Henryku - Aniu - Małgosiu - Jacek - Iwonko - Mateusz - Lucynko - Marta - Honoratko - jak zwykle bardzo dziękuję za wizyty!
Henryku - zapewniam Cię, że chamaków ilość stopniowo będę zwiększała. Naprawdę bardzo mi się podoba ten rodzaj! Podobnie jak zaczyna brać medio...
Aniu - to trzymamy razem
Małgosiu - jeszcze żadna roślinka mnie tak nie przetestowała jak ta. Słowo honoru! I czekam cały czas, to normalne, że epi tak długo się rozwijają...?
Jacku - spodobało mi się to określenie: zalesienie!
Iwonko - dziękuję, że tu zaglądasz, pomimo tego, że - jak twierdzisz - się nie znasz. A kto wie, może Ci się spodobają i na nie zachorujesz...?
Mateusz! Za tę "pachypodiarkę" należy Ci się medal uśmiechu!
Lucynko - a Ty się nie śmiej
Marta - jak możesz, to wystawiaj. Pamiętaj tylko, że nie są aż tak ważne spadki tych temperatur w nocy, ale bardzo ciepło w dzień. I tylko by nie miały za mokro, to powinny dać radę. Nie wystawiaj ich tylko podlanych, trochę przesusz przed wystawieniem, by na sucho się zaaklimatyzowały. I trzymam kciuki
Honoratko - a wszędzie, nogą w szafie też jak trzeba...

A na serio: można, można, tylko zimą mam nieco więcej główkowania, ale jakoś sobie dajemy radę, a co tam
Pogoda do luftu, dziś ponuro, zimno, ale idzie lepsze.
Dziś nie chcę Was zanudzać zbyt dużą ilością słów, bo mnie rozpiera radocha jakich mało, to chyba wbrew pogodzie. Muszę się Wam pochwalić moim prezentem na Dzień Matki. Moi Panowie zadecydowali, że mam sobie sama wybrać kwiatki, to wiadomo - wbrałam. Roślinki dotarły dopiero niedawno, a żeby było weselej, licytowałam je nie wiedząc u kogo- a jak się okazało, kupiłam je od bliskiej nam wszystkim Forumki. Nie powiem, której, bo nie zapytałam, czy ma coś przeciwko, więc mam nadzieję, że się sama ujawni. W każdym razie tutaj raz jeszcze bardzo ciepło dziękuję za przemiłą i wyjątkowo humorystyczno-odkrywczo zakończoną transakcję
A to skarby, które nabyłam:
hoja parasitica albomarginata:
hoja pentaphlebia:
hoja cv. Noelle
i moje wielkie spełnione chciejstwo:
hoja Viola
A w drodze następne...
Mam nadzieję, że i Wam się spodobają, ja zaś życzę pogody (nie tylko ducha) i słoneczka przede wszystkim!