-- 23 lut 2015, o 16:30 --
Witam witam:) Ja z kolei jeżdżę przez Trawniki podczas rowerowych wycieczek na Roztocze. Świat jest mały:)popiolek69 pisze:Witam wiec i ja sąsiada, w sezonie letnim często jeżdżę przez Urszulin nad Zagłębocze:-)
Witam witam:) Ja z kolei jeżdżę przez Trawniki podczas rowerowych wycieczek na Roztocze. Świat jest mały:)popiolek69 pisze:Witam wiec i ja sąsiada, w sezonie letnim często jeżdżę przez Urszulin nad Zagłębocze:-)
Nieogrzewane namioty foliowePio1986 pisze:WItam wszystkich po dłuższej przerwie.Zamieszczam kilka zdjęć aktualnej kolekcji. TO jeszcze nie wszystkie rośliny. Część z nich mam jeszcze w ogrzewanym tunelu u wuja. Te na zdjęciach są w nieogrzewanych namiotach foliowych
Może mieć ponad 30 lat, bo dostałem go w "spadku" jakieś 15 lat temu i już wtedy miał swoje latamrooofka pisze:Najstarszy egzeplarz chyba najbardziej widowiskowy.
Uwielbiam patrzeć na takie wiekowe rośliny. Czy wiesz ile ma lat?
ejacek pisze:Nieogrzewane namioty foliowePio1986 pisze:WItam wszystkich po dłuższej przerwie.Zamieszczam kilka zdjęć aktualnej kolekcji. TO jeszcze nie wszystkie rośliny. Część z nich mam jeszcze w ogrzewanym tunelu u wuja. Te na zdjęciach są w nieogrzewanych namiotach foliowych, jakby tego było mało ogrzewany tunel u wuja , toż to obszarnik ziemski o potencjale . Nic dziwnego że tak dorodne i piękne kaktusy
U mnie na balkonie rosliny znacznie lepiej znoszą przejście po zimowaniu do wegetacji , słońce mają zaledwie pół dnia i wietrzenie obniżające temperaturę. W szklarni kilka kaktusów w tym roku wykończyłem , nie zniosły nagłego przeskoku z zimowania do silnego oświetlenia całodziennego i znacznie wyższych temp niż na zimowisku , dlatego nawet cieszyłem się że maj był taki chłodny i pochmurny . Liście agaw bardzo pożółkły od silnego słońca , którego nie miały na zimowisku . Masz rację że uprawa pod chmurką ma swoje zalety.Pio1986 pisze:
Muszę jednak przyznać, że najlepsze wyniki miałem prowadząc uprawę "pod chmurką". Zresztą widać , jak krzepko wyglądały kaktusy na jednym z pierwszych zdjęć mojego wątku.