Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4
Też mam takie skojarzenie..., piękny orlik jak nie orlik ;). Ta trawa wygląda mi na Kostrzewę siną.
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, razem z Tobą czekan na kwitnienie edenki
Tak Ci strasznie jej zazdroszczę, tak straszenie, strasznie, że ... że zamówiłam sobie też
W dodatku poszłam Twoim śladem i zamówienie złożyłam u Ewy - mój edenek przyjedzie w czerwcu

Tak Ci strasznie jej zazdroszczę, tak straszenie, strasznie, że ... że zamówiłam sobie też

W dodatku poszłam Twoim śladem i zamówienie złożyłam u Ewy - mój edenek przyjedzie w czerwcu

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Anka, ale mało higieniczne te Twoje rośliny, lilia niewydepilowana, mak też w nosie ma golenie...
Super rozkwiecona rabata
Czosnki i piwonie i u mnie mają pąki, natomiast reszta zieleniny tylko liściory. Czy ja się w tym sezonie doczekam kwiatów...
chyba na gwiazdkę 

Super rozkwiecona rabata

Czosnki i piwonie i u mnie mają pąki, natomiast reszta zieleniny tylko liściory. Czy ja się w tym sezonie doczekam kwiatów...

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Ogólne zdjęcie bardzo ładne, kolorystyka faktycznie bajkowa. Delikatna
Co do Twojego kwiatka NN, czy on przypadkiem nie kwitnie na żółto?

Co do Twojego kwiatka NN, czy on przypadkiem nie kwitnie na żółto?
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Aniu, pierwsza trawka to z pewnością kostrzewa. Ona teraz kwitnie. Ostatnio byłam w ogrodniczym by sobie taką nabyć ale jak zobaczyłam dorodną kępę w koszyku za 68 zeta to mi przeszło
Połączenie Elegant lady i Claudii jest fantastyczne. Zaplanuję sobie tą Claudię zamiast nieszczęsnego Van Eijka który się nie sprawdził.

Połączenie Elegant lady i Claudii jest fantastyczne. Zaplanuję sobie tą Claudię zamiast nieszczęsnego Van Eijka który się nie sprawdził.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczka, nie chcę cię straszyć, ale tą trawę widywałam w dzieciństwie na podmokłych terenach zbierałyśmy jej kwiatostany do suszonych kompozycji, a sama trawa rozrastała się jak głupia, z czasem na kilku metrowym terenie rosła TYLKO ta trawa

Mówisz, żeby wpaść na kawę i wrócić z kamorkami.. w torebce najlepiej

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taką niewydepilowaną sfotografowałaś
Eden rose to piękna róża chciałabym ją mieć u siebie.

Eden rose to piękna róża chciałabym ją mieć u siebie.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dobra. No toście mnie znów nastraszyły. Nawłoć idzie do bylinowego nieba, tak samo ta trawka.
Sabinko ta trawka rzeczywiście ma jakby ostre brzegi i widzę, że sieje się jak głupia, bo mam pełno jej siewek po działce porozrzucanych. Kępa też rośnie strasznie szybko. Musimy się więc pożegnać, bo ja już dosyć kotów drę ze śniedkiem, nie mam ochoty jeszcze i z nią.
Filemonku warto kupić Edenkę. Ja same achy słyszałam na jej temat a zdjęcia jej przyprawiają mnie o szybsze bicie serca. Nie miałam okazji zobaczyć na żywo. Toteż czekam na nią bardzo niecierpliwie.
Aprilku to co ty masz za ogrodnicze w okolicy?
U nas na ryneczku kupisz (co prawda małą) sadzonkę za 4-5 zł. Rozrośnięte trawy tej wysokości widuję po 20-30zł.
Mnie Van Eijk bardzo się sprawdził i jeszcze bardziej przypadł do gustu.
witch tak, to prawdopodobnie nawłoć, ona kwitnie na żółto. Idzie dziś na odstrzał.
Zuziu zdecydowanie nasze ogrody uczą nas cierpliwości. Dasz radę -wytrzymasz.
Marlenko będziesz na bank zadowolona z różyczek od Ewy. Towar pierwsza klasa! W czerwcu powiadasz? To na pewno dostaniesz już kwitnącą.
Iwono i Piotrze to rzeczywiście kostrzewa. Tak też rozpoznała ją April, więc musi nią być. Tym bardziej, że kojarzy mi się fakt iż kupowałam kiedyś kostrzewę...
Kasiu ale nawłoć jest żółta
a takiego koloru ja już nie zapraszam do siebie. I jednak ekspansywna prawie wszędzie gdzie rośnie.
Musze przyznać, że podoba mi się nawłoć w naturalistycznych bukietach, w wazonie ale nie na mojej działeczce.
Sabinko ta trawka rzeczywiście ma jakby ostre brzegi i widzę, że sieje się jak głupia, bo mam pełno jej siewek po działce porozrzucanych. Kępa też rośnie strasznie szybko. Musimy się więc pożegnać, bo ja już dosyć kotów drę ze śniedkiem, nie mam ochoty jeszcze i z nią.

