Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Magda,
u mnie też wody nie brakowało - aż przyszły kolejne suche lata.
Ostatnia wiosna, lato i jesień były skrajnie suche, a zimą spadło mało śniegu.
W tym roku jest to samo i stąd taki deficyt wody.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Hehe ale co kupowałaś w tym spożywczaku? Masło i ser czy jednak standardowo - róże? ;:224 Ta blondynka się nie zgadza, kiedyś jeszcze jakieś jasne pasemka były, a teraz... chyba pora faktycznie odwiedzić fryzjera ;:123 Z wygięciem Antike na pewno nie pożałujesz, ja już widzę różnicę w ilości pączków na pędach puszczonych swobodnie i na tych zakulkowanych. Róże wspaniale Ci ruszyły ;:333 U mnie jakiś zastój - tyle ciepłych dni, a z nowości w zasadzie tylko wczoraj rozkwitła LO.. Co ciekawe - ma zupełnie inne kwiaty niż rok i dwa lata temu. Wręcz jakby dwubarwne i nie wyglądają na przypalone, tylko od razu takie się rozwijają. Na kwiat J. W. Goethe cały czas czekam, choć stoi jeszcze w doniczce - nie mogę się zdecydować, gdzie go posadzić ;:219
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Paulina no współczuję. Ja też się przypaliłam. Teraz z balsamem się nie rozstaję. A dekolt wygląda nieciekawie ;:222 . Po pieleniu w warzywniaku, na plecach się w nocy też położyć nie mogłam. Mnie trochę przeszło to teraz Em jęczy. Zachciało mu się kosić bez koszulki.
Stasiu po raz kolejny wylewasz miód na moje serducho :). Na rośliny jeszcze czekam, róże mnie przetrzymują. Dobrze że na powojniki tak długo czekać nie trzeba.
Grażynko gdyby tak róże kwitły szybko i pączkowały z taką intensywnością jak rośnie trawnik... :lol: . Byłoby super :D . Coś tam powoli się dzieje, ale jak odwiedzam Wasze wątki a tam tyle kwiecia to czuję się mała jak pikuś.

Zapomniałam się Wam pochwalić zupełnym hitem. Elfe sadzona tej wiosny ma pąki! ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 Ona podobno jest mocno kapryśna i nie zawsze zakwita w pierwszym roku. Nastawiłam się na kwiaty dopiero za rok. Idę sobie z eMem spacerkiem i mu opowiadam o tych naszych różach. Już trochę rozumie więc mam z kim porozmawiać :lol: . I mówię mu, że Elfe pewnie dopiero w przyszłym roku i to pewnie słabo. Przychodzimy na podwórko a ja narobiłam krzyku jak zobaczyłam pąki Elfe. Normalnie tak się nakręciłam... jakbym co najmniej z 500 euro znalazła. Jeśli to nie będzie pomyłka i będzie to prawdziwa Elfe to będę mega szczęśliwa.
Obrazek
Obrazek
Póki co rozmowy z moim Em są jakie są. Mówi mi... " o tą różę (Charming Piano) to dbasz z takim sercem, ma taki ładny krzak, błyszczące liście... a ta, ta i tamta to jakaś taka blada, matowa. Musisz coś z tym zrobić." Tłumaczenie mu że róże mają błyszczące i matowe liście w zależności od odmiany jest dla niego nie do przyjęcia :lol: .
Jeśli już jesteśmy przy temacie mojego męża. To jego pasja, którą próbuje mnie usilnie zarazić.
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
A to moje truskawki. Jedna odmiana wypuszcza takie dziwolągi.
Obrazek
Soniu coś Ty, nie ma za co. Oby Ci dobrze rósł. Z resztą myślę że on jest akurat bezobsługowy i bezproblemowy.
Madziu pozostaje mi tylko współczuć. Brak wody jest straszny.
Milenka no właśnie nie pamiętam co kupowałam. Ale dziwnie się czaiłam. Pewnie chodziło o róże i kombinowałam miejsce. Bo jak wiesz, staram się najpierw mieć miejsce a potem kupować. Choć ostatnio zdarzało mi się robić odchyły od tej mojej reguły. No taka blondynka mi się we śnie pokazała. Na sto procent to Ty bo Hero to Hero :lol: . Ja też dojrzałam do decyzji o fryzjerze. Wpadłam do fryzjera i dekoloryzacja też była. Obiecuję sobie że teraz będę częściej odwiedzała stare śmieci przy okazji wizyt u fryzjera. Ale co roku tak gadam a potem wychodzi jak wychodzi. Bardziej zadowolona jesteś z LO? Bo byłaś do niej średnio nastawiona. Róże wiosenne ładnie ruszyły. Może jeszcze nie mają kwiatów (oprócz Heidi), ale jestem zadowolona. Bo praktycznie każda z nich ma pąka. Ostatnio myślałam, że Charles de Gaulle nie ma pąków. Ale się dopatrzyłam i u niego.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

