Izuś mam pytanie o aukubę, bo jest w moim centrum, mam ochote ją kupić ale wszędzie piszą że u nas nie przezimuje, że to raczej roslina do donicy. A u ciebie tak bez okrycia fakt ,że tego roku zimy praktycznie nie było. Czy w mroźne zimy zabezpieczałaś ją jakoś?
Witam Wszystkich serdecznie i bardzo ,bardzo przepraszam ,że tak zaniedbałam i wątek i pw.
Obiecuję solennie ,że dzisiaj wieczorem odpiszę Wszystkim po kolei.
A na razie zostawiam kilka zdjęć wczesno-wiosennych
"Forsycja różowa"
Wreszcie zakwitła parocja perska, miała tylko dwa kwiatuszki czy raczej kwiatostany ale i tak bardzo się ucieszyłam. Zdjęcie niewyraźne ale może cos tam zobaczycie
Magnolie i kolejne ciemierniki
Życzę Wszystkim miłego ,słonecznego i ciepłego dnia
Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny
Ciemierniki rzeczywiście wygladaja jak sztuczne, szczególnie wtedy gdy śnieg leży ,a one wychylają główki spod śniegu
Forsycja to Abeliofylum koreańskie ROSEUM , miałam jeszcze białą ale padła pierwszej zimy po posadzeniu.
Chciałam Wam pokazać jak zakwitła moje paulownia ale jakość zdjęć jest "powalająca" muszę powiedzieć ,że pięknie pachnie.
Aponogeton distachyos--
judaszowiec
Fortegilla
Kielichowiec
Trójlist
Disporum i uvularia
Akebia pięknie kwitnie i jeszcze piękniej pachnie, zapach roznosi się po całym ogrodzie
i różne różności
Izuś rośliny jak zwykle ładne i ciekawe. Paulownia ,jak i większość ciekawych drzew i krzewów, pięknie kwitnie, zima nie była mroźna więc możemy się cieszyć kwiatami