Filemonku warto kupić Edenkę. Ja same achy słyszałam na jej temat a zdjęcia jej przyprawiają mnie o szybsze bicie serca. Nie miałam okazji zobaczyć na żywo. Toteż czekam na nią bardzo niecierpliwie.

Aprilku to co ty masz za ogrodnicze w okolicy?

Mnie Van Eijk bardzo się sprawdził i jeszcze bardziej przypadł do gustu.

witch tak, to prawdopodobnie nawłoć, ona kwitnie na żółto. Idzie dziś na odstrzał.

Zuziu zdecydowanie nasze ogrody uczą nas cierpliwości. Dasz radę -wytrzymasz.

Marlenko będziesz na bank zadowolona z różyczek od Ewy. Towar pierwsza klasa! W czerwcu powiadasz? To na pewno dostaniesz już kwitnącą.

Iwono i Piotrze to rzeczywiście kostrzewa. Tak też rozpoznała ją April, więc musi nią być. Tym bardziej, że kojarzy mi się fakt iż kupowałam kiedyś kostrzewę...

Kasiu ale nawłoć jest żółta

Musze przyznać, że podoba mi się nawłoć w naturalistycznych bukietach, w wazonie ale nie na mojej działeczce.

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Hm, Aniu, jakby ci powiedzieć....Warszawa nigdy nie należała do tanich, no i jeszcze w koszyczku
Pewnie gdybym na targu kupowała oddzielnie trawę i koszyk wyszłoby 1/3 ceny 

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie w szkółce rododendrony droższe niż w szkółkach w Łomiankach także w cale w Wawie nie najdrożej.
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
Mam propozycje to zaczekaj i jak okaże się nawłocią zetniesz do wazonu,
a resztę na kompost, albo wsadź do donicy i j.w ;)...
Co do W. polecam Al Krakowską P-s ostatnio kupowałam trawkę około 6 zł. Kostrzewy też były, nie w jakichś strasznych cenach...
Doczytałam poszła już do nieba...
Wyrwałam jedną Nawłoć jest podobna tylko u mnie czerwona łodyga jest na dole tylko, pachnie takim zielskiem, i charakterystyczny korzeń, zwykle urywa się...
a resztę na kompost, albo wsadź do donicy i j.w ;)...
Co do W. polecam Al Krakowską P-s ostatnio kupowałam trawkę około 6 zł. Kostrzewy też były, nie w jakichś strasznych cenach...
Doczytałam poszła już do nieba...

Wyrwałam jedną Nawłoć jest podobna tylko u mnie czerwona łodyga jest na dole tylko, pachnie takim zielskiem, i charakterystyczny korzeń, zwykle urywa się...
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Kochana widzę,że powoli zaczyna się powojnikowe szaleństwo
A jak ma się reszta Twoich piękności 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczka, a dlaczego tylko "masz nadzieję, że to on", gdzie kupowałaś?Mój świeżaczek okazał się Bałtykiem, masz go może? Możesz coś więcej powiedzieć o tej odmianie?
Aniu rozumiem Cię, bo w zeszłym roku też stwierdziłam, ze mam podejrzanie żółto w ogrodzie, ale ciągle nie mogę się powstrzymać. Dzisiaj dorzuciłam sobie jeszcze żółtego powojnika do koszyczka...