Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

I po co tu wlazłam, mam dreszcze. :;230
Kochana ale widokami strzelasz, masz cudny ten ogród.
Nie wiem co mam komentować mam takie zaległości. :oops:

Rodo mi utkną i nadal mam go w oczach ten w bieli; :tan
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu bardzo przyjemnie odpoczywam w Twoich kolorowych zakątkach,po dzisiejszych pieleniach ,bardzo mi to potrzebne,przed deszczem zdążyłam poflancować sałatę ,cynie i astry,
zdrówka życzę bo coś niedomagasz, wszystko przez to zimnisko,bo kto to widział żeby w maju chorować,ja też miałam kłopot z zatokami a teraz zimna mi powywalało :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj Martusiu ;:196 dałam do vivatu ledwo chodzę ale trochę pchnęłam do przodu i na jutro mam plan :wink:
Dobrze, że poszłaś do lekarza, mnie kiedyś zastrzyki bardzo pomogły, bo po co cierpieć. Kochana! my tak Cię chóralnie chwalimy a i jak przejdziesz przez swoje królestwo to powinnaś czuć się jak w RAJU! Semiplena ma pączki...wiesz jak się cieszę ;:196 Dobrej nocy i żeby jutro nic nie bolało ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Kasiu,ja też mam u Ciebie dreszcze i nawet wiesz dlaczego ;:306 ,i muszę powiedzieć ,że firletka biała od Ciebie się znalazła i nawet może zakwitnie ,bo troszkę podrosła od tamtego roku,pozdrawiam ;:196

Grażynko,odpoczywaj ,bo też trzeba ,ja posadziłam siewki tytoniu i zjadły mi ją ślimaki,ćpuny wstrętne,a sałatę taką miałam już piękną to cała w dziurach ,tylko środeczki zostały,dokuczają mi korzonki ,ale może się poprawi,nawet siedzieć przy laptopie mi trudno,mam od dzisiaj 10 zastrzyków,więc mam nadzieję ,że jakoś będzie,pozdrawiam ;:196

Marysiu,cieszę sie ,że róża zakwitnie ,a na następny rok poleci w górę,dzisiaj niewiele zrobiłam ,posadziłam 3 rośliny ,a reszta czasu to w pracy i u lekarza,dostałam 10 zastrzyków i dalej Mydocalm i środki przeciwbólowe,ale Boguś opryskał mi cały ogród Miedzianem i Topsinem,rzeczywiście w ogrodzie jakoś nic mnie nie boli ,ale w domu zaraz wszystko powraca ;:306 ,moja semiplena bardzo przygotowana do kwitnienia,zobacz sama

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Marta,
Twoja semiplena jest bardzo wyrośnięta, jak długo trzeba czekać na taki efekt?
Moja jest na razie malutką, ledwo odstającą od ziemi sadzonką.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdziu,moja semiplena ma4 lub5 lat nie bardzo pamiętam,ale dałam ukorzenioną gałązkę Marysi w tamtym roku i właśnie pisze wyżej ,że będzie jej kwitła,
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu a zanudzaj nas, ja tam lubię Takie obrazki, no a na ten wilczomlecz Griffitha, na ten łan, napatrzeć się nie mogę :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tak :!: nie dość że ma pączki to ma już sporo masy ;:215 bo rozrasta się we wszystkie strony. Róże lubią glinę :D Semiplena nie tylko z kwiatów ale i z tej masy zielonej jest dekoracyjna.
Martuś uważaj z Mydocalmem ;:131 A najbardziej się cieszę, że wilczomlecz tzn te małe odrosty pięknie się przyjęły ;:224 Teraz już na pewno przetrwa ;:333 Życzę Ci zdrowia i dobrego dnia, ale nie nadwyrężaj się dzisiaj w ogrodzie, bo pogoda będzie ładna a potem w domu... ;:202 ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:oj jaka semiplena bujna......woowww.....ależ będzie kwiecia.
Martuś cudownie wygląda teraz twój ogródek. ;:215
Czy to białe w tle to tawuła ?
Gdyby jeszcze pogoda się poprawiła i zrobiło nieco cieplej byłoby bosko.
Kochana wygrzewaj korzonki, reszta wyleczy się w ogrodzie. ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak tu u Ciebie pięknie ;:oj Ogród taki dorodny i dojrzały,piękne drzewa i krzewy,tylko podziwiać ;:215
Z przyjemnością po nim pospacerowałam i jeśli pozwolisz to będę zaglądać :D
Powiedz mi ten wilczomlecz który pokazałaś na poprzedniej stronie to się tak rozrasta czy rozsiewa?Cudny jest ;:333
Mam u siebie wilczomlecz słodki "Chameleon"....rośnie w ładnej kępie,nie rozłazi się ale za to się wysiewa(siewki znajduję w całym ogrodzie) co jednak mi nie przeszkadza bo chętni na niego zawsze się znajdują.
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu jak cudnie rozrosła się Semiplena. Będzie mnóstwo kwiatów. ;:138
Niestety u mnie róże nie chcą rosnąć, pnące przy pergoli mają zaledwie po dwa pędy.
Współczuję bólu kręgosłupa. Po prostu za ciężko pracujesz. ;:108 Wiesz, że ja mam tak samo, w ogrodzie jakoś mniej boli, a jak przyjadę do domu, to ruszyć się nie mogę. :D
Miłego dnia. ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto nie pisałam ? ;:180 , tak dotarła ;:196 . Wstawiaj proszę, jak najwięcej, do swojego ogrodu dopiero na długi weekend zawitam ;:174 .
Tym bardziej porszę o jakieś pocieszenie, mogę spacerować u Ciebie cały czas. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,dobrze będę zanudzać ,bo co idę z aparatem do ogrodu to wszystko fotografuję i nieraz się zastanawiam po co ,jak wczoraj było to samo,ale to jakoś odruchowo robię i potem tyle zdjęć,wilczomlecz Griffitha bardzo się rozrósł,ale kolor jego nie do sfotografowania,bo wychodzi na zdjęciach inny niż jest,bo jest intensywnie pomarańczowy,a na fotografii taki płony ;:168

