Moje roślinki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
Mój biały fiołeczek zakwitł

Wczoraj kupiłam też wilczomlecza białego dla siostry.
Mój czerwony kwitnie bez przerwy odkąd go przyniosłam do domu

Teraz się zastanawiam, czy nie dać jej czerwonego, a sobie zostawić białego. Oczywiście szczepkę czerwonego bym też sobie zostawiła ;)
Syngonium od Asi Kwiato-maniaczki już ma domek

Wczoraj kupiłam też wilczomlecza białego dla siostry.

Teraz się zastanawiam, czy nie dać jej czerwonego, a sobie zostawić białego. Oczywiście szczepkę czerwonego bym też sobie zostawiła ;)
Syngonium od Asi Kwiato-maniaczki już ma domek

-
Kasiu
ja swoje anturium odmłodziłam tnąc go na kawałki ,ale musi mieć każdy kawałek wypustkę korzonkową.Ucięłam troche wyżej jak doniczka i stary korzeń tez wypuścił młode liście.Mój też rósł tak wysoko jak Twój ,ale z boków nie wypuszczał dzieciaczków.Liście i kwiaty wypuszcza cały czas.nawet jak go pocięłam i górę wsadziłam to nie przestała kwitnąć,myślałam że przychoruje to odmładzanie ,a ona nie.Rośnie jak szalona.Tylko że moje anturium jest trochę inne niż Twoje

ja swoje anturium odmłodziłam tnąc go na kawałki ,ale musi mieć każdy kawałek wypustkę korzonkową.Ucięłam troche wyżej jak doniczka i stary korzeń tez wypuścił młode liście.Mój też rósł tak wysoko jak Twój ,ale z boków nie wypuszczał dzieciaczków.Liście i kwiaty wypuszcza cały czas.nawet jak go pocięłam i górę wsadziłam to nie przestała kwitnąć,myślałam że przychoruje to odmładzanie ,a ona nie.Rośnie jak szalona.Tylko że moje anturium jest trochę inne niż Twoje

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
Ponieważ nie wiedziałam jak jest lepiej to kilka wsadziłam do wody a kilka do ziemi.Wszystkie się przyjęły.Sobie zostawiłam dwa a resztę rozdałam. Wszystkim też ładnie rosną i kwitną.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
Wiosną jak moje Hibki odbiją to wyślę Ci więcej szczepek:), Bardzo szkoda mi tego hibka, a to wszystko wina poczty, leza teraz dla mnie 2 przesyłki na poczcie, byłam w domu a listonosz zostawił mi awizo, poszłam na poczte chciałam odebrac przesyłki a ona mówi ze listonosz sie jeszcze nie rozliczył z przesyłek i ze będę mogla je odebrać w poniedziałek. Powiedziałam jej ze dla mnie to jest śmieszne, tym bardziej ze byłam w domu cały dzień. Pani na poczcie powiedziała ze co najwyżej moge złożyc skargę. Zrobie to jutro z samego rana bo w piątek sie spieszyłam na cmentarz. Mam nadzieje ze roślinki beda całe i zdrowe.