Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu, dałaś po oczach tak pięknymi widokami, że aż się rozmarzyłam ;:170 James Galway ...oj, jak ja go kocham ;:167 Tylko pojąć nie mogę czemu go nie posiadam? Aha, za wielki rośnie ;:224 Brak pomysłu na miejscówkę ;:145
Kardynał ma cudny kolor ;:108 Moja Maria Theresia też zapączkowana jak u ciebie - aż serce rośnie :heja
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rzesz Ty, ile pączków, cudo normalnie ;:215 A jak się to wszystko rozwinie, aż dech zapiera na samą myśl ;:167
Moje tegoroczne fiksacje - róże i piwonie cuuudownie ;:167 ;:333 ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zagrzmiało z rana,niebo ciemne,czyżby burza? usłyszałam coraz szybsze krople deszczu i jest :heja nareszcie pada:)
W piątek solidnie podlałam działkę,ale wciąż bałam się o rośliny z nadzieją patrząc w niebo.W końcu się doczekałam,niech pada nawet do jutra...

Edytko ja zawsze swoje Edeny przycinam,choć wiem,że to przecież róża pnąca,jednak ja ją prowadzę na zgrabny krzak.
Spróbuj za rok przyciąć nieco mocniej,podobno pobudza takie postępowanie róże do zawiązania większej ilości pąków.

Krysiu Edenka oblepiona jest pąkami co roku,ale ma dość sztywne gałązki,jedna podpora daje radę. Róże dopiero się rozkręcają...

Małgosiu pamiętam jak jednego lata wciąż padało i wszystkie moje róże,a miałam ich wtedy kilkanaście złapały rdzę,wszystkie liście pousuwałam,popsikałam roztworem na choroby i stały takie goluteńkie...ale to było tylko raz.

Dorotko mocne cięcie zdecydowanie polecam,w poprzednim roku bardzo skromnie je przycięłam i fakt,że z daleka wyglądały na różane potwory ;:306 Teraz za to są bardzo foremne i sporo pączków mają ;:215
Zauważyłam,że kwieciak upodobał sobie Charlesa Austina i Novalis ;:222 Znów znalazłam podgryzione pąki.
Edenek nie rusza żadne robactwo,nawet mszyca,muszą być niesmaczne.
Gipsy Boy i Hyppolyte mi się marzy,ale miejsca jak na razie brak...może kiedyś? Na razie popatrzę u Ciebie ...
Lavender Ice już nie mogę się doczekać tych pięknych kwiatów w kolorze lawendy ;:167

Moni różyczki zaczynają powoli się otwierać,ale jak wybuchną wszystkie to chyba oczy zgubię ;:303

Teresa masz dwie Lavender Ice? Czekam zatem na ich kwitnienie? Masz je posadzone obok?
Mam kilka różyczek wiosennych i te są daleko z tyłu,ale ważne ,że wypuszczają przyrosty...

Asiu dziękuję ;:108

Ula padła Ci Gertrude J? Przykro mi,wiem jak to jest stracić różę...LO w tym roku u mnie później zakwitnie...

Alu Princesska Małgorzata pachnie wybornie,mogłabym ją wąchać cały dzień ;:170
Och ta Eyes For You ile ona daje mi emocji,jak ją oglądam u innych to stwierdziłam,ze ona ma wiele odsłon,każda jest inna,ciekawsza,a pączki ma kremowe,dla mnie to cudo.Jeszcze jej u siebie nie widziałam,zatem czekam na nią szczególnie ...
Właśnie pada,tego było trzeba moim roślinkom ;:303 Życzę Tobie również deszczu...

