Pod Jesionem cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pod Jesionem cz. 4

Post »

Cała kolekcja lilaków, jak widzę. U mnie tylko jeden po poprzedniej właścicielce się ostał. :-) Ale już przekwitł.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Loki! Moje to wszystkie ,,darowane". W tym roku nabrałam ochoty na bordowego, ale to nic pilnego.... ;:333

Nowym krzewem (dopiero od zeszłego roku) jest u mnie kalina:

Ta zmarniała w zeszłym roku i miałam obawę, że zostanę tylko z podkładką, ale w tym roku odżyła, a ja chwilowo nie wycięłam jeszcze zbędnych gałązek...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taka zwyczajna...
Obrazek

Obrazek

A tu moja kalina pachnąca liliami - jeszcze mała, ale dzielna!
Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

Renatko, masz pięknie wypielęgnowany warzywnik ;:138 - u mnie zawsze jakieś chwaściory rosną na ścieżkach (i na grządkach ;:131 ). ;:124
Kolekcja lilaków wspaniała, pachnie pewnie cudownie. ;:108
Po prostu ślicznie. ;:333
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Witaj Renatko. Dawno nie zaglądałam, ale lepiej późno niż wcale. A tu już nowy wątek i to w pełni zaawansowany :roll: . Morze niezapominajek widzę u Ciebie. Mówisz, kalina pachnąca liliami ;:333 ? Rewelacja! Chyba poszukam jej miejsca. A jak znajdę to kaliny poszukam :;230 .
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

cześć Reniu jak przymrozek nie uszkodził roślin u mnie -5 poszły ziemniaki same szłyki zostały wszystkie liście spadły .Bzy masz cudne.Ja kalinę miałam dorodna w ogródku ale mój tato wierzył ,że jak w ogródku rośnie kalina to zawsze bieda będzie przesadziłam za ogródek a potem poszła do sąsiadki a teraz troszeczkę żałuję ale podziwiam u was.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Reniu właśnie dojrzałam u Ciebie piękne poletko niezapominajek. Cudnie to wygląda. W tym roku u siebie też posadziłam przy drzewkach owocowych i widzę, że się już zadomowiły, aby przetrwały, bo cudnie wyglądają.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu! Wszystkie lilaki jakie mam dostałam w poprzedniej firmie od pracowników (głównie Pana Wiesia i Pani Bożenki ;:196 ). U mnie to potężne krzaczory, choć część H prowadzi na drzewka, ale i rosną u mnie kilkanaście lat.
Co do pielęgnacji warzywnika... przypomnę Ci Twoje słowa za kilka tygodni! :;230 Wstawiłam zdjęcie zaraz po zakończeniu wysiewów i będę je z rozmarzeniem oglądać, gdy rozpanoszą się na na tym skrawku ziemi chwaściory... ;:145

Karolinko! ;:196 Pierwsze kaliny (tą pachnącą liliami i podwójną) kupiłam dopiero w zeszłym roku u Szmita i to troszkę pod wpływem namowy naszych Forumek, które ze mną były! Warto było! ;:333
Ciekawe co mi z tej podwójnej wyrośnie... Zamiast wyciąć odrosty z podkładki kombinuję jak je bezpiecznie rozdzielić! ;:124

Beatko! Nie strasz z tą biedą... choć jak będę nadal wydawała tyle na rośliny, to słowa Twojego taty mogą się dość szybko spełnić! :oops:
Współczuję tego mrozu, a zwłaszcza strat. ;:168 U mnie coś było, bo są ślady, ale tak jakoś wybiórczo... ;:185

Asiu! Jako, że niezapominajki są dwuletnie, ale ładnie się rozsiewają, wystarczy...nie obcinać przekwitłych kwiatostanów i nie pielić. Znaczy tylko pozostawić młode roślinki. ;:306 U mnie momentami niezapominajki traktowane są jak chwasty ;:224 A mama przywiozła przed laty dwie maleńkie roślinki od znajomej. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

