Zagrzmiało z rana,niebo ciemne,czyżby burza? usłyszałam coraz szybsze krople deszczu i jest

nareszcie pada:)
W piątek solidnie podlałam działkę,ale wciąż bałam się o rośliny z nadzieją patrząc w niebo.W końcu się doczekałam,niech pada nawet do jutra...
Edytko ja zawsze swoje Edeny przycinam,choć wiem,że to przecież róża pnąca,jednak ja ją prowadzę na zgrabny krzak.
Spróbuj za rok przyciąć nieco mocniej,podobno pobudza takie postępowanie róże do zawiązania większej ilości pąków.
Krysiu Edenka oblepiona jest pąkami co roku,ale ma dość sztywne gałązki,jedna podpora daje radę. Róże dopiero się rozkręcają...
Małgosiu pamiętam jak jednego lata wciąż padało i wszystkie moje róże,a miałam ich wtedy kilkanaście złapały rdzę,wszystkie liście pousuwałam,popsikałam roztworem na choroby i stały takie goluteńkie...ale to było tylko raz.
Dorotko mocne cięcie zdecydowanie polecam,w poprzednim roku bardzo skromnie je przycięłam i fakt,że z daleka wyglądały na różane potwory

Teraz za to są bardzo foremne i sporo pączków mają
Zauważyłam,że kwieciak upodobał sobie Charlesa Austina i Novalis

Znów znalazłam podgryzione pąki.
Edenek nie rusza żadne robactwo,nawet mszyca,muszą być niesmaczne.
Gipsy Boy i Hyppolyte mi się marzy,ale miejsca jak na razie brak...może kiedyś? Na razie popatrzę u Ciebie ...
Lavender Ice już nie mogę się doczekać tych pięknych kwiatów w kolorze lawendy
Moni różyczki zaczynają powoli się otwierać,ale jak wybuchną wszystkie to chyba oczy zgubię
Teresa masz dwie Lavender Ice? Czekam zatem na ich kwitnienie? Masz je posadzone obok?
Mam kilka różyczek wiosennych i te są daleko z tyłu,ale ważne ,że wypuszczają przyrosty...
Asiu dziękuję
Ula padła Ci Gertrude J? Przykro mi,wiem jak to jest stracić różę...LO w tym roku u mnie później zakwitnie...
Alu Princesska Małgorzata pachnie wybornie,mogłabym ją wąchać cały dzień
Och ta Eyes For You ile ona daje mi emocji,jak ją oglądam u innych to stwierdziłam,ze ona ma wiele odsłon,każda jest inna,ciekawsza,a pączki ma kremowe,dla mnie to cudo.Jeszcze jej u siebie nie widziałam,zatem czekam na nią szczególnie ...
Właśnie pada,tego było trzeba moim roślinkom

Życzę Tobie również deszczu...
Gosiu corocznie obsadzam donicę innymi kwitami jednorocznymi i już wiem,że Million Bells nie nadaje się,a werbena plus begonia wiecznie kwitnąca to doskonały wybór,a smagliczka tylko nadaje lekkości całej kompozycji.
Twój Eden zawsze przykuwa mój wzrok,pięknie kwitnie,a z boku Omoshiro
Piesio depcze Ci róże? U mnie jak znajdę gałązkę zdeptaną to strasznie mi żal,a przecież nie powinnam,mam ich sporo
Sabinko cieszę się pąkami,bo zaraz będą kwiaty...od piątku tylko przypuszczam,że zakwitły nowości z jesieni np.Savoy Hotel i możliwe,że Hot Chocolate,nie mogę przegapić Pompadoure i Lavender ice

Jutro jadę koniecznie i już nie mogę się doczekać co za niespodzianka mnie spotka...
Martuś fajnie nazwałaś misę...cebrzyk

U Ciebie chłodniej? U mnie wczoraj ponad 30 st było,parno i duszno,ale za to teraz pada i ładnie grzmi za oknem...
Marlenko podporę dla Edenki kupowałam w Lidlu wiosną zeszłego roku,ale co roku pojawia się w ofercie.
Mocne cięcie i teza pana Ćwika sprawdza się
Aniu masz dwie Lavender? Czemu ja tylko jedną kupiłam? Jak się nią osobiście zauroczę to pewnie i ja dokupię...
Swego czasu jak się zakochałam w Edence to mam teraz trzy egzemplarze z różnych miejsc i żadna z nich mnie nie zawiodła
Ghislaine de Feligonde mam Aniu ,ale jeszcze poczekam na swoją,u mnie z kolei Veichenblau ma tysiące pąków...będzie widoczek...
Jadziu Charles Austin i u mnie zawsze wypuszcza długie badyle,na szczęście ma sztywne pędy i nie pokłada się ...
Filemon ciekawe czy u Ciebie popadało...u mnie pada,a ja uradowana...
Chippendale dwa razy mi zmarzła,ale miałam taki sentyment do tej róży,że zamówiłam po raz trzeci i jak na razie druga zimę się sprawuje,ale łagodne zimy były,a jak przyjdzie duży mróz może nie wytrzymać...
Annar róze spieszą się,która pierwsza da pokaz,zachwyci swoją właścicielkę...
Grażynko James Galway to doskonały wybór,ma duże,piękne kwiaty,a kolor płatków ma różne odcienie...
Lavender Ice cudo,na które wiele osób czeka
ElwiJames Galway polecam każdemu,
zdrowa jak byk,spora rośnie...przemyśl ...może gdzieś pod płotem?
Zuza czekam z niecierpliwością aż wszystkie wybuchną kwieciem
James Galway tak bardzo chwalony i na podium...
Zauważcie jakie różne odcienie ma kolor płatków
Rosarium Uetersen...róża,która rośnie u każdego,nie marznie,ma sporo bukiecików kwiatowych...
Charles Austin pomimo podgryzania przez kwieciaka nie poddaje się...
Agnes Schilinger....do niej miałam mieszane uczucia,ale w tym roku mnie zachwyciła
F.Permantier
Princesse Aleksandra of Kent
Eden i LO
Novalis
Chippendale
Munstead Wood
Pastella
Cardinal
LO
Szałwie
Podlewanie było w piątek,teraz podlewa natura...
Miłej niedzieli...