Ogród zielonej cz II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zielonej cz II

Post »

Soniu trawy masz super ;:215 a na kwitnące truskawki to tak się napatrzyłam że zatęskniłam za ich smakiem i zapachem ;:173
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Soniu wielkie uznanie za wzorcowy kompostownik ,zaraz pokażę mojemu małżonkowi , już prawie skończył wędzarkę ,można wymyśleć nowe zajęcie ;:306
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu werbena siedzi w gruncie. ;:138 ;:196
W ten sam sposób wyślę ci kocimiętkę Blue Moon. :wink: Niestety tylko jedną sztukę, bo mam dwie siewki a ta druga jest dla Ani -anym. ;:131
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anitko berberysów mam trzynaście, różnych. Admiration lubię najbardziej, nie trzeba ich ciąć i mają ładną złotą obwódkę na liściach. ;:215 Rośnie ich już sześć. Trawy ładnie będą wyglądać dopiero w czerwcu lipcu, ;:108 bo późno ruszają i potrzebują czasu na pokazanie swoich możliwości.

Zuza w końcu po coś tu siedzimy, łatwo złapać wirusa lub inną bakterię ogrodową. ;:162 Mnie odurzył zapach lawendy, mam już około pięćdziesięciu i nie wiem, czy kolejne odloty się nie pojawią. ;:31 Na jednej rabacie jest chyba siedemnaście.

Obrazek

Reniu Trawy polubiłam za bezproblemowość. Mało pracy, a ładnie skomponowane zdobią cały rok. ;:215 Truskawki były miesiąc przykryte włókniną, mają dużo zawiązanych owoców. Teraz tylko słońce potrzebne. ;:65

Grażynko dziękuję w imieniu M. Daj swojemu odpocząć, bo się zniechęci. ;:218 Jak się nacieszy wędzarnią, to dopiero kolejne zadanie. Z moim M się taka taktyka sprawdza. ;:108

Aniu niech ładnie rośnie. Wyślesz mi nasiona kocimiętki jesienią, wysieję sobie. ;:108

Dziś spędziłam dużo czasu na ścinaniu, porządkowaniu i przesadzaniu floksów szydlastych. Posadziłam na skarpie pięć niebieskich i trzy białe dzwonki karpackie, dwadzieścia kocimiętek i ponad pięćdziesiąt smagliczek nadmorskich. Wszystko to rosło w różnych miejscach, ale pusta skarpa już mnie nuży i chcę ją jak najszybciej zapełnić. W przyszłym tygodniu wyruszę na objazd szkółek w poszukiwaniu polecanych przez Was roślin. :tan Trochę koloru jednak w ogrodzie widać- goździki i hosty.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Soniu , mężczyźnie bez zajęcia głupoty przychodzą do głowy ,lepiej niech myśli o nowym zajęciu ;:306
Śliczny kolor mają goździki i chyba są z tych pachnących,u mnie w tym roku zakwitnie dużo brodatych :wit szkoda że są tylko dwuletnie
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dokładnie to samo zdanie powtarzam swoim trzem mężczyznom. ;:306 M jednak muszę oszczędzać, jeszcze tyle planów mam. ;:224 Goździki trochę pachną, mam tylko małą kępkę i nie za bardzo chcą się rozrastać.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu, ja też w tym roku posadziłam 15 kępek lawendy. Jak myślisz, będę je wąchała już w tym sezonie?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

:wit Wpadłam i usiadłam... :wink:
Piękne masz floksy :D
Ta pierwsza rabatka bardzo mi się podoba :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,pięknie rozwija się Twój ogród,dajesz sobie doskonale radę z rozmnażaniem roślin i szybko ich przybywa i zapełnia pięknie rabaty,zaraz będzie ziemia zasłonięta ,bo rośliny tak zasuwają,pozdrawiam ;:196
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Zuzka na pewno będziesz wąchać lawendę ona szybko rośnie :D
oj tam ale o męża też trzeba dbać jeszcze jak dobry to już w ogóle gdzie potem drugiego takiego szukać :;230 takich to jak na lekarstwo.
Sonia to ty masz aż trzech facetów w domu to sobie żyjesz jak królowa :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza jak kępki, to na pewno zakwitną. ;:108 Zresztą liście pachną równie intensywnie. :D U mnie nawet siewki lawendy zakwitły w ubiegłym roku pojedynczymi kwiatami.

Agnieszko witam i dziękuję. ;:196 Rabatka z różami w tym roku założona, jeszcze trochę pustawo, ale wszystko przede mną. :) Floksy, to najlepszy zadarniacz. Na skarpie jeszcze małe rośliny, to floks się może panoszyć, choć mam nadzieję już niedługo, pojawiają się inne kwiaty. ;:65 Twój ogród, to dopiero areał i piękny las, że nie wspomnę o zwierzyńcu. Podglądam go, ale pora się ujawnić. :oops:

Martuś nareszcie nie będą straszyć puste rabaty. Wczoraj zauważyłam, że po deszczach zdecydowanie wszystko podrosło. ;:215 Będzie mniej miejsca na chwasty.

Anitko na szczęście tylko jeden mężczyzna domowy. ;:306 Pozostali u siebie, do mamy w odwiedziny i na obiad czasem wpadną.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

U mnie 3 kobiety w domu jeden mężczyzna część zwierzęca na odwrót :;230
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Soniu masz nie samowitą kolekcję lawendy, ;:138 no i widzę, że wszystko sadzisz w dużych ilościach.
Mój M zawsze mi powtarza, żebym sadziła po kilka szt roślin, to dopiero je widać, ale mnie już brakuje miejsca.
Truskawki pięknie kwitną, martwisz się, żeby nie miały za mokro, a ja, żeby nie miały za sucho, bo owoce drobne. U nas jest wieczny deficyt deszczu. :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Piękne masz te trawy. Cudne po prostu. Na swoją pierwszą w tym roku truskawkę nie mogę się doczekać. Moje dopiero roczne ale obsypane kwieciem. Liczę na spory i dobry plon. Zobaczymy, czy się nie przeliczę.
Bardzo ładnie goździki kwitną. Moje jeszcze śpią w pąkach.
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57

Post »

Soniu tworzysz śliczny ogród ;:180 Podziwiam bo to co zaplanujesz to potem skrupulatnie realizujesz.Rabaty bardzo mi się podobają i dobór roślin ;:138 Masz do tego rękę,rosną u Ciebie jak na drożdżach.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”