No to już wiem dlaczego Cię mało na Fo bo wszystko obsiane, obsadzone i wyplewione ;:215
Cudowne bzy a zajrzyj pod krzaczki czy są jakieś odrosty? bo jakby były to możesz się ze mną podzielić, a ja mam Krasawicę Maskwy i też mogę odrost Ci posłać ;:168 U mnie kamasja i czosnki jeszcze w pączkach :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Jasne, że są, a ja i tak kolejny raz będę wysyłała Ci monardy, bo dostałam podziękowania od innej znajomej za nieoczekiwaną przesyłkę ;:223 Fajnie wyszło, bo dostała dwa dni przed okrągłymi urodzinami, ale dobrze że mam jeszcze sporo! ;:306
Powiedz, które chcesz (mogę wszystkie), a i mam taki zwykły pachnący jaśmin!
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Chcialam kupić bzy ale troszkę się obawiałam właśnie tych odrostów.
Sąsiadka walczy z nimi co roku,czy wszystkie się tak rozłażą?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu! U mnie wszystkie poza pełnym białym. Ten miewa odrosty sporadycznie. Pewnikiem dlatego, że jest na nie najwięcej chętnych! :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko widać tej znajomej było pisane :;230 Ja już nie pamiętam, które chciałam :wink:
U mnie miała parę odrostów obok pnia tylko Krasawica Maskwy. Rozłazi się na pewno ten zwykły fioletowy (białego nie mam to nie wiem) . Chociaż został wytępiony w jednym miejscu odrodził się jak Feniks z popiołu :;230
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Renatko, 10 krzaków bzu ;:oj ;:oj Piękności. Niestety o takiej różnorodności to mogę tylko pomarzyć, mam podstawowe biały i fioletowe dwa (podobno, bo jeszcze nie kwitły, kupowane w biedrze jako 20 cm patyczki) i u teściowej dwa piękne z dużymi kwiatostanami kupowane gdzieś na necie.. Ale podobno te szczepione duże nie wytwarzają odrostów. Przynajmniej te teściówkowe, od kilku lat rosną sobie (uparcie :twisted: ) na pojedynczym pieńku..
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Koleżanka była zachwycona, ale mnie do dziś palą policzki ze wstydu... Przyznałam się jej jak było, ale obie mówiłyśmy tak jak Ty i że jednak o niej myślałam, bo dlaczego wysłałam dokładnie na urodziny? ;:224
Jeśli H ukopie mi dziś (jak obiecał wczoraj) sadzonki bzu itp. to przesyłka wyjedzie do Ciebie jutro raniutko. Jak usłyszał, że dla Ciebie to stwierdził, że koniecznie muszę wysłać. ;:333
Monardy mam dla Ciebie dwie czerwoną (kwiatek z kwiatka) i białą, bo takie chciałaś, a że to płodne roślinki więc mam spokojnie z czego. ;:333

Sabinko! Dziesięć krzaczorów, ale odmian znacznie mniej. U mnie robią miejscami za żywopłot. Najprościej pozyskać z odrostów, ale ponoć idzie ukorzenić innymi metodami. H radzi sobie z nimi kosiarką...no chyba, że Renatka wpada na pomysł, że uszczęśliwi odrostami znajomych... ;:306, to robi się lekki problem... ;:223 i trzeba ostro sekatorem działać! ;:224 To co? Małą paczuszkę jutro? ;:170 i tak będziemy na poczcie... ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko czym sobie zasłużyłam u H ;:180 pozdrów go serdecznie i podziękuj ;:4 Kochana wstrzymaj się do poniedziałku, bo w piątek wyruszam w kierunku Wrocławia i nie chciałabym żeby roślinki czekały na wsadzenie. Zresztą młodzi siedzą w domu ze słuchawkami na uszach i nie słyszą listonosza ;:223 A poczta czasem dostarcza nie w jednym dniu, a w dwóch i przyszłyby w piątek. Dziękuję za pamięć ;:196 rzeczywiście takie były monardy :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”