Balkonowe Rosarium / 2.

Zablokowany
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium / 2.

Post »

:wit Wanda , u mnie robactwo lubi wszystkie bez wyjatku... Czy to nie bedzie walka z wiatrakami ;:131 .
Pozdrawiam.

Pedrowa , zdjecie Jerzyka i jego paczusia ;
Obrazek Obrazek

Jest bardzo malutki , moze on tak ma (w koncu to miniatura) , albo nie pasuje mu u mnie.

Kwiatow jeszcze nie ma , ale dzisaj zapowiadaja burze , wiec zrobilam foty tych co najbardziej "utyly" (jutro moze ich juz nie byc).
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20

Post »

Alexia wow, tylko czekac i juz bedzie ..... u nas tez zacznie zaraz padac ...
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alexio dobrze je karmisz ,ze tak cudnie przytyły .Na takie widoki muszę jeszcze z tydzień poczekać .Mszycowate w natarciu u mnie również ,chociaż tylko jedna jest na prawdę mocno zaatakowana .Wczoraj opryskałam mydłem wrotyczowo czosnkowym, a dzisiaj znów była calutka zielona od mszyc :evil:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

;:7 alexia, dziękuję za fotorelację króla Jerzyka ;:196. Na razie widzę same pojedyncze pączki, no ciekawa jestem bardzo czy pokaże u Ciebie takie bukieciki jak na reklamach....

Twoje tłuściutkie pączusie niezłe ;:224 i pewnie nadal są bo z tej burzy, przynajmniej u mnie, prawie nic nie było, postraszyło i poszło (a na porządny deszcz czekam z utęsknieniem).

Właśnie postanowiłam, że dokupię sobie w tym sezonie jeszcze jedną różyczkę i szukam białej mocno pachnącej. Pierwszą cześć wątku zaczęłaś od prezentacji Margaret Merril nazywając ją kontrowersyjną. A mi jakoś tak w oko wpadła bo ponoć pachnie nieziemsko. Masz ją jeszcze? Jak ona rośnie (pokrój krzaczka) i jak się zachowywała później, od czasu gdy ją tam pokazywałaś? Co do jej zdrowia to właśnie dziwne bo jedni piszą, że super-zdrowa, a inni że mocno chorowita :roll:. Myślisz, że ona lepiej będzie się miała w gruncie czy w donicy? Będę Ci wdzięczna za opinię ;:168.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale widoki... Można w kółko oglądać te Twoje kolorowe różyczki ;:167

PS Wyobraź sobie, że William and Catherine żyje. Ba, ma się całkiem dobrze :) Przeniosłam ją do donicy, a jej poprzednie miejsce zajęła ?przechodnia? Chantal Thomas; pozdrawiam Majeczkę :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit :;230 Ania dziękuję :;230 hahah..hahaha wiesz z czego tak się śmieję !!! :;230
Alexia ja na takie kolorki muszę jeszcze długo poczekać... jak znajdziesz chwilkę napisz jak się
nazywa ta morelowa różyczka ;:oj jest śliczna wiem, że to jest jakaś nowa odmiana... tylko jaka ;:170
Deszczyk dotarł do mnie .... padało w nocy :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

hejka, dobrze pasiesz te swoje różyczki, pączki faktycznie tłuściutkie ;:306 Ciekawe ile dni potrzebują żeby się rozwinąć. To pewnie zależy od odmiany.
U mnie pierwsze pączki pokazały się na Louise Odier ale raczej inne ją prześcigną w tym wyścigu. Teraz codziennie trzeba oglądać, codziennie ponad 100 róż w zbliżeniu :;230 :;230 Ale przynajmniej mszyce gniotę przy okazji :roll:
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

beatris , nawalnica przeszla bokiem , troche poburczalo , spadly 3 krople deszczu , ale co sie z donicami nalatalam , to moje... ;:306

JAKUCH , ano , karmie ... , nie mam innego wyjscia. One w donicy znajda tylko to co im wleje /posypie ;:224 .
Tez pryskalam mydlem , ale z piolunem... , a i tak skonczylo sie na chemi... :shock: .

Pedrowa , tez jestem ciekawa... , trzeba troche cierpliwosci , on rosnie u mnie dopiero 2 m-ce , a przyjechal uspiony , prosto z chlodni... ;:108 .
U mnie , tez burza przeszla bokiem.
M.M. juz nie mam . Fakt jest biala i pachnaca... , jak jest zdrowa , ma piekne liscie , uroczo zwija platki na noc. U mnie dopadl ja rak wglebny.
Nastepny sezon rosla "wstecz" i wyladowala na smietniku. Jak sie na nia zdecydujesz ,to moim zdaniem lepiej ja posadzic w gruncie... , sa zgrabniejsze krzaczki do donicy. Osobiscie , jej wiecej nie kupie (dla mnie zapach nie jest wazny).

Aniu , moze z nia rozmawialas... i pogrozilas smietnikem... ;:306 . Widzisz , czasami donice nie sa takie zle ;:108 .

Majka , cierpliwosci..., wiesz , ze to ogromna zaleta ogrodnika... ;:306 .
Ta "nowa" odmiana to bialy Gruß an Aachen... ;:224 , od lat jest u mnie biala , a w tym roku masa paczkow , wszystkie cytrynowo-morelowe. Moze zmutowala do odmiany wyjsciowej... :;230 .
Teraz wyglada tak;

Obrazek

Aprilku , ;:oj to potrzebujesz troche czasu , na Twoja setke... ;:224 . Wszyscy doczekamy sie upragnionych kwiatow..., cierpliwosci ;:65 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Ależ on śliczna ;:167 . Nie można wprost oczu od niej oderwać ;:138 ;:138
Różyczki wszystkie piękne, ale ta ostatnia to prawdziwa, chiciałam napisać miss ale z tą tuszą to lepiej królowa :D Zdjęcia robisz przepiękne ;:215
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciesze sie , ze Ci sie podoba... ;:108 , ja wole jej zeszloroczna wersje;

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Pedrowa
200p
200p
Od: 20 wrz 2013, o 12:51

Post »

alexia, dzięki za informację ;:196. Chyba jednak się na Margaret Merril nie zdecyduję, choć ja właśnie zapachy bardzo cenię. M.M. jest dla mnie zbyt niepewna i nie będę ryzykować. Mam "plan B" :lol: czyli upatrzoną bardziej przewidywalną pannę ale niestety nie aż tak pachnącą. Jak już się na 100% zdecyduję, to Ci napiszę ;:108 .
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Moja - twoja biała Gruss wyglądała identycznie w pąku rok temu. Też się zdziwiłam i miałam mieszane uczucia. Ale ten kolor szybko zginął.
To ńiesamowite, że masz już taki kwiat ;:oj
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Zeszłoroczna też piękna ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Wypasione pączuchy ;:167 w zeszłym roku zastanawiałam się mocno nad bialym Gruß an Aachen,teraz żałuję że go nie kupiłam w tej zeszłorocznej wersji jest cudny ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Alexia pąki rewelacja ;:108 Przyszłam zapytać jak się czuje Ventilo? ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”