Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Lucynko, teraz to dbaj o siebi i maleństwo, później będziesz dźwigać inne ciężary. Na floksy przyjdzie czas. Trzymam kciuki za mamę i maleństwo ;:333 ;:196

Jolu cieszę się, że podobają się tulipany i orliki, one się wysiewają i wszędzie ich pełno, niestety są jeszcze bardzo maleńkie, więc nawet nie wiem w jakich kolorach będzie potomsto :D .Zawsze możesz podglądać mój przychówek, jak coś Ci wpadnie w oko, bedziemy myśleć ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

;:224. To było 2 lata temu, a mój maluszek to już niezły łobuziak. "Pomaga" mamie w zrywaniu najładniejszych kwiatków.
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D Ale mam refleks :;230 , ale i tak życzę Ci pociechy z Twojej pociechy :D Znaczy, że się interesuje :wink: może rośnie jeszcze jeden pasjonat róż ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne te pierzaste tulipany .Moje też kończą kwitnienie, ale i tak w tym sezonie długo się nimi cieszyłam ,bo nie było zbyt gorąco .Powoli muszę wykopać koszyczki i posadzić w to miejsce dalie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu masz rację, ja tez znacznie dłużej niż myślałam cieszę się kwitnącymi tulipanami. nie ukrywam, że sprawiają mi ogromną przyjemność. Zaintrygowała mnie Twoja decyzja o wykopywaniu tulipanów. Swoje wykopuję w końcówce czerwca, jak zaczynają zasychać łodyżki. Czemu tak wcześnie wykopujesz swoje. Czy nie odbija się to na kwitnieniu w następnym roku :?: Może ja za późno wykopuję swoje ;:224

Specjalnie dla Ciebie Jadziu ostatnie spojrzenie na tegoroczne tulipany, ale już w szerszej perspektywie wiosennej rabaty

Obrazek Obrazek
Obrazek

Zagęściło się już na rabatach. Przybyło świeżutkiej zieleni, teraz tylko czekać na kwitnienie róż ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro wywołałam róże to proszę bardzo moja M. Hilling coraz śmielej otwiera kwiaty

Obrazek Obrazek

Nevada również pomalutku się budzi, ale zdecydowanie wolniej od M. Hilling

Obrazek

Nowa rabata różana z tegorocznymi zakupami

Obrazek Obrazek

I pękające pączuszki na pnącej

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to psikus sie przytrafił, wkleiłam nie to zdjęcie co trzeba ;:131 przepraszam i naprawiam błąd

Nevada we własnej osobie

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

daysy :wit , tez juz pokazalas pierwsze kwiatki roz... , delikatne , zwiewne i urocze... , no i jeszcze multum paczkow ;:138 .
Nowa rabata wyglada na calkiem spora ;:224 , tylko czekac , az roze sie rozrosne i zakwitna... ;:65
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20

Post »

Daysy dosyc duza rabatka wyszla, a jeszcze jak wszystko zakwitnie ;:138 bedzie kolorowo.
Czekamy na pnace zapowiada sie na niezly widok.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Daysy tulipany posadzone są w koszyczkach i z tymi koszyczkami je wyciągam i ustawiam w cieniu na ziemi, żeby spokojnie dogorywały .Nic złego im się nie stanie.Cudowne te pierwsze różane kwiaty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak dużą masz Nevadę? Zastanawiam się nad nią, ale nie wiem , ile miejsca powinnam jej zostawić.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Daysy napatrzeć się nie mogę na te twoje pierwsze kwiaty ;:167 u mnie tylko pąki ,wielkie napęczniałe i tyle ;:223
Kępy orlików zauroczyły mnie totalnie i cieszę się że posadziłam orliki ,a jak jeszcze będą miały takie kolorki jak u ciebie to będę w niebo wzięta ;:170 Powiedz mi kochana co to za roślinka na pierwszym zdjęciu przed różą i tulipanami taka biało-zielona?
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Zachwycony jestem tymi różami ;:167 Garden of roses bardzo mi się podoba a ty ją masz :) jak rośnie ?
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Piękne kolory orlików. Nowa rabata imponująca!
Dołączam się do pytania Tolinki. Co to ? Ładne.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości :wit :D

