Jolu cieszę się, że podobają się tulipany i orliki, one się wysiewają i wszędzie ich pełno, niestety są jeszcze bardzo maleńkie, więc nawet nie wiem w jakich kolorach będzie potomsto

Alexio tak mam już pierwsze kwiaty, z czego się bardzo cieszę, czekam jeszcze na Nevadęalexia pisze:daysy, tez juz pokazalas pierwsze kwiatki roz... , delikatne , zwiewne i urocze... , no i jeszcze multum paczkow
.
Nowa rabata wyglada na calkiem spora, tylko czekac , az roze sie rozrosne i zakwitna...
![]()
beatris pisze:Daysy dosyc duza rabatka wyszla, a jeszcze jak wszystko zakwitniebedzie kolorowo.
Czekamy na pnace zapowiada sie na niezly widok.
Jadziu, dziękiJAKUCH pisze:Daysy tulipany posadzone są w koszyczkach i z tymi koszyczkami je wyciągam i ustawiam w cieniu na ziemi, żeby spokojnie dogorywały .Nic złego im się nie stanie.Cudowne te pierwsze różane kwiaty
Ewuniu lepiej zostaw Nevadzie sporo miejsca, ona raczej z tych "wielkich" u mnie po 2-ch latach ma ponad 2 metry i myślę, że gdyby nie to, że ma ciasno byłby też szerokim krzewem. Alicja/Georginia ma pięknie prowadzoną Nevadę, ale zostawiła jej dużo miejsca, więc ma jak się rozrastać.ewka36jj pisze:Jak dużą masz Nevadę? Zastanawiam się nad nią, ale nie wiem , ile miejsca powinnam jej zostawić.
Tolinko, niedługo już wszędzie będą kwitły różyczki, lada moment u Ciebie też. Orliki na pewno będą takie same w końcu po tych samych rodzicachTolinka pisze:Daysy napatrzeć się nie mogę na te twoje pierwsze kwiatyu mnie tylko pąki ,wielkie napęczniałe i tyle
![]()
Kępy orlików zauroczyły mnie totalnie i cieszę się że posadziłam orliki ,a jak jeszcze będą miały takie kolorki jak u ciebie to będę w niebo wziętaPowiedz mi kochana co to za roślinka na pierwszym zdjęciu przed różą i tulipanami taka biało-zielona?