim królewskim posłaniu :) Dobrze, że nie odpuściliście, warto było czekać.
Dobrego popołudnia - u mnie dziś mgliście i trochę jesiennie po burzy, można odetchnąć :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Super ten hamaczek ale róże się rozszlałay chopin ;:167
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A można przy tym hamaczku przesuwać ten daszek? Bo na zdjęciu daszek sobie, a cień od niego sobie ;:183
Róże co tu mówić, CUDOWNE Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Madziu, różyczki - ach - jakież piękne ;:138 Jedna ładniejsza od drugiej a to dopiero początek ;:65

Hamak, pierwsza klasa ;:215 widać, że wygodny. Ja, co prawda na leżaku, ale też potrafię sobie uciąć drzemkę. Zwłaszcza obiadową porą.

Basem ;:oj rajciu, wielki on Ci jest. W takim to i ja bym chętnie popływała. Teraz nie pozostaje nic innego, jak trzymać kciuki za sprzyjającą pogodę, co by się woda szybciutko nagrzała ;:3
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”