Ogród w sercu puszczy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w sercu puszczy

Post »

Madziu ;:196
Faktycznie inna ta Twoja roślinka w beczce z sanvitalią.
Może to będzie gożdzik ?
Bardzo podobają mi się Twoje dwukolorowe nemezje w donicach nad wejściem,
nowo kupiona żółciutka begonia, scevola i oczywiście fuksje. ;:138
Fuksja eruption już fantastycznie kwitnie. ;:173
Też mam na nią ochotę, ale jeszcze nie spotkałam w sprzedaży.
Bardzo ładne masz odmiany pelargonii. ;:138
Pięknej pogody życzę ;:3 ;:3 i czekam na zdjęcia.
;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu,Twoje pelaśki też mi się strasznie podobają,Bev Foster z opisu u Adriana bardzo mnie intryguje....zobaczymy co z niego wyrośnie :wink:
Niecierpek ma fajny nietypowy kolor i do tego duże kwiaty,akurat pod altanką grilową ma ciągły cień a to one uwielbiają.
Alenka pisze:P.S. Bardzo ładne zdjęcia
Dziękuję :D Zawsze pod ręką jest telefon i nim przeważnie cykam fotki,ale zdjęcia z lustrzanki są o wiele ładniejsze i chyba na nią się przestawię.
maadro pisze:Może to będzie gożdzik ?
niby nie. Tak podoba mi się ta Twoja roślinka,a u nas jej nigdzie nie ma :( pasowałaby mi w tej beczcce,no cóż muszę przeżyć bez niej.
maadro pisze:Bardzo podobają mi się Twoje dwukolorowe nemezje w donicach nad wejściem,
mam je pierwszy raz,zobaczymy czy mnie polubią,podobno uwielbiają słoneczko a w tym miejscu od południa jest go pod dostatkiem.
maadro pisze:Fuksja eruption już fantastycznie kwitnie.
Też mam na nią ochotę, ale jeszcze nie spotkałam w sprzedaży.
może jeszcze spotkasz,ja mam ją z targowiska.
maadro pisze:Bardzo ładne masz odmiany pelargonii.
a miałam nic nie zamawiać,ale dziewczyny tak kusiły roślinami od Adriana,że no nie mogłam.....już i tak były poprzebierane....a jednak coś tam ciekawego udało mi się zdobyć i chelsie jako gratis,miałam w zeszłym roku ale nie przezimowała
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Teraz ogrodowo,
Hosty:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
wierzba Hakuro (na razie trochę łysa,ale wkrótce będzie piękna)
Obrazek
modrzew:
Obrazek
klon flamingo:
Obrazek
karagana:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Frael
500p
500p
Od: 25 paź 2013, o 15:50

Post »

Naprawdę mieszkasz w bardzo ładnym otoczeniu. ;:3
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p

Post »