Marysiu,to bardzo się cieszę ,że tak pięknie ta róża rośnie,wiem ,że Mydocalm nie jest obojętny ,ale nie mam wyjścia,dzisiaj obsadziłam w końcu jodłę w przedogródku funkiami,pracowałam w ogrodzie od 14do 17 ,rano byliśmy w Krakowie i dopiero przjechaliśmy po południu,więc nie wiele czasu miałam na ogród,ale zawsze coś popchnę do przodu ,bo sadzenia ciągle dużo,a jak nie przygotowane miejsce,to nie idzie szybko,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Grażynko,pączków ma znowu mnóstwo i jeszcze urosła od tamtego roku ,po prostu olbrzym,tak to tawułka chyba brzozolistna o złotych liściach ,kupiłam ją na targu jako fontannowa,ale takiej podobno nie ma,a wiesz jak na targu byle co mówią ;:306 ,dzisiaj było słoneczko,i troszkę zrobiłam w ogrodzie ,ale tylko troszkę,korzonki leczę ,ale ciężko mi się chodzi i siedzi,wypadałoby leżeć ale to niemożliwe,pozdrawiam ;:196

Graziu,witaj w moim ogrodzie,furtka zawsze do niego otwarta,wiec zapraszam znowu,wilczomlecz teraz tak sie rozrósł,ma parę lat i nie przybywa go aż tak szybko,ma takie płożące korzenie,i wychodzi obok,ale absolutnie nie agresywny,może się i sieje trochę ,bo czasem małe roślinki są ,ale nie za dużo,mój wilczomlecz pstry taki żółty to też jest w kępie,ale sieje sie bardziej niż ten,mnie też nie przeszkadza ,że sie sieją ,bo je uwielbiam i niech sobie są wszędzie i zapchają różne wolne miejsca,pozdrawiam ;:168

Tereniu,masz rację rośnie jak szalona,pąków tysiące,oj będzie się działo,semiplena to bardzo bezproblemowa i zdrowa róża,tak to już z nami jest ,mamy taką pasję i nie da sie jej wyleczyć ,może się ten kręgosłup uspokoi a pracy w ogrodzie zawsze dużo i jak to pogodzić,dobrej nocki życzę ;:196

Dorota,nie pisałaś nic ,że dotarło,dlatego zapytałam,tylko pamiętaj ,że ta roślina tak późno wychodzi i nie skop ją na wiosnę,bo będziesz uważała,że to puste miejsce,zaraz będą następne zdjęcia,pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też sobie trochę popracowałam w ogródku.
Było tak słonecznie i ciepło aż się spociłam.
Od razu przyszłaś mi na myśl z tymi korzonkami, bo wiał wiatr.
A to bardzo uprzykrzająca życie dolegliwość.
Więc trzymam kciuki za twój szybki powrót do zdrowia. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na spacerek ,bo ogród coraz pełniejszy

Obrazek