To tak jak i ja swojego chłopaka przeszkalam już nawet możemy sobie o hortensjach porozmawiać bo pamięta nazwy odmian :;230
Też mi mówi że np ta albo tamta roślinka mu się nie podoba bo np ma brzydkie liście albo podobne do chwastu no po prostu jeszcze musi się z tym wszystkim oswoić ale jest potencjał. ;:172
Twój mąż ma bardzo fajną pasję konie to piękne i dostojne zwierzęta. Uwielbiam na nie patrzeć. Niestety sąsiedzi mają tylko krowy ;:306
Truskawy mają czułki ;:oj
To z różyczkami... zapraszam do mnie u mnie nie poczujesz zazdrości :;230 z 40 sztuk kwitną dwie jedna kupiona w tym tygodniu i druga posadzona w tym roku.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu różyczki rozpoczęły u Ciebie kwitnienie ;:138
Falstaff ma piękny kolor. Ja na kwiat swojej jeszcze czekam, bo pąk nie ma nawet kolorku... ;:65
Będę trzymała kciuki za to, żeby Twoja Elfe była właśnie tą różą ;:215
Zdjęcia koni ;:138 Wcale się nie dziwię Twojemu M, że pokochał konie. Jak można nie kochać i podziwiać tak pięknych zwierząt ;:167
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Widzę Madzia że różyczki jednak już ruszyły ;:215 Moje nie wszystkie, ale u kilku nowych też widziałam pączki. Ciekawe czy jak się rozwiną będą zgodne odmianowo.
Spalona na raczka przy pieleniu?, to możemy sobie ręce podać, mnie też plecki wzięły. A żeby nie być biało czerwona jak flaga narodowa, przygrzałam sobie dekold też ;:306
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Madziukla, witaj!
Piękne to Twoje ranczo ;:108
I te róże..cudne,a Falstaff sliczny i kolor i kształt kwiatu ;:333
ciekawe ma hobby twój M :D
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Nie wiedziałam że są zdjęcia na poprzedniej stronie ;:oj pięknie jest krzewuszki bardzo fajne posadziłaś z daleka je widać.
Widzisz a nasz staw bez rzeczki i wody już mało :roll: moim zdaniem to jak nie ma rzeczki przy stawie to on nigdy nie będzie wyglądał tak jak powinien. Twój jest piękny :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Madzia a jak ja zaczynałam z różami to też byłam malutka.
Poczekaj za dwa lata będziesz wielka jak wszyscy albo i większa. ;:108
Każdy od czegoś musi zacząć.
Koniki.....to moje marzenie z dzieciństwa i mnie nie trzeba byłoby namawiać, bo uwielbiam te stworzenia.
Są takie mądre i piękne.
Już jako dziecko plątałam się koniom pod nogami i nigdy żaden na mnie nadepnął ani nie szturchnął.
Twój Mek ma wspaniałą pasję. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Madziu!
Życzę Ci ,żeby Twój M jak najszybciej zaraził Cię swoją pasją. W myśl powiedzenia,że "...największe szczęście na świecie na końskim leży grzbiecie..." Oczywiście w galopie ....:) bo mniej boli. Konie są cudowne! Uwielbiam zapach ich sierści.
To była nasza pasja przez długie lata. Czasem po powrocie ze stadniny musiałam wstąpić do sklepu i widziałam jak ludzie odsuwają się z obrzydzeniem bo śmierdzieliśmy stajnią a ja uwielbiałam ten zapach końskiej sierści i sianka zmieszanego z tym czymś co znajduje się w końskich boksach. Ech... można wspominać godzinami.
Wsiadaj na konia Madziu! Chociaż na chwilkę na stępa.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Madziu, tyle róż już Ci kwitnie ;:138 Gratuluję pąków na elfe id trzymam mocno kciuki, aby to było ona. Ja jej u siebie nie posiadam, ale bardzo mi się podoba. Mój emuś też powoli zaczyna orientować się co i gdzie rośnie, im więcej czerwonych róż, tym on częściej jest na działce widziany :;230
Konie są przecudne a zarazem takie dostojne. Ja nigdy nie jeździłam, odczuwam lęk przed tym, konie podziwiam z daleka ;:306
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Miejsca macie dużo, koniki będą mieć jak w raju, tylko się przeprowadzać i gospodarzyć na całego. Pewno M nieustannie o tym myśli. ;:215
Dobra jesteś ;:306 Elfe za 500 euro, doskonały przelicznik, życzę Ci tej wygranej. ;:138
Jest taki wątek z dziwnymi roślinkami, pokaż tam swoje rogate truskawki, zapewne nie chcą być pożarte. :;230 ;:300
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

o tą różę (Charming Piano) to dbasz z takim sercem, ma taki ładny krzak, błyszczące liście... a ta, ta i tamta to jakaś taka blada, matowa. Musisz coś z tym zrobić."
Na co czekasz Madzia??? Psiknij nabłyszczaczem do liści i będzie super :;230 :;230 :;230
Ja też lubię te błyszczące, skórzane liście, a jeszcze jak są młode z bordowym odcieniem... ;:167
Heidi już kwitnie u Ciebie? Moja jeszcze nie :( W zeszłym roku była pierwsza, w tym jest gorzej, odchorowuje przesadzanie ;:145
Życzę Ci, żeby Elfe spełniła Twoje oczekiwania ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Madziu jak taki rarytas zakwitnie, będzie cieszyć. ;:65 Jeździłam konno,potem już nie było z nimi po drodze. Zazdroszczę M pasji, to wspaniałe zwierzęta.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Konie piękne, ale niestety boję się ich. Uwielbiam oglądać zawody jeżdzieckie, podziwiam z jaką gracją i elegancją się poruszają, ale wolę oglądać je z daleka ;:185
Troszkę mnie nie było ale doczytałam,że masz Elfe, bardzo jestem jej ciekawa, bo też miałam na nią chęć. Będę podglądać ją u Ciebie. Muszę nadrobić troszkę straconych stron ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”