Moje Arboretum cz.2
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.2
Stokrotki odrosną a trawa lepiej niech się nie sieje. 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moni moja pierwsza Katalpa była kupiona malutka, to poczekałam ok 7 lat aż zakwitnie, rosła w skromnych warunkach, w lekkim cieniu, bez wygód, nie bardzo o nią dbałam. Ale dorosła do wielkości drzewa i wtedy zakwitła. Drugą kupiłam kwitnącą. Ja bym nie przesadzała, chyba ,że chcesz w inne miejsce. Ale jeśli Ci nie zależy na tym , to zostaw, jak dorośnie to zakwitnie. Tak czy owak to już za późno teraz na przesadzania. Moje już mają malutkie listki. Najwyżej późną jesienią. A jeśli chcesz zrobić bardziej drzewo, to poprzycinaj zewnętrzne gałęzie, można wyprowadzić na jeden pień. Moja była drzewkiem , ale i tak sporo ją cięłam bo za bardzo była rozłożysta. 

A mogę zrobić zdjęcie i mi pomożesz i powiesz, które ciachnąć żeby wyprowadzić na 1 pień? Bo ja nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać, a chciałabym ładną katalpę
Bardzo ładnie proszę

- karolacha
Moni A miałam zapytać o zdjęcie
jasne ,zobaczymy co się da z tego zrobić. Tylko chyba już nie tej wiosny. No ale zobaczymy
jutro ...

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No trochę się uśmiałam z Waszej dyskusji na temat Katalpy .No właśnie czego Karola nie ma, raczej ma wszystkie cudnie kwitnące drzewa nawet różano jabłkowe czy jabłkowo Glicyniowe
.Oglądałam wczoraj z naszej przychodni wielką kwitnącą Glicynię.Swoje grubaśne konary ma grubości mojej ręki i wysokość 2 pięter calutka ukwiecona
Jakiż to był cudny widok .Zauważyłam dziewczynę robiącą jej fotki kwiatów i liści ,więc ja zagadnęłam .Ona zastanawiała się jak zwie się owo cudne pnącze .Oczywiście zabłysnęłam znajomością nazwy tego cuda
, bo ma zamiar ją sobie kupić tak ją zauroczyła. No cóż kiedyś tez nie wiedziałam jak to to się zwie ,ale zawsze mnie urzekało

- karolacha
Jakuch no i właśnie , ludzie nie zdają sobie sprawy jakie to olbrzymie pnącze
gałęzie grubości ręki mówisz
właśnie tak jest. Ja też sobie nie zdawałam sprawy jak kupowałam i instalowałam przy tarasie. Szybko zaczęła mi wchodzić pod szklany dach, pchała się wszędzie. Musiałam mocna ciąć, ale ona tym bardziej się rozrasta. No to ją teraz puszczam na różane drzewo, ale to pewna odległość i nie wiem czy linki utrzymają . Na razie ładnie się pnie a co potem się będzie działo to zobaczymy. Mam nadziej ,że różane drzewo się nie obrazi , że mu dokładam glicynię
zresztą tymi samymi linkami w stronę glicynie idzie róża z drzewa--to się będzie działo
Już ma na tych linkach pąki
Idę plewić, wszystko zarasta , miałam nie plewić tylko oszczędzać kręgosłup, ale się nie da, pełno chwastów wokół ślicznych krzewów-jak to wygląda
Więc do roboty

Stokrotki nieeeeeeee

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Karolina weszłam zobaczyć stokrotki a tu niespodzianka. W tym roku będzie jeszcze taki kwiatowy trawnik? czy juz nie
Pozdrawiam Ela
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Ja z wielką chęcią odwiedzam Twój ogród ,róże na drzewach cudowne derenie jest co podziwiać

- karolacha
Tulap, Eliza no niestety , wszystko przekwita, przekwitły forsycje, przekwitły cebulowe( poza tulipanami) przekwitają już pierwsze bzy i przekwitły stokrotki
wprawdzie mogły jeszcze zostać ,ale trawa już była b. wysoka i potem to całkiem by się Stasiu zaorał
A i tak mały kawałe kosił 4 godz. Już w tym roku nie będzie takich , bo będziemy kosili już systematycznie , więc do następnego roku stokrotki 
-- 12 maja 2015, o 17:33 --
Renatko w kolejce czekają glicynia na jabłoni, glicynia różowa, kolejne derenie, głóg różowy, róże.......będzie nadal co oglądać

-- 12 maja 2015, o 17:33 --
Renatko w kolejce czekają glicynia na jabłoni, glicynia różowa, kolejne derenie, głóg różowy, róże.......będzie nadal co oglądać

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
I u mnie stokrotek na trawniku, ale już nie dam im kwitnąć, trzeba częściej kosić, bo wysiewają się 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kurcze najważniejsze tematy kwiatki i kręgosłupy
Achhhh my szalone ogrodniczki
ja już wolę o moim nie wspominać ciekawe Karol jak po pieleniu się czujesz, a miałaś się oszczędzać tak jak Iwonka

- karolacha
Iwonko ja właśnie długo nie koszę po to żeby się wysiały
żeby w przyszłym roku był cały biały trawnik 
-- 12 maja 2015, o 20:12 --
Jadziu jeszcze mi się kości w kupie trzymają , zobaczymy co będzie jutro
w razie czego będę leżeć--koło roboty 
-- 12 maja 2015, o 20:13 --
Moni nie rozśmieszaj mnie
ja nie mam Kalikarpy
MAM 

-- 12 maja 2015, o 20:12 --
Jadziu jeszcze mi się kości w kupie trzymają , zobaczymy co będzie jutro

-- 12 maja 2015, o 20:13 --
Moni nie rozśmieszaj mnie

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jadziu o widzisz Karola ma rację, jak by co, to w razie czego będę i ja leżeć--koło roboty