Gosiu corocznie obsadzam donicę innymi kwitami jednorocznymi i już wiem,że Million Bells nie nadaje się,a werbena plus begonia wiecznie kwitnąca to doskonały wybór,a smagliczka tylko nadaje lekkości całej kompozycji.
Twój Eden zawsze przykuwa mój wzrok,pięknie kwitnie,a z boku Omoshiro ;:167
Piesio depcze Ci róże? U mnie jak znajdę gałązkę zdeptaną to strasznie mi żal,a przecież nie powinnam,mam ich sporo ;:224

Sabinko cieszę się pąkami,bo zaraz będą kwiaty...od piątku tylko przypuszczam,że zakwitły nowości z jesieni np.Savoy Hotel i możliwe,że Hot Chocolate,nie mogę przegapić Pompadoure i Lavender ice ;:oj Jutro jadę koniecznie i już nie mogę się doczekać co za niespodzianka mnie spotka...

Martuś fajnie nazwałaś misę...cebrzyk ;:333 U Ciebie chłodniej? U mnie wczoraj ponad 30 st było,parno i duszno,ale za to teraz pada i ładnie grzmi za oknem...

Marlenko podporę dla Edenki kupowałam w Lidlu wiosną zeszłego roku,ale co roku pojawia się w ofercie.
Mocne cięcie i teza pana Ćwika sprawdza się ;:333

Aniu masz dwie Lavender? Czemu ja tylko jedną kupiłam? Jak się nią osobiście zauroczę to pewnie i ja dokupię...
Swego czasu jak się zakochałam w Edence to mam teraz trzy egzemplarze z różnych miejsc i żadna z nich mnie nie zawiodła ;:215
Ghislaine de Feligonde mam Aniu ,ale jeszcze poczekam na swoją,u mnie z kolei Veichenblau ma tysiące pąków...będzie widoczek...

Jadziu Charles Austin i u mnie zawsze wypuszcza długie badyle,na szczęście ma sztywne pędy i nie pokłada się ...

Filemon ciekawe czy u Ciebie popadało...u mnie pada,a ja uradowana...
Chippendale dwa razy mi zmarzła,ale miałam taki sentyment do tej róży,że zamówiłam po raz trzeci i jak na razie druga zimę się sprawuje,ale łagodne zimy były,a jak przyjdzie duży mróz może nie wytrzymać...

Annar róze spieszą się,która pierwsza da pokaz,zachwyci swoją właścicielkę...

Grażynko James Galway to doskonały wybór,ma duże,piękne kwiaty,a kolor płatków ma różne odcienie...
Lavender Ice cudo,na które wiele osób czeka ;:167

ElwiJames Galway polecam każdemu,zdrowa jak byk,spora rośnie...przemyśl ...może gdzieś pod płotem?

Zuza czekam z niecierpliwością aż wszystkie wybuchną kwieciem ;:65

James Galway tak bardzo chwalony i na podium...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zauważcie jakie różne odcienie ma kolor płatków ;:167

Obrazek

Obrazek

Rosarium Uetersen...róża,która rośnie u każdego,nie marznie,ma sporo bukiecików kwiatowych...

Obrazek

Charles Austin pomimo podgryzania przez kwieciaka nie poddaje się...

Obrazek

Agnes Schilinger....do niej miałam mieszane uczucia,ale w tym roku mnie zachwyciła ;:167

Obrazek

F.Permantier

Obrazek

Princesse Aleksandra of Kent

Obrazek

Eden i LO

Obrazek

Novalis

Obrazek

Chippendale

Obrazek

Munstead Wood

Obrazek

Pastella

Obrazek

Cardinal

Obrazek

LO

Obrazek

Szałwie

Obrazek

Obrazek

Podlewanie było w piątek,teraz podlewa natura...

Obrazek

Miłej niedzieli...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Och....piękny ten James, ciekawe czy u mnie zechce rosnąć.
RU już też mi kwitnie i zgadzam się z tobą, to terminatorka.
Co do Agnes, też nie wiem jak ją ocenić, na razie zakwitł młody krzew a starszy dopiero się zbiera do kwitnienia, może on pokaze się z tej lepszej strony.
Novalis dopiero buduje krzew, więc cudów się nie spodziewam ale Lavender Ice już tworzy pąki. :tan
No i niezawodny Chipek, też rozkwitł dzisiaj.
Miłej niedzieli . :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pastella zapowiada się na piękną kolorystycznie :D
Te wszystkie różowe z imionami i nazwiskami też mi się podobają, a najbardziej F.Permantier.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

