Co dzień kocham ten ogród bardziej

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co dzień kocham ten ogród bardziej

Post »

Pięknie i kolorowo ;:oj
Co robisz magnolii, że taka szczupła jest ? :;230 Cudne irysy, och kuszą coroaz bardziej, ale się bronię ;:306
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, nie ma się co bronić :lol: . Irysy do Twojego ogrodu pasują doskonale :D . A co do figury magnolii, to nie wiem :? . Może poszła w moje dzieci :;230 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

W pierwszym momencie pomyślałam że ten pełny różowy orlik to dalia ;:306
Wygląda fantastycznie ;:108
Magnolia serio długo kwitnie ;:oj Pięknie wygląda :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Taki orlik mam ale żółtego jeszcze nie mam ..Dlaczego oberwałaś listki krzewuszce i teraz ma same kwiaty ,wygląda ślicznie .. Pięciorniki i u mnie zaczynają kwitnąć a irysy masz inne kolory niż u mnie ,może jak narosną to się wymienimy .. Moja magnolia w tym roku też jeszcze kwitnie pewnie jej odpowiada pogoda deszczowa ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janinko, okazuje się, że mam 2 sadzonki tego orlika, mogę więc podarować Ci jedną jak przyjedziesz :D .

Krzewuszki rozkwitają coraz intensywniej. Te już z liśćmi :wink: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze ta, którą muszę przyciąć mocno po kwitnieniu, żeby się rozkrzewiła:

Obrazek

Jeszcze jedna jest w pąkach. Bardzo lubię krzewuszki. Policzyłam, mam 7 różnych odmian :wink: .

I wreszcie zaczynają kwitnąć róże ;:oj . Chociaż w tym roku nie spodziewam się spektakularnego widowiska, bo ogromną ilość pąków zniszczyła bruzdownica pędówka. Szacuję, że ścięłam pewnie ok. 300 zniszczonych pąków. Niektóre roże nie będą miały teraz ani jednego kwiatka np. Lady of Shalott :( . Na szczęście moje róże powtarzają kwitnienie, więc może wykorzystają tą energię na budowę krzaka i pąków na 2-gi rzut. Poczytałam w necie i zdecydowałam sięgnąć po drastyczne środki - mocną chemię :evil: .
Ale dosyć marudzenia, pokażę to, co ocalało. Palmę pierwszeństwa dzierży w tym roku 'Jacqueline du Pre':

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejna za nią Outta de Blu Rose:
Obrazek

Obrazek

I kolejna - Mary Rose:

Obrazek

Hansa:
Obrazek

Abraham Darby:
Obrazek

Obrazek, cieszę się, że chociaż magnolii pasowała ta pogoda :wink: .

Kolejna porcja różności:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec pokażę Wam efekty mojej wczorajszej pracy. Postanowiłam połączyć fragmenty ścieżek w ogrodzie. Pracowaliśmy w duecie z M. Mąż łupał kamienia a ja układałam ścieżkę. Pochwalę się, że mój M, patrząc na efekty mojej pracy stwierdził, że się marnuję w swoim zawodzie :lol: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Edytko rzeczywiście ścieżka bardzo udana,tylko spacerować i podziwiać Twoje roślinki:)
Padało u Ciebie? U mnie susza,a deszczu nie zapowiadali...
I u mnie gadziny załatwiły część pąków,ale na szczęście większość nie zdążyły wygryźć ;:124

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, u mnie nareszcie bez deszczu. Ostatnio ciągle padało i mam przesyt ;:222 . Czekamy, żeby obeschło trochę, bo chcemy wziąć się za budowę piwniczki. Może pod koniec tygodnia, jak pogoda się utrzyma, będzie można wreszcie kopać :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EDYTKO urocze te twoje dróżki - czy one są położone na jakąś zaprawę czy tylko na ziemi :?: też mam do wykonania taką dróżkę, myślalam o kostce ale z takiego kamienia uroczo wygląda ;:108
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Edytko krzewuszek mam co prawda tylko o jedną mniej :D ale moje to jeszcze mikrusy :wink: Też bardzo je lubię :D Co to za irysek w tle za powojnikiem,rewelacyjny kolorek ;:oj
Nie straszcie dziewczynki tym robactwem ,moje pierwsze różyczki też zapączkowane,nie zniosłabym chyba teraz takiego rozczarowania :(
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Edytko twój ogród jest wyjątkowy i jestem nim oczarowana .Masz tak pięknie wszystko posadzone ,rozplanowane ,aż nie chce się od ciebie wychodzić .Powiem szczerze,że czerpię od ciebie troszkę inspiracji,mam nadzieję,że nie masz mi tego za złe.Uwielbiam twój ogród a ścieżka cudnie się wpasowała w całość.Czekam na trawy u ciebie bo masz je mega śliczne i duże .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

No zobacz,a u mnie przydałby się deszcz ;:224
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - Leszczyno, najpierw daję warstwę piasku lub tłucznia, potem suchy beton i na to kamienie. Fuguję suchym betonem ,polanie wodą i gotowe :heja .

Beatko - Bejko, moje krzewuszki jak widać na zdjęciach są w różnym wieku i różnej wielkości :wink: . Ten irys to 'Dusky Challenger' - najciemniejszy jaki mam. Nie bój się o swoje różyczki. Bruzdownica właśnie kończy swoją działalność, więc jeśli dotad nie dopadła twoich piękności, to już nic im nie zrobi :wink: .

Beaciu0088, sama poszukuję inspiracji na forum i powielam zestawienia, które wpadną mi w oko. Jeśli coś Ci się podoba, to sie cieszę, że chcesz to powielić w swoim ogrodzie :D . I tak każdy ogród jest inny i zawsze nasze ogrody pozostaną wyjątkowe :wink: .

Aniu, czytałam w kilku miejscach narzekania na suszę. W tym roku deszcz padał bardzo nierównomiernie w naszym kraju :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo ciekawy przegląd wszystkiego, co obecnie kwitnie, zrobiłaś Edytko. Krzewuszki, irysy, kwitnące róże naprawdę robią ogromne wrażenie ;:215
A co do bruzdownicy to serdecznie Ci współczuję. Ja ścięłam może z 10 pąków i to wszystko, a i tak byłam wściekła. Nie wyobrażam sobie, co bym zrobiła, gdyby mnie spotkała taka plaga. Tak bardzo czeka się na różyczki, a potem takie przykrości. :(
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Piękna kolekcja orlików. Szczególnie serce szybciej mi bije przy Nora Barlow. Odkąd zobaczyłam ją na przykładowej kompozycji w katalog ZSzP próbuję zaprosić ją do siebie.
Kupiłam w tym roku na wiosnę ich kłącza w jakimś supermarkecie, ale nie widzę by coś wzeszło.
Ścieżka piękna- prawdziwa "kobieta pracująca jesteś" ;:138
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne krzewuszki ,moje też ładnie kwitną a powojniki i róże mam jeszcze w pąkach .. Pięknie ci dekorują ogród twoje ścieżki ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”