300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: 300 m 2 frajdy - część III - ekologicznie

Post »

Pierwsza to Dyptam jesionolistny - mówią na niego 'Gorejący krzew Mojżesza'. Nie dotykaj jego kwiatów i nasienników bo parzą ;:202 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Koleżanki ;:215
Dyptam rośnie u mojej znajomej i chciałam sobie ukopać kawałek ale czytam, że nie lubi przesadzania - lepiej wysiać. Pewnie nic z tego nie wyjdzie bo mnie nasiona nie lubią ;:306 ...... a ja ich ;:131
Eustomę dostała Babcia Krysia od dzieci na Dzień Mamy i obydwie głowiłyśmy się nad nazwą ...... ale myślenie też mnie nie lubi ;:306
Dziś nawet nie zajrzałam na działkę ale jutro - skoro świt ;:215
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2012, o 15:19

Post »

Strasznie jestem ciekawa, co kombinujesz z tych desek ;:131 Chyba się domyślam...Pewnie to samo co ja , ale ja dopiero po wizycie świąteczno-weekendowej (nareszcie!) mojego synka młodszego. Przy nim nawt nie wspomnę, bo zaraz by zaczął robić :D
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ Twój wątek leci! No nie nadanżam!!!
Urzekły mnie te śliczne kicie. Wszystkie. Mama - kota też. ;:138
Masz za dużo rzodkiewek, podziel się z koleżanką. U mnie rzodkiewki nie chcą osiągnąć odpowiednich rozmiarów. Nie da się ich pojeść. ;:223
Wiem w czym rzecz: M zbyt mocno nawozi tym od gołębi, a rzodkiewki nie lubią pierwszego roku po nawozie. To znaczy : one może i lubią, ale same też są lubiane przez rozmaite robactwo kochające guano. Ale weź i wytłumacz to mojemu panu! Dla świętego spokoju wolę pójść na działkę przez ryneczek ......... . :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Re: http://forumogrodnicze.info/posting.php?mode=reply&f=2&t=79959#300 m 2 frajdy - część III - ekolo

Post »

Mariolko, witam Cie bardzo cieplutko ;:196 Na chwilkę straciłam FO z oczu i musiałam nadrobić 3 strony ;:223 Działeczka, cud - malina, że mucha nie siada. Piknie tu, piknie ;:215
Koteczka przepiękna - sama mogłabym taką wziąć :lol:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolka, gdzie jesteś! ;:oj Czyżbyś poległa pod deskami ? ;:202
Pozdrawiam....... Emilia
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kobietki :D
Lucynko rzodkiewki u mnie nie mają nawozu a są żarte przez wszystko, co się rusza pod i nad ziemią :lol:
Walczę o każdą najmarniejszą rzodkieweczkę z różnymi takimi ...
Ile się daje - tyle zjadam.

Emilko z moich desek nie da rady zrobić nic szczególnego. Każda jest innej grubości, szerokości i długości ;:131
One leżały przez 30 lat na mini ganeczku mojej altanki
Ło - tu
Obrazek

Tarasik powiększyłam
Obrazek

a dechy , wycięte brutalnie piłą łańcuchową przy samej ścianie domku - zostały.
Leżały przez 2 lata za domkiem - wkurzając mnie samym swoim leżeniem, ba , samym swoim istnieniem. Bo leży, próchnieje ... a gdy już spróchnieje - wtedy zostanie porąbane i spalone . Głupota , prawda ?
Przez pierwszą zimę leżały pod przykryciem z plandeki. To był jeden z moich lepszych :twisted: pomysłów. Zimą zaparzyły się, wiosną zaczęły pleśnieć - no, super pomysł ;:223
Ale teraz zrobiłam z tym porządek ;:215
Obrazek

Podest na pierdoły, leżące i stojące za domkiem z racji ....... ,mało atrakcyjnego wyglądu ;:306 (taczka, wiadra z gnojówkami, stare doniczki i butelki 5 litrowe ...... i takie tam )
Podest skończony ale jutro święto więc oddam się innym przyjemnościom.
Jutro jadę na Lotnisko Chopina pogapić się na startujące i lądujące samoloty ;:215
Otwarty został ( po 30 chyba latach) taras widokowy. Wykorzystam okres, gdy władze lotniska nie zdzierają za bilet wstępu :lol: .