Madziu ;:196
Wróciłam do początku Twojego wątku i ponownie zachwyciły mnie Twoje wspaniale zadbane rośliny ogrodowe i ich ogromna różnorodność. ;:138 No i ożywianie zimowej szarości kolorowymi doniczkowcami. ;:226
Kiedyś pewnie pomyslisz o prawdziwej oranżerii, żeby i zimą mieć ogrodnicze zajęcie.
W tym roku masz dużo bujnej zieleni i świetnie zapowiadające się rośliny ozdobne. ;:215
Bardzo podoba mi się ta przestrzeń u Ciebie, bliziutki las i Twoje pomysły na upiększanie otoczenia.
Ciekawam jakie odmiany ozdobnych roślin będą gościły u Ciebie w tym sezonie.
Czy też masz foliaczek jak w ub. roku?
Wspaniałych wzrostów i kwitnień życzę i pięknej, sprzyjającej pogody. ;:3 ;:3 ;:3
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Ela-witam nowego gościa :D
Ewa-
maadro pisze:Wróciłam do początku Twojego wątku i ponownie zachwyciły mnie Twoje wspaniale zadbane rośliny ogrodowe i ich ogromna różnorodność.
Miło mi to czytać.
maadro pisze:Kiedyś pewnie pomyslisz o prawdziwej oranżerii, żeby i zimą mieć ogrodnicze zajęcie.
Myślę o tym,to jest moje marzenie.Miejsce mam na to bardzo dobre,wszystko pasuje,ale to pewnie zrobię jak już wszystkie plany finansowe zostaną zrealizowane,czyli pewnie za bardzoooo długo,w tym roku planujemy ocieplić dom i położyć elewację (około 20 lat stoi dom z "gołymi"cegłami) w przyszłym roku polbruk i w końcu będę mogła,wykończyć podwórze tak jak powinno być,i takich różnych planów jest sporo.
maadro pisze:Czy też masz foliaczek jak w ub. roku?
tak,mam nadzieję że w tym roku odmiany dopasują się do gustu rodzinki,w zeszłym sezonie nazamawiałam "cudów" z neta i takie sobie były,przede wszystkim prawie wszystkie odmiany miały małe pomidory,a wszyscy chcieli duże,mi osobiście te małe pasowały.
maadro pisze:Wspaniałych wzrostów i kwitnień życzę i pięknej, sprzyjającej pogody.
Tobie również
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Ewa byłam na takim targu w czwartek,gdzie można kupić praktycznie wszystko od spożywki po ciuchy,rośliny,art.rolnicze a nawet kurę,królika czy konia i znalazłam tam "sreberko" a oprócz tego kilka innych roślin no po prostu musiałam kupić.
oto moje kolejne "zdobycze"
najpierw poszukiwane sreberko
Obrazek Obrazek Obrazek
nowe pelasie,"ciapatka" ;:167
Obrazek Obrazek
biała,ale ma to "coś" delikatnie muśnięta różem
Obrazek Obrazek
dwa odcienie różu:
Obrazek
dwa odcienie czerwieni:
Obrazek
i z nowo nabytych jeszcze taka fuksja:
Obrazek Obrazek
te już miałam,ale jeszcze nie pokazywałam,troszkę odchorowują zimno i wiatry,sundewilla i lantana
Obrazek
Obrazek
moja sundewilla pod koniec zeszłego sezonu,mam nadzieję że i w tym będzie podobnie wyglądała
Obrazek
bev foster,nioe mogę doczekać się tego kwiatka,zapowiada się cudnie i nietypowo
Obrazek Obrazek
"mój pączuś" ze szczepki mojej hodowli,victoria andrea.Na niej widać szczególnie jak bardzo teraz pyli u nas sosna,wszystko wkoło jest żółte,nawet rower który stoi w garażu.
Obrazek
fuksje z małymi kwiatkami,tej pierwszej bardzo podoba mi się kolor
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
miłego weekendu :D
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p

Post »

Madziu świetne kompozycje z kalocefalusem. ;:138
Cieszę, się, że udalo Ci sie go kupić. U nas takie targi bywają codziennie.
Rozglądałam się też za tym sreberkiem i u nas, ale jakoś szybko zniknął ze straganów.
Piękne masz wszystkie pelargonie, a te w ciapki chyba najładniejsze. ;:224
Fuksji też dokupiłaś sporo i to kwitnących. ;:226
Czy w tym roku też masz kilka kolorów sundavilli ?
Udalo mi się jedną przezimować, ale czy zakwitnie, to jeszcze zagadka. ;:303
Pięknej niedzieli ;:3 ;:3 ;:3
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Ewus - kupowałam z tego samego źródła, niby mają być 3kolory ale ja z tych co póki nie zobaczą to nie uwierzą, w zeszłym sezonie kupiłam kwitnąca już w trzech kolorach w tym sezonie tak się nie udało. ,poluje na żółtą u nich .na targ jej nie woza bo za mała i nikt nie chce takiej a tam jechać do nich za daleko mi,może za jakiś czas wezmą ze sobą na targ
Dobrze ze ja nam na taki targ dość daleko (30,40km) i zupełnie nie po drodze,za słabą mam wolę by mieć go pod nosem.
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Masa pięknych kwiatów Madziu jest w twoim ogrodzie ;:215

A szczeniaki już nie wywracają doniczek?

Bardzo ładna jest ta fuksja którą ostatnio kupiłaś. Mogłabyś zrobić zdjęcie z bliska samego kwiatka? Wiesz może co to za odmiana?

