Tereniu,nasion będzie na pewno dużo ,bo zawsze są ,i malutkie siewki też są ,ale teraz nie pora ,a nasiona będą w jesieni ,to ja wszystkich muszę zapisać ,żeby nie sie nie zgubić,dziękuje za miłe słowa,,dzisiaj jestem po pierwszej rehabilitacji i dopiero miałam do wiwatu ,ale teraz jest trochę lepiej ,nic mi nie wolno robić ,więc mam przymusowe wolne od ogrodu i znowu będą zaległości

,ale z żałości kupiłam sobie jak wracałam z rehabilitacji pięknego rododendrona ,pani mi go zapakowała do bagażnika,bo nawet sie po niego nie byłam w stanie schylić,ale jest już mój,,pozdrawiam i buziaczki
Beatko,lubię taką mieszaninę kolorów,chociaż gdzieś w ogrodzie też fajnie wygląda coś zgranego ,więc są różne miejsca i różne zestawienia,fajnie ,że lubisz spacerowac po moim ogrodzie ,i cieszę sie ,że będą piwonie u Ciebie,może to chwila jak one są ,ale jaka,ten zapach i bukiet płatków po prostu cudowne ,pozdrawiam
Iwonko,żarnowiec u mnie jak chwast ,a co za dużo to niezdrowo jak mówi powiedzenie,może go plewisz ,bo czasem człowiek nawet się nie zastanowi i po wszystkim,może zbierz dojrzłe nasiona i wysiej w jakimś oznaczonym miejscu,,buziaczki
Dorotko,zarnowiec nie ma kłącza tylko zwykły korzeń ,ale zbierz nasiona jak dojrzeją ,albo może sam sie wysieje,na 3 zdjęciu pod modrzewiem płaczącym jest jasnota ,taki piękny dywanik zrobiła tam jest różowa,a mam jeszcze biało kwitnącą ,świetne mają te srebrno zielone listki,pozdrawiam i buziaczki
Aluś odcieni żarnowca mam bardzo dużo tak się skrzyżowały ,praktycznie każdy krzaczek inny,dziękuję za życzeniu,tak mnie unieruchomiło praktycznie,trochę robiłam w ogrodzie ,ale efekt leczenia niestety odwrotny,sama sie przekonałam pozdrawiam
Ewuniu,ja sobie dzisiaj kupiłam rododendrona ,takiego bordowego,może zrobię jutro zdjecie ,a azalie i rododendrony o tej porze roku tak cudnie wyglądają ,niech więc są w ogrodzie,koło piwonii rośnie żywokost o takich żółto zielonych liściach ,wygląda świetnie i z daleka go widać no i nie jedzą go ślimaki,dziękuję za życzenia ,jakoś sie gramotam z trudem bo nogę nie mam do końca taką mocną i źle mi się chodzi nie mówiąc o plecach,pozdrawiam