Wczoraj już miałam nadzieję , że troszkę popada, ale jak to mówią z dużej chmury mały deszcz, postraszyło, pokropiło i poooszło w siną dal :D
Jeśli i dzisiaj nie będzie padało, będę szalała z wężem po ogrodzie, bo zaczyna robić się sucho ;:202 Dziwna ta wiosna.
Poranny widok był dla mnie bardzo miły, gdyż coraz śmielej pokazują sie kwiaty na Nevadzie, jest boska. Pąk muśnięty delikatnym rumieńcem, a póżniej sama biel z żółciutkimi pylnikami, no po prostu cuudo. Teraz właśnie przydałoby się troszkę deszczu i ciepłych nocy.
Przejrzałam dzisiejsze lepy, niektóre są już do wymiany, najwięcej jest jednak na nich much ;:224 aczkolwiek wszelkie inne robactwo również można tam znaleźć.
alexia pisze:daysy :wit , tez juz pokazalas pierwsze kwiatki roz... , delikatne , zwiewne i urocze... , no i jeszcze multum paczkow ;:138 .
Nowa rabata wyglada na calkiem spora ;:224 , tylko czekac , az roze sie rozrosne i zakwitna... ;:65
;:100
Alexio tak mam już pierwsze kwiaty, z czego się bardzo cieszę, czekam jeszcze na Nevadę ;:167 Lubię jak na gałązkach pojawiają się ogromne kwiaty i wyglądają jakby obsiadły je piekknie pachnące motyle :D
beatris pisze:Daysy dosyc duza rabatka wyszla, a jeszcze jak wszystko zakwitnie ;:138 bedzie kolorowo.
Czekamy na pnace zapowiada sie na niezly widok.

Beatko
też jestem ciekawa jak będzie wyglądać nowa tzw "północna" rabata. Jest faktycznie spora, ale i róż na niej wiele, aż boję się czy nie za wiele ich upchnęłam. Może okazać się, że za 2 lata będzie wyglądała jak wschodnia z Nevadą. To wszystko z zachłanności :oops: , bo chiałabym mieć ich więcej i więcej.
JAKUCH pisze:Daysy tulipany posadzone są w koszyczkach i z tymi koszyczkami je wyciągam i ustawiam w cieniu na ziemi, żeby spokojnie dogorywały .Nic złego im się nie stanie.Cudowne te pierwsze różane kwiaty
Jadziu, dzięki ;:196 za podpowiedź, właśnie chiałam posadzić powojnika, tam gdzie rosną tulipany i trzymam biedaka w doniczce. Teraz już wiem, co mam zrobić, by skrócić jego męki.
Rozumiem, że tulipany wykopujesz dopiero jak przekwitną.

ewka36jj pisze:Jak dużą masz Nevadę? Zastanawiam się nad nią, ale nie wiem , ile miejsca powinnam jej zostawić.
Ewuniu lepiej zostaw Nevadzie sporo miejsca, ona raczej z tych "wielkich" u mnie po 2-ch latach ma ponad 2 metry i myślę, że gdyby nie to, że ma ciasno byłby też szerokim krzewem. Alicja/Georginia ma pięknie prowadzoną Nevadę, ale zostawiła jej dużo miejsca, więc ma jak się rozrastać.
Tolinka pisze:Daysy napatrzeć się nie mogę na te twoje pierwsze kwiaty ;:167 u mnie tylko pąki ,wielkie napęczniałe i tyle ;:223
Kępy orlików zauroczyły mnie totalnie i cieszę się że posadziłam orliki ,a jak jeszcze będą miały takie kolorki jak u ciebie to będę w niebo wzięta ;:170 Powiedz mi kochana co to za roślinka na pierwszym zdjęciu przed różą i tulipanami taka biało-zielona?
Tolinko, niedługo już wszędzie będą kwitły różyczki, lada moment u Ciebie też. Orliki na pewno będą takie same w końcu po tych samych rodzicach ;:306 . A może trafi się jakaś miła niespodzianka, zobaczymy. Zawsze możemy powtórzyć.
Roślinka nie wiem jak się nazywa, dostałam jako okrywową, okazała się bardzo ekspansywana, wszędzie jej pełno - mogę się podzielić ;:108

cdn
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”