Kalocefalus świetnie wygląda w kompozycji z innymi balkonowymi. Widziałam go w sprzedaży, w osobnych doniczkach i nie

prezentował się najlepiej. Widać zabrakło mi wyobraźni....... ;:223

;:196
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p

Post »

Madziu, ;:196 też mam słabą wolę. Jedynie świadomość małej powierzchni upraw ogranicza moje zakupy. Ale i tak w tym roku mam zapas nasion na 2, może 3 lata, bo tak dlugi czasem bywa termin ich ważności. Mam nadzieję jeszcze z nich skorzystać, ;:224 chociaz tegoroczne siewy marnieńkie. ;:131
Pięknie kwitła Twoja ubiegłoroczna sundavilla. ;:173 Oby tegoroczna była równie udana. :)
;:3 ;:3
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Monika szczeniaki kwiatkom dały spokój, gryzą inne rzeczy np.wynajduja puszki po piwie i "sitkuja" je lub rwą na strzępy, że ich zęby od tego nie bolą to szok.
co do prośby o fotki fuksji to zrobię, oczywiście ale jutro jadę do mamy i wracam w piątek więc po powrocie to zrobię. Odmiany nie znam, kwiatki bardzo ładne ma.
a kalcefusa z pelargonia podpatrzylam u Ewy na wątku :wink:
Ewa nasionka na 2,3lata masz :) to ja aż tak nie mam :wink:
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p

Post »

Madziu ;:196 bardzo ciekawa jestem Twojej żółtej sundavilli i innych kwiatów.
A nasionkami, jeśli chcesz z chęcią się z Toba podzielę. ;:173
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

maadro pisze:Madziu ;:196 bardzo ciekawa jestem Twojej żółtej sundavilli i innych kwiatów.
sundewilla żółta kwitnie fajnie,jeszcze skromnie ale "rozbuja"się,ładnie pachną jej kwiatki.Ta druga coś stoi w miejscu,może ją przesadzę :?:
Fuksja o której fotki z bliska prosiłaś też się "rozbujała",więc w wolniejszej chwili nadrobię fotkowe zaległości.Rozkwitła również pelaśka Bev foster,przypomina mi troszkę Twoją little susie,skąd Ty ją masz?to chyba miniaturka,tak?
Troszkę jestem zabiegana ostatnio,jak pisałam wcześniej byłam w zeszłym tygodniu u mamy 4 dni,w niedzielę byliśmy na mszy primicyjnej a później na przyjęciu.Msza piękna,wielu ludzie się zaangażowało,nawet bym nie pomyślała,że tak zorganizowanych mamy parafian,cudowne przeżycie,jak mi się przypomina to łzy wzruszenia nachodzą,nigdy czegoś takiego nie przeżyłam,to coś takiego czego nigdy się nie zapomina a na wspomnienie przechodzi dreszcz......
A teraz mój czas zajmuje przerobienie skalniaka,było tam wszystko,również perz którego nie mogłam się pozbyć,ryłam tam często jak kret w celu pozbycia się tego paskudztwa a po dwóch tygodniach on znowu wyłaził :twisted: .Koniec z nim wykopałam rośliny,rosną w innych miejscach,zostały dwie róże okrywowe,przywiozłam świeżą ziemię,przekopałam,przykryłam agrowłókniną.Pozostało posadzić nowo zakupione rośliny (po drodze do mamy jest fantastyczna szkółka roślin) kilka iglaków wolnorosnących do niedużych rozmiarów (podobno) krzewuszki mini,azalia ;:167
ogarnę się z robotką to na pewno pojawi się sporo nowych fotek,czekajcie cierpliwie :)
ewa wybacz zakręcona jestem coś. ,pelaske Little susie ma Kirunia i to ona też prosiła mnie o dokładne obfocenie fuksji nn
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p

Post »

Madziu, no to miałaś weekend pełen emocji, a przy tym i Twoje maluszki wymagają dużo uwagi.;:167
A i ja też bywam bardzo często jeszcze bardziej zakręcona. ;:306
Ale spokojnie... wiosna trwa wciąż, to zdążysz i roślinek dopilnować i fotek napstrykać z ich rozwoju.
Niech pięknie rosną i kwitną jak należy. ;:215
;:3
balkonowo i doniczkowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”