Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Post »

Elwi tak, to ten Mężusiowy prezencik. ;:138 Już wspominałam, że miałaś oko i ustrzeliłaś. ;:215 ;:196
Abrahama oglądałam na Rosebook i ogólnie w necie. Potrafi mieć takie kwiaty bez żółcieni, choć rzadko pokazywane. Może to jednak on? A jak nie on, to też nic się nie stanie, bo ten "mój" kwiat jest piękny i nich będzie taki jaki jest! ;:131

Iwonko takie cuda to ja lubię. I takie przywitanie też. ;:333

Iwono i Piotrze, Kasiu, Paulino na moich dwóch krzaczkach jagody było już w tym roku około 30 sztuk owocu. Jeszcze kilkanaście dojrzewa. To trzeci rok uprawy. Wydaje mi się, że jakość plonów nie przekłada się na ilość zajmowanego przez krzaczki miejsca. :oops: Sama nie wiem...

Zuza wcale Ci się nie dziwię, bo ja sama bym się o Alchymista nie podejrzewała. Jednak jest on Ci maźnięty takim cukierkowym różem, no i nie mogłam mu się oprzeć. Dałam mu miejscówkę na tyłach działki. Tam może śmiało szaleć do woli, bo od frontu go nie widać. :wink: :lol:

Sabinko Pastella, mimo iż ciut budyniowa to tak mi się spodobała, że chętnie dokupiłabym kolejny krzaczek. ;:215 Mam nadzieję, że i Twoja pokarze w końcu na co ją stać.

Marlenko do Lavender Ice namówiła mnie Monika-Alania i jestem jej bardzo wdzięczna. Ta róża jest piękna!
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Żebyś widziała, ile miejsca zajmują u mnie 3 krzaki jagody kamczackiej;)
W górę 1,8 metra i na długość ze 4 metry w sumie, ale nawet mi do głowy nie przyszło, żeby je likwidować. Z owoców żona robi świetne placki, a poza tym lubię widok wiosennych trzmieli uwijających się gromadnie na kwiatach. Nie wycinaj ich, jeśli nie musisz.
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Witaj Aniu ;:7
Leonardo da Vinci mnie oczarowała ;:63 reszta kwiatów ;:215 a piwonie ;:180
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Jurku dziękuję za Twoją opinię dotyczącą jagody. Może dam jej szansę i zobaczę ile będzie owoców w przyszłym roku..?

Ogrodniczko mnie też oczarował da Vinci. Jest śliczny i ten kolor, odcień różu trudny do opisania... ;:167

Tymczasem dziś kolejne zdjęcie rozchylającego się Alchymista. Piękna budowa kwiatu. Póki co takie właśnie w różach lubię najbardziej. ;:215 Teraz tylko czekam na ten różany rumieniec, by nie był aż tak diabelsko żółty. :roll:

Obrazek

I dorzucę jeszcze bardzo zgrany duecik - Pastellę i Ryuan'a:

Obrazek

Kolorowych, różano powojnikowych snów Wam życzę. ;:168
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta żółta róża jest całkiem wdzięczna i kolor wcale nie za mocny. Mnie się podoba :D
Kolejny duecik na okładkę dzisiaj.
Jak para młoda tuż przed ślubem ;:173
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ty wysublimowana estetko. ;:134 Popatrz na ogół, a nie na szczegół. ;:131 Skoro układ płatków taki piękny, to wybacz jej nie Twój kolor. :D Duet świetny. ;:138
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu obejrzałam Twojego Abrahama...nie wygląda na tę różę ;:185 Kolor jeszcze o niczym nie świadczy, ale prawdziwy Abraham ma mocno napakowane kwiaty, róża z Twoich zdjęć w niczym go nie przypomina. Czy ona miała tylko ten jeden kwiat? Bo może też być tak, że pierwszy kwiat może się znacznie różnić od pozostałych. Często się to zdarza jak róża jest bardzo młoda. Musimy poczekać na jej następne kwiaty i wtedy się zastanowimy ;:24
Twoja Lavender Ice ;:215 Mojej zdjęcie robiłam w cieniu i może ciut kolor przekłamany, ale w zasadzie to ona jest bardziej liliowa niż różowa. Wiesz, to może mieć znaczenie nie tylko stanowisko, ale też odczyn gleby itp...
Pastella cudna, gdybym miała miejsce, to dokupiłabym też jeszcze jedną, bo ona ma ten kolorek cudny ;:224 A Leonardo zawsze i wszędzie to jedna z najpiękniejszych róż ;:108
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Właśnie Aniu - Dorotka ma rację ;:108 Nie chodziło mi o kolor Abrahama, bo ten może znacznie się różnić w zależności od gleby, stanowiska czy pogody... Chodziło mi o to, że płatków ma za mało. Pytałam skąd masz różę, bo jeżeli ze szkółki albo od Ewy, to można reklamować i przyślą Ci właściwego Abrahama, na dodatek zidentyfikują pomyłkę :D Wiem, bo sama raz to przerabiałam ;:108 Natomiast jak róża jest "marketowa", to pozostaje ją zidentyfikować we własnym zakresie, albo zrobić jak u Zuzy - ochrzcić własnym imieniem i szlus :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Urlop udany, ogród w rozkwicie, czego pragnąć więcej...
Lavender Ice masz przepiękną. Moja choruje i chyba padnie na amen. Jakaś feralna sadzonka bo kupowałam teraz wiosną. A tak się na nią nastawiłam
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, duecik pastellowo - powojnikowy bardzo udany ;:63

Ja u siebie mam posadzone borówki i w tym roku (a jest to ich drugi sezon) całe opsypane są owocami, mimo, że to takie jeszcze malutkie krzewy. Ja jesieni na pewno dokupię jeszcze kilka bo mam zaledwie 4 szt.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, Alchymist piękny i powiem może trochę przewrotnie, że ten etap żółty jest nawet ładniejszy niż z rumieńcem ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
tulpe
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 maja 2015, o 13:52

Post »

Przebrnęłam przez wszystkie części Twojego wątku Aniu :D Jest co oglądać. Czytało się jak książkę, z wielkim zaciekawieniem co będzie na następnej stronie ;) Muszę przyznać, że FO wciąga. Wkręciłam się w oglądanie metamorfoz takich jak Twoja. Niesamowita różnica jak było na początku i jak jest teraz. Mykam szukać kolejnych inspiracji w innych ogrodach. Do Ciebie oczywiście będę zaglądać. Pozdrawiam :)
Monia
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Witaj Aniu, :wit Lavender Ice ma piękny kolorek a duecik Pastellę i Ryuana rewelacja ;:215 , Alchymist śliczniutki i pokrój i kolorek.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu wracasz na fo z takimi cudnościami że ah.. Pięknie. Vinci cudowny, Alchymist też. Duet powojnikowo Pastellowy idealny. No a widoczek z morzem... ;:173 mmm
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Aniu , ależ różyczek u Ciebie kwitnie ;:oj , są prześliczne nie mówiąc o reszcie pięknotek ;:215 .
Zachód słońca nad morzem wspaniały . ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”