Skrętniki i nie tylko...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skrętniki i nie tylko...

Post »

Franek i Guidelines boskie <3 ;:3
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Moje nabytki skrętnikowe też zaczynają pokaz. Kilka jest zapączkowanych i ciekawość mnie zżera, jak będą wyglądały.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kasiu chrzciny?Czyżby coś mi umkneło :D
Awatar użytkownika
magda_sl
50p
50p
Od: 21 lut 2013, o 13:33

Post »

OOo to masz jeszcze takiego małego dzidziusia :D ? trzymaj męża za słowo i jak coś to zróbcie imprezę w lokalu tak jest najwygodniej ;:108
Pozdrawiam, Magda
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

izary - trochę tych irysków już jest, ale czy pachnące to zabij mnie ale nie wiem, a schylić się tak nisko nie dam rady, bo to irysy SDB - niziutkie są, a brzuch mnie ogranicza :;230 . Jak ziemia przeschnie to może na klęczkach uda mi się powąchać.

bejka1970 - chyba umknęło, trzecie dziecko w drodze, bocian zapowiedział się z wizytą na lipiec, więc chrzciny gdzieś we wrześniu mamy planach.

magda_sl - tak, ale jeszcze w brzuszku siedzi, dopiero w lipcu poprzytulam

Anka159, barbra13, koniczynka2014, Filigranowa27 - Guidelines i mnie zachwyca, to zeszłoroczny nabytek. Z nim dostałam jeszcze takiego

Chernika v Sakhare
Obrazek
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

OOO, kolejne cudeńko, ten kolor ;:oj ;:138 Kochana, absolutnie nie schylaj się i nie kucaj :) mogę żyć bez tej wiedzy naprawdę ;:196
Awatar użytkownika
magda_sl
50p
50p
Od: 21 lut 2013, o 13:33

Post »

Gratuluję i życzę szczęśliwego rozwiązania ;:196 . Ja mam tylko jedno dziecko ale chwilami mam wrażenie jakbym miała całe stado ;:224
Pozdrawiam, Magda
Awatar użytkownika
solshine
200p
200p
Od: 16 gru 2014, o 13:21

Post »

Gratulacje wspaniałej nowiny! :D Dużo zdrowia!
Nie jestem fanką skrętników, tzn lubię oglądać u innych jedynie :D ale ten ostatni czarno fioletowy jest.... oszałamiający! ;:3
Ala
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Kasiu też myślałam nad tym skrętnikiem "Chernika v Sakhare" ale dałam sobie spokój a tu widzę że może być wymianka listkowa.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Kasiu a wiesz ,że nawet troszkę się dziwiłam ,że po przeprowadzce do nowego domku nie szalejesz ogrodowo i nie latasz ze szpadelkiem :D
Dbaj o siebie kochana,teraz twoje zdrowie i maluszka są najważniejsze ;:196
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

Piękny kolorek Chernika v Sakhare ;:167
Choć sama nie mam nawet jednego skrętnika to bardzo mi się podobają.
U Ciebie jest na co popatrzeć :) ;:333
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

Beatko jedna rabatka powstała (przed drzwiami wejściowymi), od północnej strony. Rośnie tam cedr, kosodrzewina, pęcherznica "Diabolo", lilak meyera, żurawki, pierwiosnki, orliki, pieris japoński, migdałek, brunera, serduszka.

Obrazek Obrazek

Jednak większość terenu mąż obsiał trawą, bo po rozplantowaniu ziemi, koszmarnie to wyglądało. I wejść się nie dało, gdy deszcz pokropił, bo ziemia lepiła się do butów. Będę musiała kiedyś zrywać ten trawnik, ale póki co jest przynajmniej zielono.
Poniżej widok na nieobsianą jeszcze część, gdzie kiedyś ma być budynek gospodarczy.

Obrazek

A tu irysy - Beatko poznajesz?
Inosent Evasionii
Obrazek

Tact
Obrazek
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Irysy ;:167 słodkie maleństwa. Mam 8 , ale zupełnie inne niż Ty Kasiu. Zadziwia mnie mnogość odmian ;:131 W tym roku odkryłam, że wiele z nich cudownie pachnie ;:108
Rabatki atrakcyjne powstają, a w przyszłym roku będą zdobić wieloma kolorami kwiatów i liści ;:215
Masz kawał pola... tym samym pole do popisu ;:306
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p

Post »

gianna - trochę tego faktycznie jest, bo w sumie prawie 0,5 ha pola do popisu. Mąż się też wkręca coraz szybciej (nie ogrodowo wprawdzie, bo bardziej go w stronę warzyw ciągnie), jarzynę wysiewał w tym roku on, a w najbliższych planach ma zakup takiego małego foliaczka :;230 o wymiarach 30mx7m ;:306 .
O tym, że te irysy potrafią pachnieć wspominała izary, ale nie sprawdzałam jeszcze. U mnie powinno być ok. 50 odmian, kilka wypadło mi po zimie, tzn. coś je zeżarło ;:145 i zastanawiam się czy nie dawać pod kłącza jakiejś siatki.

Troszkę ogrodowych
Orliki
Obrazek

Hosta white feather
Obrazek

i myszka
Obrazek

Troszkę skrętników
Betula
Obrazek

Maja
Obrazek

Matylda
Obrazek
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Kasiu, a co w tym małym ;:306 foliaczku mężuś zamierza uprawiać?

Skrętnik Betula ;:167

Iryski powąchaj koniecznie. Chociaż współczuję... powąchać 50 szt...
Dobry pomysł z siatką ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”