Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

:wit
Martuś cudowne azalie ;:138 też sobie kupiłam, ale tylko 2 szt, pewnie jeszcze dokupię, bo jak kwitną to piękny pokaz dają.
Kupiłam też sobie klona shirasawy aureum, a dzisiaj u Ciebie w ogródku go dojrzałam :D
Co to za cudowny variegatek koło piwonii rośnie?
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu,nasion będzie na pewno dużo ,bo zawsze są ,i malutkie siewki też są ,ale teraz nie pora ,a nasiona będą w jesieni ,to ja wszystkich muszę zapisać ,żeby nie sie nie zgubić,dziękuje za miłe słowa,,dzisiaj jestem po pierwszej rehabilitacji i dopiero miałam do wiwatu ,ale teraz jest trochę lepiej ,nic mi nie wolno robić ,więc mam przymusowe wolne od ogrodu i znowu będą zaległości ;:306 ,ale z żałości kupiłam sobie jak wracałam z rehabilitacji pięknego rododendrona ,pani mi go zapakowała do bagażnika,bo nawet sie po niego nie byłam w stanie schylić,ale jest już mój,,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Beatko,lubię taką mieszaninę kolorów,chociaż gdzieś w ogrodzie też fajnie wygląda coś zgranego ,więc są różne miejsca i różne zestawienia,fajnie ,że lubisz spacerowac po moim ogrodzie ,i cieszę sie ,że będą piwonie u Ciebie,może to chwila jak one są ,ale jaka,ten zapach i bukiet płatków po prostu cudowne ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,żarnowiec u mnie jak chwast ,a co za dużo to niezdrowo jak mówi powiedzenie,może go plewisz ,bo czasem człowiek nawet się nie zastanowi i po wszystkim,może zbierz dojrzłe nasiona i wysiej w jakimś oznaczonym miejscu,,buziaczki ;:196

Dorotko,zarnowiec nie ma kłącza tylko zwykły korzeń ,ale zbierz nasiona jak dojrzeją ,albo może sam sie wysieje,na 3 zdjęciu pod modrzewiem płaczącym jest jasnota ,taki piękny dywanik zrobiła tam jest różowa,a mam jeszcze biało kwitnącą ,świetne mają te srebrno zielone listki,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Aluś odcieni żarnowca mam bardzo dużo tak się skrzyżowały ,praktycznie każdy krzaczek inny,dziękuję za życzeniu,tak mnie unieruchomiło praktycznie,trochę robiłam w ogrodzie ,ale efekt leczenia niestety odwrotny,sama sie przekonałam pozdrawiam ;:196

Ewuniu,ja sobie dzisiaj kupiłam rododendrona ,takiego bordowego,może zrobię jutro zdjecie ,a azalie i rododendrony o tej porze roku tak cudnie wyglądają ,niech więc są w ogrodzie,koło piwonii rośnie żywokost o takich żółto zielonych liściach ,wygląda świetnie i z daleka go widać no i nie jedzą go ślimaki,dziękuję za życzenia ,jakoś sie gramotam z trudem bo nogę nie mam do końca taką mocną i źle mi się chodzi nie mówiąc o plecach,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu zdjęcia oglądam w te i z powrotem :heja i cały czas mi mało, rabarbar dłoniasty niesamowity, wycinasz mu nasienniki :?: jeśli nie zbierz nasionka plisss ;:180
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do moich malutkich kącików ogrodowych i na czerwcowy spacerek

piwonia była jasno różowa a teraz wyjaśniała i inne moje piwonie zaczynające swój spektakl
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

majowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

majowy liliowiec coś u mnie leniwy ,bo już czerwiec,a on dopiero zaczyna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

klon z azalią z drugiej strony
Obrazek

Obrazek

kącik z żarnowcami w środku rabaty,zdominowały ją zupełnie i zrobiła się taka leśna rabata
Obrazek

Obrazek

tutaj berberys się wysiał, urósł szybko i zasłonił pięknego rododendrona ,właśnie wczoraj poszedł do wyrzucenia i teraz rododendron doskonale widoczny
tak było
Obrazek