James Galway kolorystycznie podobny do Muzykantów czy jego kwiat jest również plaski .Aniu cieszę się z podniebnego podlewania to najskuteczniejsze ale i są oszczędności :wink: Moja RU też w tym sezonie bije rekordy ma mnóstwo bukietów ;:167 Też jestem ciekawa Pompadour
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Prześliczne róże, ładnie się spisują i odwdzięczają cudownym kwieciem. James w stu procentach zapracował na pudło. Agnes faktycznie zachwyca. Czy Cardinal ma takie malusie pączki, lekko otwierające się w kształcie kulki? Bo u mnie właśnie tak wygląda. Zastanawiam się już czy to właśnie on.
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

A ja zazdroszczę tego wielkiego pąka Novalisa ;:167
U mnie jeszcze są zielone :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, ale masz wypaśne szałwie.. kiedy moje się tak rozrosną :roll:
James Galway słusznie na podium, nie wiem jak do tej pory mogła mi umknąć ta róża, jest bardzo piękna i z tego co kojarzę to pewnie mocno pachnie.. Rosarium Uetersen mam dopiero w maleńkich pączkach, a sadzona w tym roku Pastella w ogóle nie ma zamiaru pokazać kwiatów. Nie wiem co jest grane. Kupowałam ją jako forumowy pewnik, a ona stroi fochy i nie chce się wziąć do życia..
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, kolejne moje różane chciejstwo mi tu prezentujesz - James Galway ;:306 Zakochałam się w tej odmianie jakiś czas temu, piękny układ płatków, uwielbiam te grubaśne rozetki.
Pozostałe róże też cieszą oczy, ach jak miło ujrzeć ich powrót w kolejnym sezonie ;:167
Szałwie fantastycznie wyglądają i pomyśleć, że moja jedyna omszona wypadła mi ze dwa lata temu po podtopieniach.
Aniu, proszę zrób co możesz i prześlij deszcz na Mazury :wink: bo my tu usychamy.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu przybiegłam podziwiać i nie zawiodłam się, tyle pąków, będzie kwitnienie. ;:31 Cuda różane pokazujesz, James Galway jest niesamowity, i kolor, i układ płatków. ;:oj
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu piękne u ciebie zakwitają różyczki ale James już skradł moje serce jest cudny ;:167 Pisz proszę o nim chciałabym go bliżej poznać ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,przyszłam do Ciebie podziwiać róże,u mnie będą później ,ale dużo jest pączków,więc lada moment ,James Galway też mi się podoba ,nie wszystkie zdjęcia mi się otwierają ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Przepięknie wszystko się coraz bardziej rozkręca :heja Cardynał u Ciebie wybarwiony tak jak powinien, u mojej Mamy okropna różowizna na słońcu. Charles - wspaniały kolor, kształt i zapach... ;:167 Uwielbiam go, nawet wybaczam mu to chodzenie bez portek :lol: U Ciebie LO jeszcze w blokach startowych, u mnie wczoraj rozkwitła, ale tylko ona wyprzedziła Twoją. Pastella, Chippendale, Charles daleko w tyle za Twoimi :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Zauważcie jakie różne odcienie ma kolor płatków
O, właśnie o to chodzi ;:215 I jeszcze te cudne falbaniaste kształty ;:167
Hm, pod płotem u mnie tuje, tuje, tuje... Długo się broniłam, nie chciałam ich, ale poddałam się zjednoczonemu frontowi eMa z Teściami. Tam, gdzie miejsce by było, jest za mało słońca :cry: Nic to, będę debatować nad miejscówką, tymczasem popatrzę u Ciebie :D Masz już kwiat Agnes i Feli Permanentnej :wink: (niektórzy się oburzają, że tak postponuję dostojne róże... mam nadzieję, że Ty nie?) U mnie Agnes w zaawansowanej fazie pąka a historycznym daleko do kwitnienia ;:65 A jak Twoja Mariatheresia? Bardzo Ci dziękuję, że mnie do niej przekonałaś ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”