Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Fajne połaczenie kolorystyczne chabrów z serduszką ;:333
Naparstnica Ci obrodziła ;:oj Ja widziałam wczoraj sadzonki za 8zł. Może faktycznie weź się za handel... ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

bejka1970 pisze:Sabinko na tłok na rabacie jest tylko jeden sposób-zrobić następną ;:306 Jest tylko jeden problem ,jak tylko pojawia się wolne miejsce to ktoś podrzuca nam nowe chciejstwa i zanim sezon dobiegnie końca druga jest jeszcze bardziej zapchana jak pierwsza :;230
Ha ha ha! Święte słowa! Też tak mam. ;:215

Co do Błękitnego... mnie też nie wygląda na niego Twój clematis... Poczekamy jeszcze trochę to się okaże. On ma gładkie pączki a nie takie omszone. Na temat wybarwienia się nie wypowiadam, bo może być ciut inne u każdego. A gdzie go kupowałaś?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Tulap, naparstnicę wykorzystam ;:108 bardzo ją lubię i martwi mnie, że uwierzyłam producentom nasion i nie wysiałam w ubiegłym roku większej ilości.. miała być przecież wieloletnia..
Witch, od nadmiaru niech nas głowa nie boli, a szczególnie ciebie, bo masz kochana ogromne przestrzenie do obsadzania ;:108
Milenko, Louise Odier to podobno bardzo zdeterminowana róża i może rosnąć nawet na ubogich ziemiach i w półcieniu.. nie mówię żeby ją od razu wyrzucać gdzieś na tyły, ale póki nie wymyślisz dla niej nowej miejscówki to jestem pewna, że i w tujach będzie ładnie rosła. grunt to dokarmiać ją jakimś nawozem, bo wiadomo większe drzewka mogą być sporą konkurencją ;:108 W ubiegłym tygodniu burza wyłamała moje wszystkie tulipany piwoniowe ;:145 Przezornie podwiązałam część piwonii, ale i tak wyglądają żałośnie. Mam nadzieję, że będzie już ładna pogoda i odrobinę się naprostują ;:224 Szkoda tej twojej, człowiek się nastawi na kwiaty, a potem kilka minut i wszystko trafia.
April, podobno, że ślimaki nie lubią kwaśnego odczynu, dlatego twoje igły skutkują.. niestety u mnie iglaków brak, za to są przysmaki typu ostróżki czy jeżówki, za które też się wzięły :evil:
Aness, w pikowanie to fajnie się bawić na przełomie luty-marzec, wtedy każda roślinka cieszy.. teraz gdy mamy w ogrodach szał kwitnień, myśl o pikowaniu przyprawia o zawroty głowy :;230
Eliza, dzisiaj zakwitł rzekomy Błękitny Anioł.. wydaje mi się, że mam jakieś inne cudeńko ;:224
Beatko, poszłam za twoją radą rok temu.. zrobiłam drugą rabatę, a na wiosnę zrobiłam rabatę mini mini nr 3.. znając życie jakoś wykroję kolejne miejsce na nasadzenia, ale cierpliwość mojego eM wystawiana jest każdorazowo na wielką próbę ;:306
Maryś, u mnie też nagietki wychodzą co roku z samosiewów.. nawet ich nie pikuję, bo w grupie wyglądają obłędnie. Naparstnicę wolę wysiewać do doniczki, bo mam takie szczęście, że zawsze ciacham siewki :oops:
Zuza, to widziałaś tanie naparstnice. Szwagierka w ubiegłym roku chciała dokupić do swoich sianych i kosztowały 12 zł za sztukę ;:202 :shock: Wyobrażacie to sobie! Powiedziałam o tym mężowi i kazałam mu przeliczyć ile jest warta ta moja mała doniczka :lol:
Aneczka, Błękitnego kupowałam u Stasi.. do tej pory nie miałam od niej pomyłek...

Proszę bardzo, rozkwitnięty Błekitny Anioł
Czy tak powinien wyglądać, nie za ciemny? i gdzie ma karbowane płatki? ;:218

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko a może to Bałtyk? Jeśli ktoś potwierdzi to jesteś szczęściarą,bo zawsze chciałam go mieć ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spróbuję zapytać u Stasi, może ona rozpozna pomyłkę..
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To nie on ;:108
On ma 4 płatki i jest prawie biały,ma inne liści.
Ale cudny ten jest ;:oj
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może The President, Bałtyk bardziej dwukolorowy jest.
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko, zobacz tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=812
Dorcia ma Swojego od Stasi i ma ten sam problem co Ty ;:oj
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap, piękny, to prawda, ale z Eden Rose chciałam puścić Anioła ;:224
Zuza, no właśnie mam taki sam jak Dorcia, może się Stasi etykietki pomyliły.. President to nie jest pewnikiem, mam Presidenta i jest o wiele ciemniejszy niż ten ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pisałam do Stasi , prawdopodobnie wszystkie co kupiłyśmy Anioła mamy inną odmianę
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano macie inną odmianę, fakt też bardzo ładną. ;:224
Jednak Anioł to nie jest. Polujcie nadal, bo gnieciucha warto mieć. To niezawodny powojnik. ;:215
Stasi się coś w doniczkach namieszało. Ano, każdemu może się zdarzyć. Jestem ciekawa co Wam Stasia odpisze odnośnie odmiany, jaka się Wam trafiła. Bardzo ładny kolorek. ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorcia, zagadka rozstrzygnięta. Mamy odmianę Bałtyk ;:oj
Gratulacje i nagroda Obrazek Obrazek Obrazek dla Annes, która jako pierwsza wpadła na ten trop.. Z gnieciucha nie zrezygnuję skoro Aneczka tak zachwala ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko tak jak pisałam wcześniej szczęściara z Ciebie ;:108 Ja o Bałtyku marzę od dawna ;:215
Błękitny Anioł rośnie u mnie od 7 lat i z roku na rok słabszy,ale to pewnie wina róż,które obok rosną czyli GdF i Veichenblau ;:224
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sabinko pomyłkowy powojnik bardzo ładny. Jak ślimaczki reagują na granulat. Ja przeszłam na sól szybsza jest reakcja. :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja stoję murem za Błękitnym. U mnie trzeci rok a tak się zagęścił i rozrósł jak żaden inny. Nawet mu do pięt nie dorastają. Myślę, że nie będziesz mieć problemu z jego kupnem. U mnie to np. standardowa odmiana w marketach, ogrodniczych jak i ryneczkach.

Zmartwiły mnie słowa Ani na temat słabnięcia powojnika przy róży. Sama mam kilka takich zestawień i nie wyobrażam sobie inaczej, bo to w końcu najpiękniejszy duet w ogrodzie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”