Obrazek

tak jest
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś nie wyrabiam, ogród zajmuje mi cały dzień a wieczór za krótki, żeby pisać gdzie się chce. Zaczyna się spektakl piwoniowy, a u mnie jeszcze żadna nie kwitnie, chociaż pączki spore. Trzymam kciuki, żeby rehabilitacja przyniosła ulgę. I odpływam w sen życząc Ci spokojnej nocy całuję ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu zaczynają kwitnąć Twoje ukochane piwonie. ;:138 Moje zresztą również, (zgadnij, za czyją to przyczyną?) ;:306
Chociaż nie mam takiej wielkiej ilości, zaledwie 20 chyba, a może trochę więcej i już nie mogę doczekać się na kwiaty.
Zdjęcie kwiatu bodziszka przesłoniętego listkiem, przecudnej urody. ;:167 Rododendrony wspaniałe.
Miłego dnia. ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto piwonie cudowne i cudowny czerwcowy spacerek, ale zdjęcie bodziszka wyglądającego zza liścia mnie wzruszyło ;:167 .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, ależ masz kolorowo w ogrodzie, chwilkę mnie nie było na FO i teraz nadrabiam, a że przełom maja-czerwca to czas kwiatów i wszelkiego kwitnienia, tak nazbierało mi się zaległości. Piwonie jak zwykle pierwsza klasa ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś kolorów w ogrodzie moc. ;:oj Azalie i rododendrony swoimi mocnymi kolorami przyciągają wzrok. No i czas piwonii, są przepiękne, ;:31 musisz o nie bardzo dbać, skoro tak się odwdzięczają kwitnieniem. Biały powojnik na ciemnej kratce, ślicznie wygląda.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale u Ciebie się dzieje ;:oj
Rh, piwonie, a za chwile zaczną róże
Mam wrażenie, że jakoś wszystko kwitnie na raz w tym roku
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,zostawię tą kwitnącą łodygę na nasiona ,niech spokojnie dojrzeje ,liście są piękne i ślimaki ich nie jedzą,miło,że ogród się podoba,buziaczki ;:196

Marysiu,wszyscy jesteśmy zmęczeni,jak nie mamy roboty to narzekamy ,teraz mamy aż za dużo i też nie jest to dobre,bo padamy ,przecież oprócz ogrodu jest praca,dom i różne życiowe problemy,ale jakoś się kręci ,pieonie u mnie też dopiero zaczynają ,muszę Ci dać majową ,bo mam sadzonki i już będzie kwitła wcześniej,dobrej nocki i wypoczywaj jutro,buziaczki ;:196

Tereniu,tak ,bardzo kocham piwonie ,dużo nowości zakwitnie w tym roku ,ciągle coś dosadzam ,Ty masz ponad 20 to też już dużo,bodziszki też pięknie wyglądają wśród innych kwiatów,a rododendrony też mają cudny swój czas,te wcześniejsze już przekwitły ,a teraz te późniejsze ruszyły i nawet sobie wczoraj dokupiłam jeszcze jednego,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Dorota,będzie dużo nowych piwonii ,a te z tamtego roku też pięknie rozrośnięte,pozdrawiam ;:168

Sabinko,ten czas jest cudny ,bo nie tylko kolorowy ,ale bardzo pachnący ,mam azalie ,która teraz kwitnie i taki pachnie ,że na parę metrów dookoła ten cudny zapach się roznosi,a teraz będą pachnęły piwonie ,a i jeszcze bzy są i też roznoszą cudną woń,piwonii będzie dużo ,więc zapraszam,buziaczki ;:196

Soniu,jak sie wchodzi do ogrodu ,to nie wiadomo w którą stronę zatrzymać wzrok,wszędzie kwiaty i cudne zapachy,piwonie nie są jakieś wymagające i według mnie to same rosną,biały powojnik zaskoczył mnie kwitnieniem w tym roku,,dobrej nocki i buziaczki ;:196

Gosiu,ogród cały w kwiatach,i róże też już jakieś pojedyncze kwitną,a piwonii będzie dużo kwitnęło nowych odmian zasadzonych w jesieni,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na kawkę do mojego ogrodu ,który teraz przecudnie pachnie

ta azalia roztacza swój zapach na dużą odległość
Obrazek

Obrazek

taka azalia jest przy klonie ,ale ta rośnie w innym miejscu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ziemia już zakryta ,więc i chwasty nie mają szans
Obrazek

Obrazek

cienisty zakątek
Obrazek

cienista ścieżka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kiedyś pokazywałam semiplenę z boku ,dzisiaj z przodu ,widać jaka jest olbrzymia i ma miliony pączków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pełna azalia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwsze moje róże
nie mam przy niej karteczki
Obrazek

ta też bez nazwy posadzona w tamtym roku od naszej Ewy G
Obrazek

Obrazek

kwitnąca akacja
Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Ostatni ogród i idę spać naoglądałam się pięknych dorodnych roślinek może mi się coś przyśni równie pięknego.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu czwarte zdjęcie biorę sobie na pulpit, bo jest cudne ;:167 ...czuję zapach tej azalii. Dostałam jakąś wczesną piwonię ciemnoczerwoną ale jeszcze nie kwitnie, wiesz ta od Ciebie chyba nie będzie jasna. Inne jasne maja jaśniejsze pąki, a ta od Ciebie ma ciemnoróżowe. Już się nie mogę doczekać wyglądu ;:65 Martuś pytasz kiedy przyjadę i Lidzia też pyta :;230 ale chyba już nie połączę obu odwiedzin ;:306 Nie wiem kiedy, bo na razie nie planuję wyjazdu z domu ale na pewno odwiedzę Twój cudowny ogród ;:333 Może na kwitnienie róż? Dobrego wypoczynku i niech wszystkie bóle idą precz ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Martuś pięknie u Ciebie,zasiadam z kawką i wdycham zapachy ;:170
Semiplena to cudny,różany potwór,jak rozkwitnie to padnę z wrażenia ;:224

Miłego dnia :wit
Zablokowany