Moja śliczna, pachnąca róża ma coraz więcej rozwiniętych kwiatów
Obrazek

Pachnie na okolicę
Obrazek

Obrazek

Od Babci Krysi dostałam następne roślinki, które znudziły się Jej na balkonie a mnie cieszą i będą długo jeszcze cieszyły
Takie brateczki (dwuletnie one chyba są )
Obrazek

oraz goździki z mnóstwem pączków
Obrazek

No i ostatni news - Madam Sympathie zaczyna rozwijać swoje kwiaty
Obrazek

Obrazek

Na różach znów pełno mszyc - trzeba pryskać ;:223
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to jednak coś budowałaś !? Fajny podeścik.
Oczom własnym nie wierzę : u Ciebie kwitną róże? Moje obsypane pąkami, od dwóch tygodni latam kilka razy dziennie z nadzieją, że któryś się rozwinie i nic! Za to zakwitł rdest auberta, który powinien dopiero najwcześniej w sierpniu . Coś się porąbało w tej przyrodzie.
Co do samolotów, to ja mam niskie przeloty kilkanaście razy dziennie, może więcej , ale nie wszystkie zauważam. Myślałam, że będzie gorzej: huk itp., ale jest ok, wcale nie głośno. Tylko czasem. I wtedy lecę spod drzew zobaczyć, czy przypadkiem nie spada...Kiedyś spadł na łąkę facet na motolotni, nic mu się specjalnie stało, ale było zamieszanie.
Przyjemnego dnia!
Pozdrawiam....... Emilia
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ruda2011 pisze:Tarasik powiększyłam
Mariolko tarasik pierwsza klasa ;:63 ale czy chcesz powiedzieć, że sama go powiększyłaś ;:oj Jeśli tak, wielkie ;:180
PS- fajne mebelki ogrodowe ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślałam, że będziesz co innego budować, ale też fajnie wykorzystałaś deski. ;:138
Pozdrawiam....... Emilia
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba cała ogrodnicza brać siedzi całe dnie w krzakach, wykorzystując prze prze przepiękny wydłużony weekend :D
Ja siedzę ;:215
Zrywam się o 06.00 a o 08 - pedałuję już w kierunku Rodos. Siedzę 12 godzin i gapię się na rozkwitające "w oczach" kwiaty. Robie zdjęcia , zdjęcia, których nie mogę pokazać bo Picasa 3 ( z którego korzystam) odmówił współpracy ;:223
Mój laptop wymaga czyszczenia ale nie potrafię tego zrobić - czekam na syna (dureń jestem jeśli chodzi o te sprawy )
U Was pewnie jest to samo ( mówię o kwiatach ).
Wczoraj podziwiałam u jednej z sąsiadek kwitnący clemek JP II. Dziś przytargała mi dorosły, kwitnący , długaśny krzaczor z informacją : " proszę wsadzić w dołka wypełnionego wodą, przysypać i lać wodę. On teraz przywiędnął ale wstanie". Zrobiłam jak mówiła. Posadziłam w bagienku o 16 a o 20 .... dolna część krzaczora miała twarde, "odwiędnięte" liście ;:215 . Zostawiłam wąż z wodą kapiącą na całą noc - zobaczymy czy wstanie cały. Clematisy są nieprawdopodobne.
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też siedziałam a raczej pracowałam ;:224 dziś na działce choć nie od 8 - nocny marek jestem, to rano tak wcześnie się nie zrywam ;:131 . Cudna pogoda, to co lubię, słońce i upał :heja . Tylko roślinki biedne, deszcz obfity (w nocy rzecz jasna) by się przydał ;:oj .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Mariolka oglądałaś sobie samoloty :?: :wit ;:306 ;:3 ;:3
Pozdrawiam Ela
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Łomatko! Paczpan, jakie Mariolka wygody sobie na nowo powiększonym ganeczku urządziła!!!
Kanapy, poduchy!!! Pewnie, że chce się więcej odpoczywać, gdy pod czterema literami miętko!
Ja nawet kawę na działce piję 'na chodząco', no ale poduch sobie nie zafundowałam ..... Muszę nad tym pomyśleć. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”